INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Bannerul afișat de frații Surkis la amicalul cu Borussia Dortmund

Articol de - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022 13:11 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2022 13:37

35.000 de spectatori au urmărit partida caritabilă de pe „Signal Iduna Park”, strângându-se 400.000 de euro, bani care vor fi donați Ucrainei. Dinamo Kiev a câștigat cu 3-2 în fața Borussiei Dortmund.

Acesta a fost, de departe, cel mai important meci din „Turneul Păcii”, organizat în Europa și de Dinamo Kiev, și de Șahtior. Cu un adversar de alt calibru, Borussia Dortmund, și pe un stadion faimos al continentului. Mircea Lucescu e mulțumit că un club mare a acceptat acest amical caritabil. 

Mesajul lui Dinamo Kiev: „Stop genocidului din Mariupol” 

35.000 de spectatori au venit marți seară pe „Signal Iduna Park”, oficialii lui BVB anunțând pe tabela de marcaj câți bani s-au strâns din vânzarea biletelor: 400.000 de euro. Sumă care va fi donată pentru ajutorarea Ucrainei, țară aflată de peste două luni sub asediul armatei ruse. 

Tribunele au fost colorate în galben și albastru, nu departe de combinația galben-negru tradițională Borussiei. Jucătorii lui Dinamo au apărut pe teren îmbrăcați în tricouri albe, cu mesajul „Stop genocidului din Mariupol”. Au ținut împreună cu fotbaliștii din Dortmund un banner mare, pe care scria „Stop War", slogan preluat și de spectatori, la fel ca „Salvați Mariupol” sau „Stop Putin”. 

+24 FOTO

Frații Surkis, protest împotriva lui Vladimir Putin 

Inclusiv președintele clubului kievean, Igor Surkis, și fratele său, parlamentarul ucrainean Grigori Surkis, au arătat lumii pancarta cu „Stop Putin". 

Despre ei s-a scris în trecut că ar fi proruși și, după începutul războiului, presa locală a dezvăluit că au ieșit din țară cu 17 milioane de dolari în valize. A doua oară când a părăsit Ucraina, Grigori Surkis a fost reținut la graniță pentru că avea la el 13 ceasuri de lux

Lovitura de start a întâlnirii a fost dată de Nikita Semenov, un puști în vârstă de 13 ani, junior la Dinamo Kiev, care a stat ascuns cu familia într-un subsol de teama rachetelor, reușind mai târziu să plece din Ucraina. Erling Haaland, tânărul extraordinar al Borussiei, l-a îmbrățișat cu căldură. 

Bannerul afișat de frații Surkis la amicalul cu Borussia Dortmund
Bannerul anti-Putin afișat de frații Surkis la meciul cu Dortmund

Pe teren, chiar dacă rezultatul nu mai conta prea mult, echipa lui Lucescu a câștigat: 3-2. Și Borussia, și Dinamo au ratat o lovitură de pedeapsă. 

Mâine, alb-albaștrii au un alt „Meci al Păcii". În Croația, cu Dinamo Zagreb.

Citește și: 

VIDEO Henry, declarația serii după Manchester City - Real Madrid: „Aș vrea să spun Will Smith, dar nu mai pot”

Iau cu asalt „Anfield”! » Deplasare istorică pentru fanii lui Villarreal la semifinala cu Liverpool

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close