INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Clauza de reziliere de 700 de milioane de euro a lui Messi, motiv de scandal. Unii spun că nu mai e valabilă, Liga că da

Lionel Messi, în Barcelona - Osasuna // foto: Guliver/gettyimages +38   FOTO
Lionel Messi, în Barcelona - Osasuna // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 august 2020 13:06 / Actualizat duminica, 30 august 2020 15:35

Clauza de reziliere în valoare de 700 de milioane de euro a lui Lionel Messi (33 de ani) nu mai este valabilă, anunță presa din Spania. La Liga contraatacă, ținând partea Barcelonei.

UPDATE 15:30 - La Liga, de partea Barcelonei

La Liga a emis un comunicat în care abordează disputa dintre Lionel Messi și Barcelona. Oficialii fotbalului spaniol spun că „contractul în vigoare este încă valid, iar singura cale de plecare a lui Messi este prin plata clauzei de reziliere de 700 de milioane de euro”.

Știrea inițială - Clauza de reziliere a lui Messi a expirat?

Telenovela plecării lui Lionel Messi de la Barcelona continuă. Catalanii nu aveau de gând să îl lase pe argentinian să plece decât dacă o echipă îi achită clauza de reziliere, în valoare de 700 de milioane de euro, însă aceasta nu mai este valabilă începând cu acest sezon, anunță jurnalistul Sique Rodriguez de la El Larguero.

Clauza a devenit invalidă la capătul sezonului trecut, din moment ce Messi a intrat în ultimul an de contract cu clubul. Astfel, Barcelona se vede nevoită să se așeze la masa negocierilor cu Lionel Messi, în vederea despărțirii de acesta.

Messi, „la război cu Barcelona”

Pentru a mări presiunea de pe umerii oficialilor de la Barcelona, Messi a decis să nu se prezinte astăzi la reunirea echipei, unde fotbaliștii au fost testați pentru coronavirus.

Luni după-amiază ar urma să reînceapă antrenamentele și catalanii vor să se asigure că toți jucătorii sunt sănătoși, astfel că i-au convocat la testări. Testare de la care Messi a absentat, transmițându-le oficialilor de la Barcelona că nu se mai consideră a fi fotbalistul echipei. „La război cu Barcelona”, a scris Marca despre gestul lui Messi.

Leo Messi, dat ca sigur la Manchester City

Messi ia în calcul o nouă colaborare cu Pep Guardiola, antrenorul alături de care a lucrat la Barcelona între 2008 și 2012. Cei doi ar fi purtat deja o discuție telefonică în acest sens, chiar înainte ca starul argentinian să trimită faxul oficial către conducerea clubului catalan. 

Manchester City pare favorită să îl transfere pe Leo. Cele două părți ar fi început să lucreze la clauzele din contract. 

GALERIE FOTO. Imagini de colecție din istoria Barcelonei

Messi, în tinerețe, la Barcelona
Gică Popescu pe vremea când juca la Barcelona
+34 FOTO

VIDEO. Rada vorbește despre posibila despărțire dintre Messi și Barcelona: „Nu va pleca!”

Mai multe știri din La Liga:

Pleacă de lângă Messi pentru a juca alături de Ronaldo? Și Juventus este interesată de Luis Suarez

Real Madrid vinde la Sevilla! Ce mijlocaș a transferat câștigătoarea Europa League

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
melcul_furios
melcul_furios  •  30 August 2020, 15:54

Asta ar putea fi un caz interesant, pentru ca daca se ajunge in justitie si justitia ii da dreptate lui Messi atunci darama fotbalul spaniol. Sa nu uitam ca e o diferenta intre sport si justitie. Sa nu uitam de legea Bosman, cand tot asa justitia a schimbat sportul.

10211557369625468
Antonel Baleanu  •  30 August 2020, 15:12

Bai ăștia de la gsp de unde aveți voi știrile astea? Azi LaLiiga a anunțat ca Messi are contract în vigoare pina în 2021 și ca cine vrea să-l cumpere trebuie sa plătească clauza de reziliere. Dacă nu nu i se va da (baja federativa) ca nu știu cum se zice în românește. Deci cine vrea să-l cumpere se baga în probleme mari, inclus Messi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează