INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

VIDEO Gluma neinspirată a lui Joan Laporta a cauzat un scandal în Spania: „Sună-mă când împlinești 18 ani!”

Momentul dintre Joan Laporta și susținătoarea Barcelonei // foto: captură @  Twitter +38   FOTO
Momentul dintre Joan Laporta și susținătoarea Barcelonei // foto: captură @ Twitter

Articol de GSP - Publicat luni, 08 martie 2021 10:52 / Actualizat luni, 08 martie 2021 11:31

Joan Laporta (58 de ani), noul președinte de la FC Barcelona, a fost criticat pentru un comentariu adresat unei fane, în ziua alegerilor la clubul catalan. 

  • Laporta a mai fost președinte la Barcelona între 2003 și 2010 și a câștigat alegerile de duminică cu 34.184 voturi, un procent de 54,28% dintre sufragii; 
  • Victor Font a obținut 16.679 voturi (29,99%), iar Toni Freixa 4.769 (8,58%). 351 de buletine de vot (0,63%) au fost goale, iar 3.628 de voturi (6,52%) au fost anulate; 
  • Cu 55.632 voturi valide, a fost a doua cea mai mare participare la votarea președintelui Barcelonei, după cea din 2010, la care 57.088 de persoane și-au exprimat opțiunea.

Noul șef de la Barcelona a produs stupoare cu un gest făcut în compania unei susținătoare. Laporta s-a fotografiat cu mai mulți fani în afara stadionului „Camp Nou”. Laporta a pozat și cu o fată pe care a tras-o spre el, iar apoi i-a spus „Sună-mă când împlinești 18 ani”. Laporta a fost acuzat pe rețelele sociale de misoginism și hărțuire, lucru care a provocat o reacție din partea staff-ului său.

Joan Laporta, apărat de femeia din video 

Elena Fort, membru al echipei lui Laporta, a clarificat că femeia cu care Laporta s-a pozat avea mult peste 18 ani și susține că ceea ce a spus președintele blaugrana a fost doar glumă, după ce mătușa femeii în cauză și-a descris nepoata drept o „fetiță”.

Mai mult, mătușa femeii  i-ar fi cerut lui Laporta să o angajeze pe aceasta la club, alt motiv care ar fi dus la răspunsul lui Laporta. 

După ce a constatat iureșul provocat de momentul care a avut-o în prim-plan, Marta, cea care s-a pozat alături de Laporta, a oferit explicații pe Twitter: „Sunt fetița din videoclipul cu Joan Laporta. «Fetița» care are 30 de ani. A făcut o glumă, deoarece mătușa mea mă numește mereu «fetiță» și i-a cerut lui Laporta o poză pentru «fetiță»”.

Chiar și așa, multe persoane nu au văzut cu ochi buni atingerile și remarca lui Laporta, care a avut astfel parte de un prim moment tensionat în acest al doilea mandat al său la Barcelona.

Laporta, despre contractul lui Lionel Messi cu Barcelona

Una dintre marile mize pentru noul șef de la Barcelona va fi prelungirea contractului vedetei Lionel Messi, scadent la finalul acestui sezon. Problema pentru catalani este situația financiară tulbure prin care trec, lucru subliniat și de Laporta în conferința de presă acordată imediat după ce victoria sa a fost oficializată.

„Faptul că Messi a votat astăzi, știind că este cel mai bun jucător al lumii și că a venit alături de fiul său să voteze, este o demonstrație că iubește Barcelona, că suntem o mare familie. Cel mai bun jucător al lumii vrea Barcelona, și sper că vom putea să îl încurajăm să continue la Barca. Mai întâi, voi saluta angajații clubului. Apoi voi discuta cu jucătorii, pentru că sezonul este în desfășurare.

Bineînțeles, voi vorbi cu Messi, care a arătat astăzi că iubește Barcelona. Propunerea economică pentru el va fi cea pe care clubul o poate face acum. Dacă va pleca, o va face prin ușa din față. Nu pot vinde așteptări false. Propunerea va exista, dar va depinde de el. Cu siguranță, banii nu sunt cel mai important lucru. Din punct de vedere sportiv, propunerea îl va interesa”, a declarat Laporta, citat de Mundo Deportivo.

Citește mai multe știri despre Barcelona:

Laporta, prima decizie ca președinte al Barcelonei: ce nume mare ajunge director tehnic!

Barcelona, victorie înainte de duelul cu PSG din Liga Campionilor » Marcator surpriză pentru catalani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  09 Martie 2021, 00:38

unde e misoginismul, ca nu inteleg?! "suna-ma" e un cuvant misogin?daca asa intelege gsp, sunt curios cum si-au cunoscut jumatatile, daca au! afara de faptul ca a fost o gluma fara conotatii, femeia are 30 de ani!

mattteo
mattteo  •  08 Martie 2021, 21:29

Ce fel s-au facut de ras iar "progresistii" ;)))) Dar nu ii mai pot numi asa, ca ar implica ca vor progres

2947853518578577
Alexandru Tudoran  •  08 Martie 2021, 16:03

Gluma neinspirata este in creierele crete ale asa zisilor ziaristi de la ghesepe.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează