INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - GRANADA 1-0

BARCELONA - GRANADA 1-0 // Lionel Messi, antidot pentru criză! Analiză după debutul lui Quique Setién pe Camp Nou

Articol de - Publicat luni, 20 ianuarie 2020 11:37

BARCELONA - GRANADA 1-0 // Era Quique Setién începe cu un succes în surdină, rezolvat după un şir interminabil de pase tot de o sclipire a căpitanului Lionel Messi. La 0-0, oaspeţii au avut o bară şi un "roşu" nedrept.

Antrenor nou, un alt stil, parcă mai obsedat de posesie şi pase, şi începutul erei post-Valverde, dar acelaşi vechi etern câştigător. Messi l-a făcut pe Quique Setién al treilea tehnician blaugrana care începe victorios mandatul cu gol iscălit de argentinian

Barcelona s-a revanşat (1-0) pentru eşecul din tur cu Granada, însă probabil că Setién s-a întors acasă supărat pentru că prestaţia campioanei e departe de ce-aşteptau fanii. Succesul în al 500-lea meci al carierei a venit chinuit şi târziu, după una din puţinele faze colective reuşite.

Suferinţă fără Luis Suárez 

În lipsa vârfului de careu Suárez, cu un sistem în care Ansu Fati şi Griezmann au fost extremele care l-au încadrat pe Leo 9 fals şi cu o apărare în trei pe faza de construcţie, Barça s-a descurcat greu cu presingul andaluz. 

Abia după ce oaspeţii au ratat o imensă ocazie la 0-0, bară Eteki, şi au rămas în inferioritate, cu un al doilea cartonaş greşit acordat de Pizarro Gómez lui Germán ("Fault la Messi, dar fără avertisment!", a spus pentru AS Itturalde González), iar Quique l-a introdus pe Puig, autorul recuperării, a venit verdictul. 

"Puricele" a capitalizat assistul lui Vidal cu călcâiul şi a recuperat poziţia de lider acaparată doar pentru o noapte de Real. Este şi coşmarul Granadei, a 12-a reuşită duminică, la fel câte avea Cristiano Ronaldo. 

"Vântul şi terenul uscat ne-au afectat circulaţia balonului, totuşi am văzut multe lucruri pe care le vreau la echipă, mai ales pe faza de recuperare. Am deţinut controlul, dar am tras prea puţin la poartă" 
"Ceea ce-a reuşit Messi face de-o viaţă. Astfel de mecuri fără inspiraţie sunt rezolvate la final de o fază de geniu, la care a contribuit şi Arturo. Când apare Leo, rata de succes e foarte ridicată"  - Quique Setién, antrenor Barcelona

16 anila rând cu gol marcat are Messi în LaLiga, record în Spania. Doar Cristiano Ronaldo (18), Pazzini şi Briand (17) au serii mai lungi în Top 5 campionate ale Europei

1005 pasea dat Barça duminică, 921 au fost reuşite. Doar de două ori cu Levante, 1046 în 2011 şi 1035 în 2012 a avut mai multe. Posesia a fost 82,6%, a treia în top după 86,57% cu Inter şi 84% cu Levante

250 de goluria înscris Leo Messi în campionat pe Camp Nou. Spre comparaţie, Cristiano a reuşit 178 pe Santiago Bernabeu

50 de goluria marcat Barca în LaLiga. A şasea echipă în Top 5 campionate Europa atingând acest prag în acest sezon, după Man. (64), Liverpool (52), Leipzig (51), Bayern (50) şi PSG (50)

+3 FOTO

Vezi și: 

BARCELONA - GRANADA 1-0 // FOTO Lionel Messi a salvat debutul lui Quique Setien

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
dadaee
dadaee  •  20 Ianuarie 2020, 18:11

Auzi bai mestere analiza ai pasilor inapoi. 850 pase-ndarat, adica 81% posesie, te-ajuta si sa n-aibe ailalti mingea tovarase (si n-o zic eu, o zicea unu Cruyff): 2 suturi Spre poarta pana in min 80, granada..0 pe Ai putea analiza ca analist de cand nu s-a mai intamplat o asemena grozavenie la Barcelona, asta daca-ti doresti sa ne chiar spui ceva interesant.

melcul_furios
melcul_furios  •  20 Ianuarie 2020, 15:14

Granada nu a venit sa joace fotbal, tot ce au facut a fost sa distruga jocul, parca am vazut Chelsea de pe timpul lui Mourinho unde totul se rezuma la intrari dure si lovit tare, mingea sau jucatorul. Al doilea galben? Exact asta rateaza jurnalistii, ca era al doilea. Adica jucatorul a jucat dur, a fost avertizat si imediat dupa aia el continua sa joace la fel si sa faulteze. In plus, nu a fost singurul care a facut asta, toata echipa intra dur in special in zona lui Messi si in afara de ingramadire nu am vazut nici o idee la Granada. Da, nu a arata ceva spectaculos Barcelona insa sa nu uitam ca le lipseste varful (Suarez) si nu au alt jucator care sa il inlocuiasca, el fiind singurul 9 real. Nu inteleg de ce nu l-au luat pe Haaland insa cred ca e prea inalt si puternic, Barcelona nu a functionat cu Ibrahimovic, presupun ca au nevoie de un varf mai mobil, gen Icardi. In acelasi timp De Jong a fost suspendat si el e foarte important, leaga frumos apararea de atac plus ca in viitor revine Arthur si Barcelona o sa aiba iar un mijloc redutabil. Sunt surprins ca nimeni nu a comentat de Puig, i se acorda ceva atentie in echipa, de la intrare brusc MEssi nu a mai controlat 90% din pase ci doar 50, 40 au trecut prin Puig, ceva imi spune ca el e crescut sa fie viitorul mijlocaj de creatie, in lipsa lui Neymar si cu imbatranirea lui Messi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează