INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona, în corzi » Gaură imensă în bugetul „catalanilor”

Barcelona se confruntă cu probleme financiare imense, din cauza pandemiei de COVID-19 // sursă foto: Guliver/gettyimages +36   FOTO
Barcelona se confruntă cu probleme financiare imense, din cauza pandemiei de COVID-19 // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 14 mai 2020 17:27

Barcelona se confruntă cu o situație financiară extrem de delicată, efectele pandemiei de COVID-19 resimțindu-se puternic în cadrul clubului lider din La Liga.

Până la finalul lunii iunie, Barcelona trebuie să acopere o gaură financiară imensă, informează Marca.

Barcelona e pe minus cu 220 de milioane de euro!

Publicația La Vanguardia a calculat faptul că Barcelona a pierdut în jur de 150 de milioane de euro pe seama restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. 154 de milioane de euro, mai exact, bani care ar fi fost obținuți din vânzarea de bilete la meciuri, vânzările din magazinele oficiale ale clubului, accesul la muzeul echipei, precum și din numeroasele academii pe care „catalanii” le au la nivel mondial.

Pe deasupra, Barcelona aștepta să strângă suma de 124 de milioane de euro din vânzările de jucători, dar îi lipsesc 70 de milioane pentru a atinge ținta vizată.

Soluțiile Barcelonei

Clubul a încercat să reducă pierderile prin mecanismul ERTE, care i-a permis clubului să suspende contractele angajaților în această perioadă. Astfel, s-au salvat între 40 și 50 de milioane de euro.

De asemenea, Barcelona speră să vândă o serie de jucători atunci când fereastra de transferuri se va deschide: este vorba despre fundașul dreapta Nelson Semedo, mijlocașul Arturo Vidal și fundașul central Jean-Clair Todibo.

Nu în ultimul rând, dacă meciurile rămase din La Liga se vor disputa, clubul spaniol va primi ultima tranșă din banii pentru drepturile TV - între 20 și 25 milioane de euro.  Iar un parcurs bun în Liga Campionilor va servi în același scop: livrarea unei sume importante în conturile Barcelonei.

GALERIE FOTO. Starurile din La Liga au fost testate pentru COVID-19

+32 FOTO

VIDEO: #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă. Vedetele din sport îi învață pe fani cum să facă mișcare în izolare

Citește mai multe știri despre La Liga:

REAL MADRID. Edwin Congo, fost atacant al madrilenilor, arestat pentru trafic de droguri! Prima reacție

BARCELONA. Lionel Messi, înapoi la Newells'Old Boys? Detaliul care împiedică mutarea: „E ceva ce lumea nu înțelege”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează