INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

S-a stabilit „finala” pentru postul de antrenor al Barcelonei! Laporta a rămas cu două nume pe listă

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2024 21:23 / Actualizat miercuri, 14 februarie 2024 13:03

În plină criză de rezultate în La Liga, conducerea Barcelonei trebuie să pregătească noul sezon și să găsească un nou antrenor. Pe listă au mai rămas două nume: Hansi Flick (58 de ani) și Roberto de Zerbi (44 de ani).

După ce Xavi a anunțat că va pleca la finalul sezonului, președintele Joan Laporta și Deco, directorul sportiv, au început căutările pentru un nou tehnician. 

Au fost multe nume pe listă, Laporta spera să-l aducă pe Jurgen Klopp, Deco îl voia pe Sergio Conceicao, dar niciunul nu a prins „finala”.

Fundașul cumpărat cu 67 de milioane de euro de Bayern a ajuns rezervă: „Există competiție, iar el știe asta”
BAYERN
Fundașul cumpărat cu 67 de milioane de euro de Bayern a ajuns rezervă: „Există competiție, iar el știe asta”

Hansi Flick și Roberto De Zerbi, singurii antrenori de pe lista Barcelonei

În acest moment, conducerea Barcelonei lucrează cu două scenarii. Fie Xavi rămâne până la final, fie antrenorul catalan pleacă încă de acum, iar Rafa Marquez devine interimar. Un lucru e sigur: din iunie va veni alt antrenor. 

Iar pe lista conducerii au rămas două nume, neamțul Hansi Flick și italianul Roberto De Zerbi, anunță Marca

Care scrie că „Cei doi sunt antrenorii care sunt pe gustul conducerii. Pentru moment, nu s-a făcut nicio ofertă concretă. Se așteaptă să vadă ce se întâmplă cu Fair Play-ul Financiar pentru a-i spune viitorului antrenor pe ce buget contează”.

  • Roberto De Zerbi (44 de ani) este unul dintre antrenorii la modă din Premier League, reușind să impresioneze la Brighton, pe care o antrenează din toamna lui 2022. Mai are contract cu „Pescărușii” până în iunie 2026. D—a lungul carierei, fostul jucător de la CFR Cluj a mai antrenat la US Darfo Boario, Foggia, Palermno, Benevento, Sassuolo și Șahtior.
  • Hansi Flick (58 de ani) e liber de contract, după ce în septembrie 2023 a plecat de la naționala Germaniei, pe care o antrena din august 2021. A mai avut roluri de principal la FC Bammental, Hoffenheim și Bayern, cu care a câștigat Liga Campionilor. Ca secund a lucrat la RB Salzburg, naționala Germaniei, cu care a luat Mondialul în 2014, și Bayern.

Xavi a fost șocat să audă ce a spus Deco în presa din Portugalia

Duminică seară, în conferința de presă ce a urmat meciului cu Granada (3-3), un jurnalist i-a relatat lui Xavi ceea ce Deco tocmai declarase în presa portugheză. Anume că „Barcelona are nevoie de o schimbare profundă și că metoda de antrenament este învechită”.

Xavi a rămas fără cuvinte, pentru câteva secunde, ca și cum nu-i venea să creadă ce aude. Apoi a răspuns, evident șocat: „Dar... a spus Deco asta...? Nu este ceea ce îmi comunică. Crede în ADN-ul Barcei. A mai jucat aici. Nu asta îmi comunică mie...

Presupun că Deco nu crede asta și trebuie să fie o neînțelegere. Pentru că ceea ce trebuie schimbat, și urgent pentru că este greșit, este modelul de management, nu modelul de joc. 

Avem un model de joc care ne definește și care continuă să triumfe în afara clubului nostru! Putem pierde meciuri, chiar titluri, dar vă rog, să ne apărăm toate caracteristicile care ne fac diferiți și care ne fac cel mai bun club din lume”.

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Citește și: 

Bornă negativă atinsă de ultima clasată din Spania » Cea mai slabă echipă din istoria La Liga

Revoluția lui Postecoglou la Tottenham » Radu Drăgușin are un rol important

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dobrin
dobrin  •  14 Februarie 2024, 04:22

Tiki-taka Bercelona...

Gelu74
Gelu74  •  14 Februarie 2024, 02:46

Bercelona e echipa aia din Berceni?

fcsbenimeni
fcsbenimeni  •  14 Februarie 2024, 00:26

Postul lui Xavi Hernández se decide în dubla cu Napoli, nu îl așteaptă Laporta până la vară, să fim serioși.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează