INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

În Arabia Saudită nu e doar lapte și miere! Fostul jucător al lui City, nemulțumit de condiții: „În Europa au mai multă grijă de tine”

Aymeric Laporte, nemulțumit de perioada petrecută în Arabia Saudită
Aymeric Laporte, nemulțumit de perioada petrecută în Arabia Saudită

Articol de - Publicat sambata, 20 ianuarie 2024 14:13 / Actualizat sambata, 20 ianuarie 2024 15:07

Aymeric Laporte (29 de ani) evoluează pentru Al Nassr din luna august a anului trecut. Jucătorul a părăsit Europa după ce a jucat pentru Athletic Bilbao și Manchester City.

Fundașul a ales Arabia Saudită pentru a căuta o nouă experiență, dar și pentru aspectul financiar, după cum precizează într-un interviu acordat pentru as.com. Cu toate acestea, spaniolul nu este fericit pe deplin după ce a părăsit continentul european.

A băut până la 4 dimineața, a dat 5 goluri mahmur, apoi antrenorul l-a luat la palme pe teren: „Lumea a început să huiduie”
GSP LIVE
A băut până la 4 dimineața, a dat 5 goluri mahmur, apoi antrenorul l-a luat la palme pe teren: „Lumea a început să huiduie”

Aymeric Laporte: „Sunt mulți jucători nemulțumiți în Arabia Saudită”

Deși majoritatea jucătorilor care aleg ca destinație Arabia Saudită o fac pentru aspectul financiar, condițiile nu sunt pe măsură, Europa având un avantaj în această privință.

Aymeric Laporte a vorbit despre diferențele față de Europa, dar și despre adaptarea sa în campionatul Arabiei Saudite: „E o schimbare mare față de Europa, dar ne adaptăm, sunt mulți jucători nemulțumiți în Arabia Saudită, dar și pentru ei este ceva nou, trebuie să se adapteze jucătorilor europeni cu cariere impresionante, poate că nu sunt obișnuiți și sper că vor deveni mai serioși.

Au grijă de noi, dar nu suficient pentru gustul meu. Negociezi ceva și după se răzgândesc. Și în Europa primești un salariu bun, dar au mai multă grijă de tine ca jucător.

Momentan nu mă gândesc la plecare, dar dacă sunt dezamăgit după atât de puțin timp, mă întreb ce voi face. Acel moment nu a sosit încă, dar dacă lucrurile nu se vor schimba, atunci voi lua în considerare această opțiune. Mulți dintre noi nu am venit aici doar pentru fotbal, dar nu a contat doar partea economică.

În ceea ce privește calitatea vieții, mă așteptam la altceva pentru că aici petreci trei ore pe zi în mașină”, a precizat Laporte. 

180 de meciuria jucat Aymeric Laporte în tricoul lui Manchester City, alături de care a câștigat 15 trofee: Liga Campionilor, Supercupa Europei, 5 titluri, 2 Cupe ale Angliei, 4 Cupe ale Ligii, 2 Supercupe ale Angliei

Din 2018 pe Etihad, Laporte prindea rar formula de start la Manchester City în ultima vreme și a decis să părăsească Europa. Contractul jucătorului cu Al Nassr expiră în iunie 2026. El primește 20 de milioane de dolari pe sezon.

30 de milioane de euroa plătit Al Nassr pentru transferul lui Aymeric Laporte.

Transferat de la Bilbao pentru 65 de milioane de euro în urmă cu 5 ani și jumătate, Laporte a bifat 180 de partide oficiale în toate competițiile pentru Manchester City (12 goluri, 4 pase decisive).

Cristiano Ronaldo, Sadio Mane, David Ospina, Alex Telles, Marcelo Brozovic, Seko Fofana și Talisca sunt celelalte vedete din lotul lui Al Nassr antrenat de portughezul Luis Castro.

Citește și alte știri:

Declarația dureroasă a unui fost star african, după eșecul de la Cupa Africii: „Nu mai suntem echipa din trecut. Avem mulți tineri și nevoie de timp”

Anunțul lui Ovidiu Burcă, la două luni după plecarea de la Dinamo: „Sunt pregătit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează