INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Șoc în Spania Barcelona, acuzată oficial că a cumpărat arbitri: „Bani pentru a influența deciziile și rezultatul final!”

Barcelona a fost, oficial, pusă sub acuzare de justiția spaniolă pentru corupție în cazul „Negreira” / foto: Guliver/Getty Images
Barcelona a fost, oficial, pusă sub acuzare de justiția spaniolă pentru corupție în cazul „Negreira” / foto: Guliver/Getty Images

Articol de , - Publicat vineri, 10 martie 2023 18:54 / Actualizat vineri, 10 martie 2023 19:38

Barcelona a fost, oficial, pusă sub acuzare de justiția spaniolă pentru corupție în cazul „Negreira”, fostul vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor spanioli anchetat după ce a primit în secret 6,7 milioane de euro de la catalani în perioada 2001-2018. 

Se îngroașă gluma pentru Barcelona, una dintre cele mai influente și iubite echipe de pe mapamond, dar care e implicată într-un uriaș scandal în Spania.

Barcelona, acuzată oficial că a cumpărat arbitri!

Clubul catalan a fost pus sub acuzare pentru „corupție”, „abuz de încredere” și „fals în înscrisuri comerciale”, anunță cotidianul El Mundo. Ancheta Tribunalului din Barcelona o vizează pe Barcelona ca entitate juridică, precum și pe foștii președinți Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell.

Procurorul i-a acuzat pe catalani că „în schimbul banilor primiți de la club, Enriquez Negreira ar fi influențat deciziile luate de arbitri la meciurile Barcelonei și, implicit, rezultatul final al acestora”.

În urma unei investigații a Parchetului din Barcelona, s-a descoperit că între 2016 și 2018 clubul de fotbal ar fi virat banii respectivi, în trei tranșe, către firma DASNIL 95, ce aparține fostului arbitru și făcea obiectul unei inspecții fiscale. Barça a susținut că totul era doar o colaborare de consiliere, în care jucătorii aflau cum să se comporte în discuțiile cu arbitrii.

Leo Messi a luat marea decizie! Unde va juca de la vară campionul mondial
FRANȚA
Leo Messi a luat marea decizie! Unde va juca de la vară campionul mondial

Joan Laporta se apără: „N-am avut niciodată intenția de a cumpăra arbitri”

„Noi nu am avut niciodată intenţia de a cumpăra arbitri. Absolut niciodată!”, a comentat Joan Laporta, actualul președinte al Barcelonei, care se lăuda că va oferi „toate explicaţiile necesare” în ceea ce privește legăturile cu Negreira, căruia i se aduc aceleași acuzații. 

În replică, Javier Tebas, președintele LaLiga, l-a atacat pe Joan Laporta, liderul Barcelonei: „Dacă nu explică limpede ce s-a întâmplat, ar trebui să-și dea demisia”. 

Cazul „Negreira” o „bântuie” pe Barcelona

Cazul „Negreira” continuă să facă valuri în fotbalul iberic, după ce s-a dezvăluit că Barcelona i-a virat fostului vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor din Spania, José María Enríquez Negreira, nu mai puțin de 6,7 milioane de euro în perioada 2001-2018.

Jose Maria Enriquez Negreira a fost vicepreședinte al Comitetului Tehnic al Arbitrilor din Spania din 1994 până în 2018 și ex-arbitru în La Liga între 1979 și 1992.

La finalul lunii trecute, nu mai puțin de 40 din cele 42 de cluburi profesioniste din primele două ligi spaniole, mai puțin Real Madrid și Barcelona, au semnat o declarație comună, exprimându-și îngrijorarea legată de "cazul Negreira”. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

„Pot să ajut Barcelona cu VAR". Mesajul șocant descoperit de procurori în cazul de corupție care zguduie La Liga

Real Madrid a negociat cu el, dar marea revelație a Europei va ajunge la un club de top din Premier League! Suma de transfer, amețitoare!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
Stelian66
Stelian66  •  11 Martie 2023, 09:25
Postat de GeorgePhoenix59 pe 10 Martie 2023, 20:11

Sportiv ,lucrurile s-au prescris ,iar juridic pot fi inculpati numai persoane fizice ,in rest can-can de doi bani !

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  10 Martie 2023, 22:31

Am spus-o in secunda 1 dupa implementarea VAR farca e gata ca echipa :)) si uite 5 ani la rand de umilinte in CL urmate de 2 ani in Europa League! Drogba rade

bufnila
bufnila  •  10 Martie 2023, 22:27
Postat de GeorgePhoenix59 pe 10 Martie 2023, 20:11

Sportiv ,lucrurile s-au prescris ,iar juridic pot fi inculpati numai persoane fizice ,in rest can-can de doi bani !

hahhaa.....pata cu care ramane acest club nu se va prescrie in veci. Toata lumea stia, s-a vazut ca era masacru, era bataie de joc aproape meci de meci, si in spania si in europa. Deci nu este nicio surpriza, era clar ca sunt niste trisori de doi lei.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează