INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona în furtună » Frenkie de Jong refuză să plece și acuză clubul de șantaj!

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 10 august 2022 13:10 / Actualizat miercuri, 10 august 2022 13:51

Frenkie de Jong (25 de ani) refuză și să se transfere, și să-și reducă salariul, acuzând clubul că încearcă să-l șantajeze și dând cazul pe mâna avocaților săi. Oficialii catalani i-au trimis o scrisoare prin care l-au anunțat că prelungirea contractului a fost ilegală și că îl acționează în justiție dacă nu revine la acordul din 2019.

Barcelona e într-o situație critică, deși președintele său susține altceva. „Barça e ca un pacient care tocmai a ieșit din spital”, spunea zilele trecute Joan Laporta, mândru că a obținut 800 de milioane de euro în ultimele luni. De fapt, susține cotidianul catalan Sport, ar fi vorba chiar de 867 de milioane, care ar ține pe linia de plutire un club cu o datorie globală de 1,35 miliarde! 

Joan Laporta are nevoie de încă 40 de milioane ca să înregistreze noii jucători

Gruparea blaugrana tocmai a cedat alt procent, de 25%, din acțiunile Barça Studios către compania americană GDA Luma, deținută de Gabriel de Alba, proprietarul Cirque du Soleil. După ce vânduse 24,5% și firmei Socios.com. În total, 49,5%. După ce renunțase și la 30% din drepturile TV pentru LaLiga pe 25 de ani, procent cumpărat de fondul de investiții Sixth Street. 

Și totuși, cu cinci jucători achiziționați, Lewandowski, Raphinha, Koundé, Christensen și Kessie (plus prelungirea contractelor lui Dembélé și Sergi Roberto), pentru 153 de milioane, sumă la care se adaugă salariile suficient de mari, Laporta încă nu-i poate înregistra la liga spaniolă și mai sunt doar câteva zile până la startul campionatului. Primul meci e sâmbătă, pe Camp Nou, cu Rayo Vallecano. Jurnaliștii locali estimează că ar mai fi nevoie de 40 de milioane. 

Barcelona e de neoprit în mercato » Acord cu Manchester City pentru un superstar
MERCATO
Barcelona e de neoprit în mercato » Acord cu Manchester City pentru un superstar

Mesaj către Frenkie de Jong: „Te transferi sau accepți reducerea salariului cu 50%!”

Barcelona a sperat ca plecarea lui Frenkie de Jong - există deja un acord cu Manchester United, pentru 85 milioane (și Chelsea e gata să egaleze oferta „diavolilor” - să evite aceste probleme, numai că olandezul și apropiații lui s-au supărat. 

Potrivit Mundo Deportivo, oficialii clubului i-au trimis în iulie o scrisoare lui De Jong în care l-au anunțat că prelungirea contractului, o înțelegere făcută în octombrie 2020 (până pe 30 iunie 2026) cu fostul președinte, Josep Bartomeu, este ilegală. Și, dacă nu revine la pactul inițial, din 2019, și nu va accepta micșorarea salariului cu 50%, îl vor da în judecată. Chiar dacă, în timpul pandemiei, datoria grupării față de FdJ era de 17 milioane! 

„Frenkie de Jong e vânat, escrocat”

Răspunsul jucătorului a fost foarte ferm. Consideră că Barcelona îl șantajează pentru a se transfera sau a-și reduce salariul. Și agenții batavului, care consideră că „De Jong este victima unei campanii de denigrare declanșată de propriul club, ceea ce este inacceptabil” (MD), au dat cazul avocaților. Nu ar fi exclus să ajungă ei primii la tribunal cu dosarul împotriva clubului. 

Cazul este urmărit de FIFPro, alarmat de Asociația Fotbaliștilor Profesioniști Olandezi (VVCS). Ievhen Levcenko, fost internațional ucrainean cu cetățenie batavă, liderul VVCS, a avertizat FIFPro: „Un jucător e încolțit de club și vânat. Frenkie de Jong e aproape escrocat de Barcelona.” 

În ultimele zile, a observat Sport, Laporta și antrenorul Xavi au încercat să-l liniștească pe De Jong, spunându-i că poate continua pe Camp Nou. Dar, se spune, în culise, amândoi ar vrea ca el să plece din Catalunya.

140de meciuri a jucat Frenkie de Jong până acum pentru Barcelona; olandezul a marcat 13 goluri

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

De asta nu mai face Manchester United transferuri mari? » „Blestemul” lăsat în urmă după plecarea lui Sir Alex Ferguso

Căpitanul lui Ajax, rănit după ce s-a bătut în plină stradă cu doi indivizi înarmați!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează