INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Robert Lewandowski, apel către France Football: „Ar trebui să câștig Balonul de Aur”

Robert Lewandowski // foto: Guliver/gettyimages +21   FOTO
Robert Lewandowski // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 august 2020 14:52 / Actualizat sambata, 29 august 2020 15:13

Robert Lewandowski (32 de ani), atacantul lui Bayern Munchen, consideră că ar fi meritat să primească Balonul de Aur pentru performanțele sale din acest sezon.

France Football a decis să nu acorde trofeul în acest an, motivând decizia prin faptul că acest sezon a fost atipic din cauza coronavirusului, cu unele competiții care nu au ajuns la final și altele care au fost întârziate, iar Lewandowski se simte nedreptățit. 

Întrebat cine ar trebui să câștige Balonul de Aur în cadrul unui interviu acordat polonezilor de la Sportowe Fakty, atacantul a spus: „Eu. Am câștigat tot ce puteam câștiga. Am fost cel mai bun marcator în toate competițiile. Cred că dacă un fotbalist reușește aceste lucruri, ar trebui să câștige Balonul de Aur”.

Sezon excepțional pentru Lewandowski

Polonezul a fost o adevărată mașinărie de goluri. A fost cel mai bun marcator din Liga Campionilor (15 goluri) și din Bundesliga (34), a câștigat tripla Campionat-Cupă-Liga Campionilor alături de Bayern, iar toată lumea îl vedea drept favorit pentru a câștiga Balonul de Aur, cel mai prestigios trofeu individual acordat în fotbal.

55 de goluri și 10 pase decisivea strâns Lewandowski sezonul trecut, în 47 de meciuri. A fost cel mai bun an al carierei

Petiție către France Football 

Publicația BR Football a lansat o petiție adresată France Football, în care se cere revenirea asupra deciziei de a nu acorda Balonul de Aur în acest an. În câteva zile, petiția a strâns peste 177.000 de semnături, iar fanii fotbalului speră că vom avea un câștigător al prestigiosului trofeu și la finalul lui 2020! Petiția poate fi semnată aici

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Fabulos! Andrea Pirlo a cerut un fundaș român la Juventus! Se antrenează deja cu Cristiano Ronaldo

Pleacă de lângă Messi pentru a juca alături de Ronaldo? Și Juventus este interesată de Luis Suarez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
sorinache
sorinache  •  29 August 2020, 18:03

Se dă FIFA World Player, care are valoare și acoperire mai mare acum. E bazat pe voturile jucătorilor, antrenorilor, ziariștilor și suporterilor, în proporții egale.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează