INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Barcelona îl poate da afară pe Lewandowski. Ce clauză are polonezul în contract

Robert Lewandowski (Barcelona)
Robert Lewandowski (Barcelona)

Articol de - Publicat duminica, 03 decembrie 2023 14:20 / Actualizat duminica, 03 decembrie 2023 16:11

Robert Lewandowski, 35 de ani, a semnat un contract pe 4 ani cu Barcelona, în 2022. Dar a acceptat și o clauză potrivit căreia, dacă în 2024/2025 nu bifează 55 la sută din meciurile echipei, clubul îl poate pune pe liber la finele acelei stagiuni. 

Situație delicată pentru Robert Lewandowski la Barcelona. Deși este unul dintre atacanții de top ai Europei, internaționalul polonez a trebuit să accepte în contract o clauză mai puțin obișnuită pentru reputația lui.

Scandal monstruos la o echipă din România! » Jucătorii l-au „băgat în ședință” pe antrenor chiar în vestiar după meci și i-au adus acuzații incredibile!
CHINDIA
Scandal monstruos la o echipă din România! » Jucătorii l-au „băgat în ședință” pe antrenor chiar în vestiar după meci și i-au adus acuzații incredibile!

Cotidianul catalan Sport a dezvăluit că în vara lui 2022, când l-a transferat de la Bayern, gruparea blaugrana a convenit cu el o clauză potrivit căreia în vara lui 2025 îl poate pune pe liber dacă nu îndeplinește anumiți parametri de performanță în stagiunea 2024/2025. Altfel spus, cu un an înainte de finalul contractului.

Barcelona ar economisi 26 de milioane de euro

Condiția este ca el să joace în cel puțin 55 la sută din meciurile echipei din acel sezon. Fie ca titular, fie măcar 45 de minute/partidă. Sport mai scrie că salariul lui Lewa se modifică în fiecare dintre cei patru ani ai contractului.

Iar dacă pleacă liber în vara lui 2025, când împlinește 37 de ani, clubul ar economisi în jurul a 26 de milioane de euro!

Barca continuă să se confrunte cu datorii mari și caută constant modalități de a reduce costurile. Iar opțiunea de a scoate mai devreme de pe statul de plată un Lewandowski în vârstă, dacă nu este pe teren în mod regulat, trebuie înțeleasă și în acest context.

Robert Lewandowski a înscris de 8 ori în acest sezon

În sezonul său de debut la Barcelona, internaționalul polonez a marcat 33 de goluri în 46 de meciuri.

În stagiunea în curs, deocamdată, el a punctat de 8 ori în 16 partide. Cu specificația că a lipsit alte 3 meciuri, din cauza unei accidentări suferite la gleznă.

Mai puteți citi:

Alexandru Mățan, martor la revenirea senzațională a lui Columbus Crew » Trupa din Ohio a revenit de la 0-2 cu Cincinnati și va da peste o formație din California în ultimul act

Ce a înțeles oficialul FRF din momentul porno care a șocat la tragerea la sorți pentru Euro 2024: „Multă lume spunea că e un copil care țipa. Eu eram cu gândul la bile, la altele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează