INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

„Eroare de sistem”. Barcelona a ratat fotbalistul mult-râvnit pentru o întârziere de 18 secunde!

Julian Araujo, în alb // sursă foto: Imago Images
Julian Araujo, în alb // sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 02 februarie 2023 10:34 / Actualizat joi, 02 februarie 2023 10:34

Barcelona a ratat transferul lui Julian Araujo (21 de ani) pentru că a depus actele necesare cu 18 secunde după încheierea perioadei de mercato! Clubul catalan a făcut apel la FIFA și speră ca forul internațional să-i dea undă verde pentru înregistrarea fundașului dreapta mexicano-american.

Barcelona l-a cedat la Sporting CP pe Hector Bellerin în ultima zi a perioadei de mercato și a vrut să-l înlocuiască pe spaniol cu un fundaș dreapta din campionatul american.

Este vorba despre Julian Araujo, de la LA Galaxy, fotbalist de origine mexicană născut în SUA, care reprezintă la seniori selecționata Mexicului.

Șoc la echipa de tradiție: silită să-l reangajeze și să-i plătească 250.000 de euro!
POLI IAȘI
Șoc la echipa de tradiție: silită să-l reangajeze și să-i plătească 250.000 de euro!

Barcelona a ratat transferul lui Julian Araujo pentru o întârziere de 18 secunde

Barcelona s-a înțeles cu LA Galaxy în privința sumei de transfer, 4 milioane de euro, dar a depus actele necesare transferului la 18 secunde după încheierea perioadei de transferuri, astfel că mexicanul a rămas momentan jucător al echipei din Los Angeles.

Mateu Alemany, directorul sportiv de la Barcelona, a precizat că „Nu am putut realiza transferul din cauza unei erori de sistem. A fost o chestiune de 18 secunde, vom vedea ce spune FIFA”.

Jurnalistul sportiv mexican Kery Ruiz a completat: „Cei de la Barcelona au încercat să depună documentele și au susținut că sistemul nu i-a lăsat să le încarce. De asta au întârziat cu câteva secunde. Au explicat asta la FIFA”.

Forul internațional se va pronunța astăzi asupra cazului. Dacă primește un verdict favorabil, Barcelona va putea în cele din urmă să ducă la capăt transferul și îl va înregistra pe Julian Araujo.

Însă nu la prima echipă, având în vedere bugetul salarial strâmtorat, ci la formația secundă. Chiar și așa, este de așteptat ca Araujo să intre direct în circuitul primei echipe, în cazul în care va ajunge în cele din urmă la Barcelona.

Julian Araujo, așteptat la Barcelona

Araujo este fost internațional american de tineret, unde a jucat la toate categoriile de vârstă. În 2021 a schimbat naționala, a început să joace pentru selecționata Mexicului, pentru care a disputat deja 3 partide.

Araujo este piesă de bază la LA Galaxy, pentru care a jucat 40 de meciuri în 2022.

Xavi Hernandez simte nevoia unei soluții suplimentare pe poziția de fundaș dreapta, unde i-a folosit pe parcursul sezonului pe Jules Kounde, Sergi Roberto, Ronald Araujo și Hector Bellerin. 

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

De ce nu joacă Ianis Hagi în această seară pentru Rangers

Adrian Petre nu a reușit nici la locul 12 din Grecia » Și-a reziliat contractul după 6 luni

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
brentford
brentford  •  02 Februarie 2023, 12:08
Postat de CiprianBirtea_84 pe 02 Februarie 2023, 11:43

Bine ar fi ca FIFA să nu accepte transferul. De ce s-au apucat așa târziu să îl înregistreze? Trebuia să se apuce și ei cu jumătate de oră-o oră inainte de expirarea petioadei de transferuri, să aibă timp să-l înregistreze.

Tu chiar crezi gogosile astea? Daca era vreo echipa precum Cadiz sau Elche nici nu se lua in discutie aprobarea transferului.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  02 Februarie 2023, 11:43

Bine ar fi ca FIFA să nu accepte transferul. De ce s-au apucat așa târziu să îl înregistreze? Trebuia să se apuce și ei cu jumătate de oră-o oră inainte de expirarea petioadei de transferuri, să aibă timp să-l înregistreze.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează