INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - ATLETICO

FOTO Spectacol total în Barcelona - Atletico Madrid! » Catalanii se impun cu 4-2, la capătul unui meci electrizant

Barcelona - Atletico Madrid
Foto: Imago +19   FOTO
Barcelona - Atletico Madrid Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 februarie 2022 19:10 / Actualizat duminica, 06 februarie 2022 19:19

Barcelona a revenit de la 0-1 și a învins-o clar pe Atletico Madrid, în derby-ul etapei #23 din La Liga, scor 4-2, la capătul unui meci extraordinar făcut de elevii lui Xavi.

Momente uluitoare în finala mică de la Cupa Africii » Burkina Faso conducea Camerunul cu 3-0 în minutul 72, dar a pierdut bronzul!
Cupa Africii
Momente uluitoare în finala mică de la Cupa Africii » Burkina Faso conducea Camerunul cu 3-0 în minutul 72, dar a pierdut bronzul!

În meciul de pe „Camp Nou”, Barcelona și Atletico Madrid se întâlneau dintr-o postură inedită. Ieșite din lupta la titlu, cele două formații s-au înfruntat pentru locul 4, cel care duce în Liga Campionilor. 

Catalanii au fost primii care au ratat, Ferran Torres a trimis puțin pe lângă poartă în debutul meciului. Această ocazie i-a trezit pe elevii lui Simeone, care au deschis scorul în minutul 8. Carrasco a profitat de pasa excelentă a lui Suarez și a trimis fără emoții în poarta apărată de Ter Stegen. Barcelona a reacționat imediat. 

Centrare Dani Alves și voleu extraordinar reușit de Jordi Alba, direct în vinclul porții lui Oblak, rămas fără reacție, 1-1, minutul 10! A urmat o prestație extraordinară a catalanilor. Adama Traore, la primul meci pentru Barcelona, și-a făcut simțită prezența. A centrat perfect pentru lovitura de cap a lui Gavi, iar trupa blaugrana reușea să întoarcă scorul. 

+15 FOTO

Spectacol total în Barcelona - Atletico 4-2

Jocul elevilor lui Xavi a fost unul ca pe vremurile când antrenorul catalanilor era pe teren, combinațiile și triunghiurile de pase amețindu-i pe jucătorii lui Atletico. Chiar înainte de pauză, Barcelona și-a majorat avantajul la 3-1, după ce Araujo a punctat în urma unei centrări a lui Ferran Torres. 

Catalanii au început bine și repriza secundă și au marcat iar. Dani Alves a trimis un șut puternic din interiorul careului. Atletico a redus din diferență prin fostul jucător al Barcelonei, Luis Suarez, care a reluat cu capul o centrare a lui Gimenez.

Spectacol total în Barcelona - Atletico Madrid! » Catalanii se impun cu 4-2, la capătul unui meci electrizant
Statistica meciului, oferită de Sofascore

Madrilenii au forțat, dar în ciuda faptului că au avut un om în plus după eliminarea lui Dani Alves (roșu direct pentru o intrare cu talpa pe gamba lui Carrasco), nu au reșit să revină pe tabela de marcaj. Barcelona se impune și trece peste Atletico în clasament, urcând pe locul 4.

Barcelona - Atletico Madrid 4-2

  • Au marcat:  Jordi Alba 10, Gavi 21, Araujo 43, Dani Alves 49 / Carrasco 8, Suarez 58
  • min 69: Dani Alves a fost eliminat după ce a avut o intervenție dură din spate la Carrasco
  • Live + Statistici

Echipele de start în Barcelona - Atletico Madrid

Barcelona: Ter Stegen – Dani Alves, Pique, Araujo, Jordi Alba – De Jong, Busquets, Pedri – Gavi, Ferran Torres, Adama 
Rezerve: Neto, Arnau, Dest, Mingueza, Nico, Puig, Abde, Dembele, Aubamayang, Braithwaite, L. De Jong, Jutgla
Antrenor: Xavi

Atletico Madrid: Oblak – Vrsaljko, Gimenez, Savic, Hermoso – Carrasco, De Paul, Koke, Lemar – Joao Felix, Luis Suarez
Rezerve: Lecomte, Correa, Cunha. Felipe, Herrera, Mandava, Renan Lodi, Wass
Antrenor: Diego Simeone

Cum stau Barcelona și Atletico Madrid în clasament

Simeone și Xavi au început de sâmbătă meciul

În conferința de sâmbătă, Simeone a amintit o declarație făcută de Xavi în 2016. Actualul antrenor al Barcelonei spunea la acea vreme că stilul lui Atletico nu s-ar potrivi la un club mare precum Barcelona.

6 ani mai târziu, Simeone afirmă că Xavi nu poate înțelege un alt stil de fotbal, întrucât a stat o viață în curtea unui singur club, Barcelona.

Chinezii au întrerupt cu forța o transmisiune live de la JO » Reacția prezentatoarei TV
BEIJING 2022
Chinezii au întrerupt cu forța o transmisiune live de la JO » Reacția prezentatoarei TV

Diego Simeone îl contrează pe Xavi: „Ai o singură experiență, nu înțelegi altceva”

„Acum, mai ales după ultimele transferuri, Xavi are ocazia să joace așa cum vrea. Noi vom încerca să ducem jocul într-o zonă în care le putem crea probleme. 

Când ai doar o experiență, nu înțelegi altceva. Când experimentezi și altceva, îți dai seamă că nu există doar o singură metodă”, a declarat „Cholo”.

Altfel, îmi place cum joacă Barcelona. Xavi și-a impus filosofia pe care a avut-o toată viața 
Diego Simeone, antrenor Atletico Madrid

Xavi: „Barcelona nu poate juca precum Atletico Madrid”

Tot sâmbătă, afirmațiile lui Simeone i s-au adus la cunoștință lui Xavi, și el prezent într-o conferință de presă. 

„Nu ar fi stilul Barcelonei dacă am încerca să jucăm altceva. De exemplu, oamenii nu ar înțelege dacă am începe să jucăm ca Atletico Madrid, nu s-ar potrivi”, a spus catalanul.

VIDEO. Barcelona, cele mai tari goluri vs. Atletico Madrid:

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Greenwood, amenințat după ce a fost arestat pentru agresarea iubitei » Ce măsuri și-a luat la conac + păzit de un câine de 25.000 de lire

Yarmolenko a încălcat regulamentul Federației Engleze privind pariurile sportive! Acuzațiile aduse internaționalului ucrainean

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
983732924972315
Soos Vilmos  •  06 Februarie 2022, 20:55

Voi cei de la gsp nu ar mai trebui sa scrieti articole despre fotbal, doar sunt atitia "specialisti " si mari cunoscatori care pot sa comenteze despre tot ce misca in fotbalul mondial. Daca cumva se va descoperi ca si pe alte planete se joaca fotbal cu siguranta o sa ii gasim scriind pe site.

michael
michael  •  06 Februarie 2022, 20:18

Prima repriză a fost destul de bună, după eliminarea lui Alves, lucrurile s-au echilibrat!! Barca pare să-și revină, mai timid dar...... Au făcut două transferuri bunicele, îndeosebi Adama T., dar și Aubamayang. Sezonul este ratat, dar poate ”urzi” un lot mai bun pentru viitorul sezon. Păcat că nu a scăpat de Dembele, ar mai fi luat ceva pe el.

brazisio
brazisio  •  06 Februarie 2022, 20:08
Postat de snooker pe 06 Februarie 2022, 19:49

Foc de paie! Barca e praf!

Stii tu...normal ca orice om nascut in Romania le stii pe toate...d'aia suntem in top in toate domeniile

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close