INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona aduce un fundaș de la Manchester City! Cine este jucătorul crescut de „La Masia”

Eric Garcia, jucătorul în echipament albastru
Eric Garcia, jucătorul în echipament albastru

Articol de - Publicat luni, 21 septembrie 2020 12:38 / Actualizat luni, 21 septembrie 2020 13:03

FC Barcelona s-a înțeles cu Manchester City pentru fundașul central Eric Garcia (19 ani). Cele 2 cluburi ar fi ajuns la un acord pentru suma de 18 milioane de euro, astfel încât jucătorul își poate vedea împlinită dorința de a se întoarce „acasă".

Dacă transferul se va concretiza, Barcelona își va îndeplini unul dintre obiectivele prioritare ale verii. Cu toate acestea, anunțul oficial al transferului lui Eric Garcia nu va fi anunțat până când Manchester City nu va găsi un fundaș central care să-l înlocuiască pe jucătorul catalan, care astăzi nu va juca în meciul cu Wolverhampton, pentru a evita o leziune ipotetică care ar putea împiedica acordul.

Vânzarea mai mult decât probabilă a lui Semedo către Wolverhampton îi va permite Barcelonei să încaseze aproximativ 35 de milioane de euro, sumă cu care se va putea plăti transferul lui Eric Garcia. În plus, plecarea portughezului le va permite catalanilor să facă o ofertă și pentru Sergino Dest, jucătorul lui Ajax Amsterdam.

16 milioane de euroeste cota de pe transfermarkt a lui Eric García

Un nou caz Pique

Născut la Barcelona, Garcia a făcut parte din „La Masia”, dar în iulie 2017 a fost transferat de Manchester City pentru 1,7 milioane de euro. Catalanul, cu un meci în naționala de seniori a Spaniei, are 23 de partide jucate sub comanda lui Pep Guardiola și este considerat unul dintre cei mai promițători jucători ai Spaniei.

Dacă va reveni la Barcelona, Eric Garcia i-ar călca pe urme lui Gerard Pique. Fundașul de 33 de ani a ajuns la Manchester United în 2004, de la juniorii Barcelonei, pentru 5 milioane de euro, iar Barcelona l-a recuperat în 2008, pentru aceeași sumă.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

O nouă plecare de pe Camp Nou » După Rakitić și Vidal, un alt jucător este gata să părăsească Barcelona

Start excelent de sezon pentru Juventus! Ce a postat Cristiano Ronaldo imediat după meci

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează