CAMPIONATE  ·  SPANIA

Barcelona, în corzi » Gaură imensă în bugetul „catalanilor”

Barcelona se confruntă cu probleme financiare imense, din cauza pandemiei de COVID-19 // sursă foto: Guliver/gettyimages +37 FOTO
Barcelona se confruntă cu probleme financiare imense, din cauza pandemiei de COVID-19 // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 14 mai 2020 17:27

Barcelona se confruntă cu o situație financiară extrem de delicată, efectele pandemiei de COVID-19 resimțindu-se puternic în cadrul clubului lider din La Liga.

Până la finalul lunii iunie, Barcelona trebuie să acopere o gaură financiară imensă, informează Marca.

Barcelona e pe minus cu 220 de milioane de euro!

Publicația La Vanguardia a calculat faptul că Barcelona a pierdut în jur de 150 de milioane de euro pe seama restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. 154 de milioane de euro, mai exact, bani care ar fi fost obținuți din vânzarea de bilete la meciuri, vânzările din magazinele oficiale ale clubului, accesul la muzeul echipei, precum și din numeroasele academii pe care „catalanii” le au la nivel mondial.

Pe deasupra, Barcelona aștepta să strângă suma de 124 de milioane de euro din vânzările de jucători, dar îi lipsesc 70 de milioane pentru a atinge ținta vizată.

Soluțiile Barcelonei

Clubul a încercat să reducă pierderile prin mecanismul ERTE, care i-a permis clubului să suspende contractele angajaților în această perioadă. Astfel, s-au salvat între 40 și 50 de milioane de euro.

De asemenea, Barcelona speră să vândă o serie de jucători atunci când fereastra de transferuri se va deschide: este vorba despre fundașul dreapta Nelson Semedo, mijlocașul Arturo Vidal și fundașul central Jean-Clair Todibo.

Nu în ultimul rând, dacă meciurile rămase din La Liga se vor disputa, clubul spaniol va primi ultima tranșă din banii pentru drepturile TV - între 20 și 25 milioane de euro.  Iar un parcurs bun în Liga Campionilor va servi în același scop: livrarea unei sume importante în conturile Barcelonei.

GALERIE FOTO. Starurile din La Liga au fost testate pentru COVID-19

+38 FOTO

VIDEO: #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă. Vedetele din sport îi învață pe fani cum să facă mișcare în izolare

Citește mai multe știri despre La Liga:La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1