INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona vrea să-și blindeze noul supertalent. Contract până în 2030 și clauză de reziliere mult mărită!

Pau Cubarsi este cotat la 1,5 milioane de euro de Trasfermarkt / Foto: Imago
Pau Cubarsi este cotat la 1,5 milioane de euro de Trasfermarkt / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2024 13:45 / Actualizat joi, 14 martie 2024 13:56

Pau Cubarsi (17 ani), fundașul central al Barcelonei devenit titular în echipa lui Xavi, ar urma să primească 4 milioane de euro net salariu anual și clauza de reziliere, cifrată în prezent între 10 și 15 milioane de euro. Potrivit El Chiringuito TV și Relevo, actualul acord al stoperului catalan se termină pe 30 iunie 2026.

A făcut un joc aproape perfect în returul „optimilor" cu Napoli (3-1) și are 11 meciuri la rând în tricoul Barcelonei. Pau Cubarsi l-a anihilat pe Victor Osimhen și a acoperit foarte bine absențele alternative ale lui Jules Kounde, respectiv Andreas Christensen, care, după recuperare, a avansat la mijloc, iar Kounde a trecut în defensivă pe dreapta.

Stoperul spaniol de 17 ani e pe cale să formeze un cuplu central bine sudat cu Ronald Araujo și, dacă va continua așa, va rămâne titular în tricoul blaugrana. Iar clubul se pregătește să îl blindeze.

Cubarsi e curtat de Manchester City și Chelsea

Postul TV El Chiringuito și agenția Relevo au dezvăluit că Barcelona îi va face o ofertă tentată, în speranța că îi va putea prelungi contractul scadent pe 30 iunie 2026. În noul acord valabil până în 2030, Pau Cubarsi ar urma să primească 4 milioane de euro net anual, la nivelul altor puști-minune ai Barcelonei, Pedri și Gavi. O creștere exponențială, dat fiind că în prezent are doar 80.000 de euro pe an!

De 50 de ori mai puțin decât i se va propune. Și clauza va fi adaptată, urgent, noii înțelegeri, pentru a evita un transfer neașteptat. La 10-15 milioane de euro, Manchester City și Chelsea ar putea plăti această sumă, derizorie pentru finanțele acestor cluburi bogate din Premier League, și i-ar oferi un salariu mai mare.

Barcelona așteaptă majoratul lui Pau Cubarsi

Potrivit acelorași surse, Barcelona îi va modifica și clauza de reziliere, urcând-o la un nivel inaccesibil, un miliard de euro, sumă care se află înscrisă și în contractele altor colegi. În momentul în care va împlini 18 ani (22 ianuarie 2025), Pau Cubarsi va putea semna angajamentul până în 30 iunie 2030.

Debutant în Liga Campionilor, la returul cu Napoli (3-1), stoperul catalan este încă un mare talent promovat la echipa de seniori din celebra academie La Masia. În total, în acest sezon, Xavi a dat șanse de afirmare lui Lamine Yamal și Fermin Lopez, în condițiile în care Pedri și Gavi (acum accidentați) își câștigaseră deja locul de titular.

918minute a adunat Pau Cubarsi în cele 12 meciuri jucate pentru Barcelona (9 în campionat, 2 în Cupa Regelui, în care a reușit un assist, și unu în Ligă)

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Diego Simeone s-a prăbușit instantaneu la faza din minutul 90+3
Atletico – Inter
Diego Simeone s-a prăbușit instantaneu la faza din minutul 90+3
Mbappe, tot mai departe de Jocurile Olimpice! De ce are șanse mari să rateze competiția din Paris
FRANȚA
Mbappe, tot mai departe de Jocurile Olimpice! De ce are șanse mari să rateze competiția din Paris

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează