INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Veste dură pentru Barcelona! Suma uriașă pe care o pierde pentru că a ratat amicalul cu Juventus

Gavi (Barcelona). Foto: Instagram
Gavi (Barcelona). Foto: Instagram

Articol de - Publicat duminica, 23 iulie 2023 20:03 / Actualizat duminica, 23 iulie 2023 20:08

Barcelona a fost forțată să anuleze testul din California împotriva lui Juventus, 14 jucători îmbolnăvindu-se de gastroenterită. Clubul catalan a pierdut două din cele 12 milioane de euro pe care ar fi trebuit să le primească pentru participarea la turneul american.

Barcelona ar fi trebuit să dispute primul meci amical al turneului nord-american. Numai că testul cu Juventus, programat la Santa Clara (California), pe Levi's Stadium („casa” cu 68.500 de locuri a lui „San Francisco 49ers”, echipă de fotbal american), a fost anulat.

Cum și-a surprins Gică Hagi fotbaliștii în vestiar: „Ei râdeau! De acum o să intru și eu cu ei, sunt foarte supărat”
FARUL
Cum și-a surprins Gică Hagi fotbaliștii în vestiar: „Ei râdeau! De acum o să intru și eu cu ei, sunt foarte supărat”

Barcelona a încercat să reprogrameze testul cu Juventus! Nu a putut, e concert

Motivul e șocant, dar echipa catalană era într-o situație critică și era imposibil ca această partidă să poată avea loc. Nu mai puțin de 14 jucători din lotul deplasat de Xavi în Statele Unite sunt bolnavi, au o gastroenterită care s-a răspândit fulgerător în hotelul blaugrana.

Potrivit Marca, Barcelona nu va plăti nicio amendă pentru anularea întâlnirii. Însă nici nu va mai primi banii pe care îi aștepta de la organizatorii turneului. Și suma este mare, estimată la două milioane de euro!

Președintele Joan Laporta a explicat cotidianului iberic că a încercat să mute jocul luni, ceea ce a fost imposibil. Cântăreața americană Taylor Swift are concert.

Barcelona, meci cu Arsenal pe stadionul de 5 miliarde pentru Mondial

Spaniolii speră ca jucătorii să își revină repede și să poată evolua în meciul următor. Miercuri, au alt amical, împotriva lui Arsenal, pe SoFi Stadium din Inglewood, California.

O arenă de 5 miliarde de dolari construită special pentru Mondialul din 2026, inaugurată în urmă cu doi ani și care găzduiește partidele echipelor NFL Los Angeles Rams și Los Angeles Chargers.

Barcelona câștigă cel mai mult pentru „El Clasico” american

Dacă Barcelona va fi nevoită să anuleze și confruntare, va mai pierde o sumă la fel de mare. În total, clubul spaniol ar fi trebuit să câștige nu mai puțin de 12 milioane de euro (adversari stabiliți inițial, Juventus, Arsenal, Real Madrid și Milan), cel mai mult pentru „El Clasico” american (se joacă pe AT&T Stadium, arena din Arlington, Texas, a lui Dallas Cowboys, altă formație de fotbal american), plus alte 2,5 milioane din merchandising.

Dintr-o dată, din cauza virusului, a fost forțată să renunțe la două milioane.

Citește și:

Emoții virtuale în Conference League: Neftchi Baku, Ferencvaros sau Pyunik, posibili adversari în turul 3

Gafă hilară în Poli Iași - Hermannstadt » Neguț și Balaure au profitat și au deblocat tabela

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
maistorkokir
maistorkokir  •  23 Iulie 2023, 21:01

10 milioane, la buget de 350 de milioane, si datorii de 1 miliard, nu inseamna mare lucru. Pauza inter-sezoane e scurta. Mult mai profitabile sunt partidele oficiale.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close