INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona NU va fi exclusă în sezonul viitor din Europa » Ce așteaptă mai întâi UEFA

Barcelona nu va fi exclusă în sezonul viitor din Europa. Foto: Imago Images
Barcelona nu va fi exclusă în sezonul viitor din Europa. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 22 aprilie 2023 13:49 / Actualizat sambata, 22 aprilie 2023 15:07

Potrivit cotidianului catalan Sport, UEFA a stabilit că nu va lua nicio decizie împotriva Barcelonei, cel puțin deocamdată, și l-a anunțat în acest sens și pe președintele clubului, Joan Laporta.

Barcelona poate sta liniștită cel puțin până la finalul acestui sezon. UEFA nu o va exclude din ediția viitoare a Ligii Campionilor din cauza scandalului de corupție în care e implicată.

Explicația unui episod controversat cu Gică Popescu la Dinamo: „Iordănescu i-a spus: «Dacă în weekendul ăsta nu intri, nu mai joci la echipa națională!»”
DINAMO
Explicația unui episod controversat cu Gică Popescu la Dinamo: „Iordănescu i-a spus: «Dacă în weekendul ăsta nu intri, nu mai joci la echipa națională!»”

Barcelona nu va fi exclusă în sezonul viitor din Europa

Cotidianul catalan Sport a dezvăluit că Aleksander Ceferin i-a dat asigurări lui Joan Laporta că gruparea blaugrana nu riscă deocamdată nimic, atâta vreme cât în „cazul Negreira” nu s-a luat nicio hotărâre judecătorească.

„Forul european așteaptă mai întâi decizia tribunalelor din Spania care anchetează dosarul și apoi va discuta poziția Barcelonei. 

UEFA este conștientă că o suspendare a Barcelonei ar avea un impact negativ asupra competițiilor pe care le guvernează”, a scris sursa citată.

Pe plan intern, Barcelona nu riscă nimic! Faptele s-au prescris

Pe plan intern, liderul din LaLiga nu riscă nimic, fiindcă faptele, vechi de mai bine de cinci ani, se consideră a fi prescrise, potrivit preşedintelui ligii spaniole de fotbal, Javier Tebas. 

Barcelona a achitat peste 7,5 milioane de euro, între 2001 şi 2018, companiei Dasnil 95, deţinută de Jose Maria Enriquez Negreira, vicepreședintele Comisiei Tehnice de Arbitraj, iar explicația oficială a plăților a fost „consilierea clubului pe probleme de arbitraj”.

Joan Laporta: „E o campanie uriașă de defăimare”

Laporta a susținut recent și o conferință de presă în care a ținut să apere clubul: „E o campanie uriașă de defăimare. În întreaga noastră istorie, Barcelona a fost un model de fair-play pe teren și în afara lui. 

Nu a acționat niciodată cu intenția de a răsturna o competiție în favoarea sa, nu a făcut niciodată nimic pentru a influența arbitrii și rezultatele. Arbitrii nu au fost cumpărați, e limpede!

Aceste rapoarte existau, la fel ca facturile achitate prin virament și înregistrate în contabilitate în mandatul meu între 2003 și 2010. 

Poate că unele persoane s-au folosit de acest context pentru a profita în interesul lor. Dacă așa a fost, Barcelona își va apăra onoarea. Barça ar fi victimă, nu responsabilă de infracțiune".

Instigatorii polemicii vor să transforme o poveste inexistentă de cumpărare a arbitrilor într-un scandal care afectează reputația Barcelonei și care distruge unul dintre elementele identitare cele mai puternice ale Cataloniei. Sferele puterii nu suportă că Barça reprezintă un tip de identitate catalană. 

- Joan Laporta, președinte Barcelona

Citește și:

Încă un transfer pe ruta Liverpool - Barcelona! Presa engleză anunță mutarea-surpriză a verii

Arsenal, obligată să câștige pe Etihad » Arteta: „Abia aștept partida cu Manchester City!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  22 Aprilie 2023, 15:25

E si normal doar UEFA este ea insasi o organizatie corupta !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează