INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

VIDEO Momente uluitoare în finala mică de la Cupa Africii » Burkina Faso conducea Camerunul cu 3-0 în minutul 72, dar a pierdut bronzul!

Camerunul a învins Burkina Faso în finala mică a Cupei Africii pe Națiuni. A fost 3-3 la finalul timpului regulamentar, 5-3 după loviturile de departajare.
Camerunul a învins Burkina Faso în finala mică a Cupei Africii pe Națiuni. A fost 3-3 la finalul timpului regulamentar, 5-3 după loviturile de departajare.

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 februarie 2022 00:12 / Actualizat duminica, 06 februarie 2022 15:10

Camerunul a învins-o pe Burkina Faso în finala mică a Cupei Africii pe Națiuni. A fost 3-3 după 90 de minute, 5-3 la loviturile de departajare. 

  • Marea finală, dintre Senegal și Egipt, se joacă duminică, de la ora 21:00.

Camerunul pornea cu prima șansă în fața reprezentativei din Burkina Faso. Avantajul terenului propriu, fanii gălăgioși din tribune și lotul, aproape de două ori mai valoros, toate duceau spre o victorie a „leilor”. Pe teren, lucrurile au fost mult mai echilibrate.

Jose Mourinho contestă decizia din prelungirile meciului AS Roma - Genoa: „S-ar fi întâmplat la fel cu Inter, Juventus sau Milan?”
Serie A
Jose Mourinho contestă decizia din prelungirile meciului AS Roma - Genoa: „S-ar fi întâmplat la fel cu Inter, Juventus sau Milan?”

Burkina Faso - Camerun, în finala pentru „bronz” la Cupa Africii pe Națiuni

Steeve Yago, fundașul lateral al celor de la Aris Salonic, a deschis scorul în minutul 24. A venit lansat, nemarcat, și a reluat sub bara transverală, din 5 metri. 

Andre Onana, portarul camerunez aflat sub contract cu Ajax, a comis o o gafă copilărească. A încercat să prindă o centrare din flancul drept, dar și-a trimis mingea în propria poartă. Onana devine primul goalkeeper care marchează în propria poartă la Cupa Africii. 

Imediat după reluare, în minutul 48, Djibril Ouattara, atacant la Safi, în Maroc, a punctat cu o lovitură de cap, din plojon.

Gazdele au pus stâpânire pe joc, iar în minutul 72 au redus din diferență. Stephane Bahoken, vârful lui Angers, a îndeplinit o formalitate, din interiorul careului mic. Finalul i-a aparținut lui Vincent Aboubakar

Atacantul în vârstă de 32 de ani a înscris în minutul 85, iar în minutul 88 a egalat, la o fază confuză. Farid Ouedraogo, portarul celor din Burkina Faso, a ieșit hazardat, s-a izbit de un coleg, și i-a pus mingea pe tavă lui Aboubakar. Farid a fost scos pe targă de pe teren, din cauza loviturii suferite în momentul impactului cu gazonul.

Dacă în semifinala contra Egiptului, camerunezii au irosit 3 din 4 lovituri de pedeapsă, astăzi au fost impecabili. Din tabăra adversă a ratat Ibrahim Toure.

Camerun, națională cu istoric în Liga 1

Camerunul a fost naționala de la Cupa Africii cu cele mai puternice legături în fotbal românesc. Selecționerul Toni Conceicao a pregătit CFR Cluj în trecut, Collins Fai a evoluat la Dinamo, iar Michael Ngadeu a îmbrăcat tricoul lui FC Botoșani. 

8 prezențepe podium are Camerunul la Cupa Africii pe Națiuni. A câștigat trofeul de 5 ori

Citește și alte știri din fotbalul mondial:

Răsturnare incredibilă în Inter - Milan! Giroud rezolvă meciul în 3 minute

VIDEO Știm prima semifinală de la Campionatul Mondial al Cluburilor! Săptămână de vis pentru Egipt

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
5166577713384227
Adi Munteanu  •  06 Februarie 2022, 15:06

Domnilor de la GSP... când a antrenat António Conceição Rapidul? Io știu că a antrenat CFR Cluj, Astra și FC Brașov.

ge0x
ge0x  •  06 Februarie 2022, 01:31

Au si astia un fotbal ????

Vezi toate comentariile (2)
Comentează