INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Mbappe, tot mai departe de Jocurile Olimpice! De ce are șanse mari să rateze competiția din Paris

Real Madrid nu-i va da drumul lui Kylian Mbappe la JO 2024
Real Madrid nu-i va da drumul lui Kylian Mbappe la JO 2024

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2024 11:28 / Actualizat joi, 14 martie 2024 13:25

Kylian Mbappe (25 de ani) își dorește să ajungă la Jocurile Olimpice 2024, dar selecționata lui Thierry Henry are șanse mici să conteze pe atacantul lui PSG: „Dacă viitorul meu club nu-mi va permite să plec la JO, atunci voi respecta decizia”. Cotidianul L'Equipe susține că Real Madrid nu va fi de acord să-l lase la naționala U21.

Visul de a concura la Jocurile Olimpice 2024, organizate chiar în orașul unde are domiciliul, se risipește pe măsura scurgerii zilelor. Au rămas 134 de zile până la startul competiției de la Paris, iar șansele ca Kylian Mbappe să facă parte din lotul reprezentativei U21 a lui Thierry Henry, ca jucător în afara limitei de vârstă.

Ghidul sferturilor Champions League: cele 8 echipe rămase în competiție, când va fi tragerea la sorți + Datele partidelor
FAZE ELIMINATORII
Ghidul sferturilor Champions League: cele 8 echipe rămase în competiție, când va fi tragerea la sorți + Datele partidelor

Cotidianul L'Equipe a anunțat astăzi pe copertă "Mai rapid, Mai sus, Mai puternic. Dar tot mai departe de JO! Posibilitatea de a-l avea pe atacantul de 25 de ani la turneul din capitala Franței par tot mai mult compromise".

Kylian Mbappe ar trebui să renunțe la vacanță și odihnă

Sursa citată mai scrie că Mbappe ar trebui să nu mai aibă deloc vacanță, dat fiind că Euro 2024 se încheie pe 14 iulie și naționala Franței are șanse importante de a juca finala, iar Jocurile Olimpice încep 12 zile mai târziu:"Este foarte puțin probabil ca viitorul angajator - aproape sigur, Real Madrid - să-l lase la Jocurile Olimpice, care se termină pe 11 august!".

LaLiga începe la 6 zile după finalul Jocurilor Olimpice!

Kylian a și admis că problema este foarte complicată, pentru că, nefiind o dată oficială în calendarul FIFA și UEFA, clubul are dreptul să refuze orice convocare la lotul Franței U21: „Dacă viitoarea mea echipă nu îmi va permite să plec la JO, atunci voi respecta decizia". LaLiga 2023-2024 are startul pe 17 august, la șase zile de finalul JO, și nu mai punem la socoteală că noul său club ar putea juca Supercupa Europei, pe 14 august.

„Conform informațiilor noastre și indiferent de dorința de a trăi experiența olimpică găzduite chiar de țara sa, posibilitatea de a-l vedea pe Mbappe concurând la Jocurile Olimpice cu echipa lui Henry scade pe zi ce trece. Speranțele, de azi încolo, ar fi destul de puține", explică L'Equipe.

Absența lui Mbappe de la turneul de fotbal organizat la Jocurile Olimpice de la Paris ar fi și o mare lovitură de imagine, dat fiind că organizatorii intenționau să facă reclame cu Kylian și să prmoveze astfel competiția
L'Equipe, cotidian francez

75de selecții și 46 de goluri are Kylian Mbappe pentru naționala Franței. Căpitanul Les Bleus face un sezon foarte bun la PSG, cu 35 de goluri și 7 assisturi în 36 de partide

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Diego Simeone s-a prăbușit instantaneu la faza din minutul 90+3
Atletico – Inter
Diego Simeone s-a prăbușit instantaneu la faza din minutul 90+3
Moldovan a asistat la demonstrația impresionantă a lui Oblak: „SuperJan a zburat mai sus ca niciodată, a sfidat limitele posibilului”
ATLETICO - INTER
Moldovan a asistat la demonstrația impresionantă a lui Oblak: „SuperJan a zburat mai sus ca niciodată, a sfidat limitele posibilului”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează