INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Încă un caz Pique » Barcelona l-a lăsat să plece și acum trebuie să plătească scump pentru a-l lua înapoi

Eric Garcia e dorit de Barcelona // FOTO: Guliver/GettyImages
Eric Garcia e dorit de Barcelona // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 septembrie 2020 11:46 / Actualizat miercuri, 09 septembrie 2020 12:03

După ce l-au convins pe Leo Messi să rămână, șefii Barcelonei încearcă acum să reconstruiască echipa în jurul lui, iar una dintre ținte este și Eirc Garcia (19 ani), fundașul lui Manchester City.

Mundo Deportivo scrie că Barcelona a făcut o primă ofertă de 15 milioane de euro pentru fundașul central spaniol, aflat în ultimul an de contract cu echipa lui Pep Guardiola.  City este dispusă să se despartă de iberic, însă cere 25 de milioane de euro pentru jucătorul pe care catalanii îl văd înlocuitorul lui Pique.

Barcelona nu pare dispusă să ofere mai mult, mai ales că Eric Garcia poate semna gratis în ianuarie, iar jucătorul deja și-a manifestat dorința de a juca pentru Barcelona.

Născut la Barcelona, Garcia a făcut parte din „La Masia”, dar în iulie 2017 a fost transferat de Manchester City pentru 1,7 milioane de euro. Catalanul, cu un meci în naționala de seniori a Spaniei, are 23 de partide jucate sub comanda lui Pep Guardiola și este considerat unul dintre cei mai promițători jucători ai Spaniei.

16.000.000 de euroeste cota lui Eric Garcia, potrivit transfermarkt

Un nou caz PiquE

Dacă va reveni la Barcelona, Eric Garcia i-ar călca pe urme lui Gerard Pique, Fundașul de 33 de ani a ajuns la Manchester United în 2004, de la juniorii Barcelonei, pentru 5 milioane de euro, iar Barcelona l-a recuperat în 2008, pentru aceeași sumă.

Cazul lui Pique nu este singurul din istoria recentă a catalanilor. Barcelona a plătit bani grei și pentru alți jucători care au plecat gratis de la club. În 2012 plătea 14 milioane pentru Jordi Alba, plecat din La Masia în 2005, iar în 2011 dădea 34 de milioane de euro pentru a-l lua pe Cesc Fabregas de la Arsenal, ajuns la Londra în 2003, tot de la juniorii catalanilor.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

A doua dramă pentru noua speranță a fotbalului italian » Accidentare gravă cu Olanda: pauză 6 luni!

OFICIAL James Rodriguez a părăsit Real Madrid! La ce echipă s-a transferat columbianul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
roja.azul
roja.azul  •  09 Septembrie 2020, 22:58

Test..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează