INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Laporta rupe tăcerea după demiterea lui Koeman: „Trebuia să-l dau afară mai repede!”

Joan Laporta, președintele Barcelonei, regretă că nu s-a despărțit mai devreme de Ronald Koeman.
Joan Laporta, președintele Barcelonei, regretă că nu s-a despărțit mai devreme de Ronald Koeman.

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 octombrie 2021 20:50 / Actualizat vineri, 29 octombrie 2021 20:50

Joan Laporta, președintele Barcelonei, regretă că nu s-a despărțit mai devreme de Ronald Koeman.

„Am luat decizia de a-l demite pe Koeman prea târziu? Cel mai probabil, da. Trebuia să acționez mai devreme, îmi asum responsabilitatea pentru că nu am făcut-o”, a declarat Laporta, care a recunoscut și negocierile cu Xavi:

„Cred că Xavi este într-un proces de creștere foarte interesant, am foarte multe referințe bune despre el. Avem o relație bună și știu opinia sa despre echipă”.

Sergi Barjuan, antrenor interimar la Barcelona

După despărțirea de Ronald Koeman, Barcelona a numit un antrenor interimar: Sergi Barjuan (49 de ani), cel care conducea echipa a doua a catalanilor. Marele favorit să devină „principal” este în continuare Xavi.

Fosta glorie a catalanilor, Xavi Hernandez, e dispus să preia Barcelona. Dar vrea libertate totală pentru a-și pune proiectul în aplicare și susținere necondiționată. Până ca negocierile să fie duse la final, Barca a numit un interimar, pe Barjuan.

„FC Barcelona anunță că Sergi Barjuan, actualul antrenor de la Barca B, va prelua provizoriu formația de seniori. Poziția sa interimară va înceta de îndată ce clubul va desemna un nou antrenor. 

Președintele FC Barcelona, Joan Laporta, îl va prezenta oficial pe Sergi Barjuan primei echipe în această după-amiază (n.r. - ieri), înainte de antrenament. Sergi Barjuan se va adresa presei joi, alături de președintele echipei”, au comunicat oficial catalanii.

Fost jucător la Barcelona și Atletico Madrid, cu 58 de selecții în naționala Spaniei, Barjuan le-a mai pregătit pe Recreativo Huelva, Almeria, Mallorca, ZJ Greentown și Barca U18.

Barcelona, acord cu Xavi

Conform cotidianului Sport, Xavi a ajuns la un acord cu Barcelona, dar trebuie să-i convingă pe cei de la Al Sadd să rupă contractul. Are clauză de reziliere 1 milion de euro, iar Barca are datorii de 1,34 miliarde euro.

Xavi Hernandez, 41 de ani, e pe buzele tuturor suporterilor catalani, după demiterea lui Ronald Koeman. Fosta glorie a catalanilor, acum la Al Sadd, este văzut inclusiv de către președintele Barcelonei, Joan Laporta, drept cel mai potrivit să scoată echipa dintr-o criză fără precedent.

Xavi cunoaște foarte bine clubul, unde a jucat de la 11 ani și a făcut istorie sub comanda lui Pep Guardiola. Iar la actuala formație, pentru care a evoluat din 2015 până-n 2019, când a trecut pe bancă, are un palmares impresionant ca antrenor: 7 trofee câștigate, 66 victorii, 16 remize și 18 eșecuri, golaveraj 273 - 126.

VIDEO. Xavi, o legendă a Barcelonei!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cristiano Ronaldo și Georgina, din nou părinți » Anunțul a fost făcut de startul portughez, care ajunge astfel la 6 copii

Eșecul cu Rayo Vallecano a umplut paharul » Barcelona l-a dat afară pe Koeman!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1ianuarie
1ianuarie  •  29 Octombrie 2021, 23:37

Declarația asta îl descalifică pe señor Laporta. Îmi pare rău să spun,dar asta dezvăluie o carență majoră de personalitate. A fost iubit pe timpul lui Guardiola pt că erau rezultate. Oamenii mari sunt cei care iau decizii importante în timpuri de criză. Din păcate,avocat fiind,Sr.Laporta este un om minuscul…

maistorkokir
maistorkokir  •  29 Octombrie 2021, 23:12

Koeman nu e antrenor slab, insa conjunctura a fost nefavorabila. In plus, Koeman ca filozofie nu se pliaza pe stilul Barcelonei, de fapt nici pe tipul olandezilor, ci ma degraba un stil nordic nemtesc, care evident n-ar fi reusit niciodata la Barcelona.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close