INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - ALMERIA 2-0

video + foto Pique a jucat ultimul meci din carieră » Barcelona - Almeria a trecut în plan secund

Gerard Pique/ foto Imago Images +20   FOTO
Gerard Pique/ foto Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 05 noiembrie 2022 23:23 / Actualizat duminica, 06 noiembrie 2022 00:16

Barcelona - Almeria 2-0, în etapa #17 din La Liga, a fost ultimul meci jucat de Gerard Pique. Legendarul fundaș s-a retras din fotbal la 35 de ani, acasă, pe Camp Nou.

Toate rezultatele etapei #13 din La Liga

Meciul propriu-zis cu Almeria a trecut în plan secund. Evenimentul principal al zilei pe Camp Nou a fost retragerea lui Gerard Pique, legendarul stoper catalan. Fanii și-au arătat aprecierea pentru cariera legendară a fundașului încă dinainte de startul partidei, cu mesaje de mulțumire afișate în tribune. 

Și colegii au profitat de ultimul meci oficial jucat alături de Pique, îmbrăținșându-l adesea la încălzire. Suporterii și-au arătat iubirea pentru Pique încă din startul meciului, la penalty-ul obținut de catalani. Stadionul i-a strigat numele căpitanului, cameramanii l-au ținut în prim-plan, dar pe gazon, dorințele lor nu se îndeplineau.

Xavi aplaudă decizia lui Pique: „Am avut și eu un rol. E un gest de măreție”
BARCELONA
Xavi aplaudă decizia lui Pique: „Am avut și eu un rol. E un gest de măreție”

Lewandowski a luat mingea și a executat de la 11 metri: norocul nu a fost de partea lui și balonul a lovit bara. Fanii au continuat să îl aplaude pe Pique la fiecare atingere de minge, la fiecare preluare sau pasă scurtă.

Golurile pe Camp Nou au venit abia după pauză. Dembele s-a distrat cu apărarea adversă și a deschis scorul în minutul 48. De Jong a punctat și el, în minutul 62. Șutul lui Fati a fost blocat de portar, mingea a ajuns la Frenkie, iar olandezul nu a stat pe gânduri și a scuturat plasa.

Meciul cu Almeria a trecut din nou în plan secund, în minutul 82. Pique a fost atunci schimbat de Xavi, care i-a oferit un ultim standing ovation fostului său coleg. Gerard a ieșit în uralele unui public venit pe Camp Nou special pentru el. 

Vizibil emoționat, campionul mondial și european a fost îmbrățișat de colegii săi în drumul spre banca de rezerve. Ajuns la marginea terenului, Pique și-a stăpânit cu greu lacrimile, l-a luat în brațe pe Xavi și s-a așezat lângă Busquets, colegul său de generație și ultimul mohican rămas din echipa „blaugrana” care scria istorie.

foto: Imago
foto: Imago
foto: Imago
foto: Imago
+16 FOTO

Clasament La Liga

FINAL. Barcelona - Almeria 2-0

Barcelona - Almeria, echipe de start:

Barcelona: Ter Stegen - Balde, Pique, M. Alonso, Alba - De Jong, Busquets, Pedri - Dembele, Lewandowski, F. Torres
Antrenor: Xavi

Almeria: Martinez - Ely, Chumi, Kaiky - Mendes, Robertone, Melero, Costa, Akieme - Ramazani, Baptistao
Antrenor: Rubi

Stadion: Camp Nou
Arbitru: Pablo Gonzalez

VIDEO Gerard Pique și-a anunțat retragerea printr-un clip emoționant

„Culers (n.r. denumirea fanilor Barcelonei), am un singur lucru să vă spun. Am decis că este timpul să închid un ciclu. Am spus întotdeauna că după FC Barcelona nu va mai fi o altă echipă și așa va fi. În această sâmbătă va fi ultimul meu meci pe Camp Nou”, a transmis Pique, printr-o postare pe Twitter.

Citește și:

Marca, detalii explozive despre retragerea lui Gerard Pique de la Barcelona: „Și Shakira a avut un rol”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
sughibughi
sughibughi  •  06 Noiembrie 2022, 06:55

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

toss
toss  •  05 Noiembrie 2022, 22:19

Penalty mai mult dat pentru ca Pique sa execute, tot stadionul striga numele lui...dar ...incredibil...ia mingea Lewandowski si rateaza...Xavi daca avea OO il scoatea pe Lewandowski din teren in minutul urmator...dar XAVI nu are OO si nu e antrenor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close