INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

BALONUL DE AUR // 10-year challenge? Accepted! Cifrele extraterestre ale lui Messi din primul an în care a câștigat Balonul de Aur

Articol de GSP - Publicat luni, 02 decembrie 2019 14:04

Leo Messi, 32 de ani, are șanse mari să primească în această seară cel de-al șaselea Balon de Aur al unei cariere impresionante. Gala de la Paris, cea în care-i va fi decernată distincția, va fi liveTEXT pe GSP.ro

Argentinianul e favorit cert la gala care are loc în această seară, la Paris, fiind la doar câteva ore distanță să primească un nou Balon de Aur, la fix 10 ani după adjudecarea primului.

Pe 1 decembrie 2009, la doar 22 de ani, Messi devenea pentru prima oară cel mai bun jucător al lumii, într-un sezon în care Barcelona a fost sublimă și a câștigat șase trofee: Cupa Regelui, La Liga, Champions League, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al cluburilor. 

Messi a fost decisiv pentru Barcelona în anul de grație 2009, reușind să înscrie de nu mai puțin de 38 de ori în 5 competiții.

Atunci, Messi s-a luptat pentru supremație cu Cristiano Ronaldo, Xavi Hernandez și Andres Iniesta, pe care i-a surclasat destul de clar în clasamentul final. Acum, Salah, Van Dijk și Ronaldo îi sunt adversari. 

Messi în 2019:

  • 41 de goluri
  • 15 assist-uri
  • 44 de partide disputate
  • 207 driblinguri reușite
  • 121 de șanse de gol create

Vezi și: 

Lionel Messi, câștigătorul Balonului de Aur, conform listei scăpate pe net! Lovitură primită de Cristiano Ronaldo

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  02 Decembrie 2019, 16:30

Si cifrele terestre ale acestui an ?????

Vezi toate comentariile (1)
Comentează