INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Barcelona - Levante 1-0 » Lionel Messi, al 600-lea gol ca decar al echipei blaugrana, într-un sezon dificil

Lionel Messi
foto: Guliver/Getty Images
Lionel Messi foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 14 decembrie 2020 11:56 / Actualizat luni, 14 decembrie 2020 12:11

Lionel Messi, căpitanul echipei FC Barcelona, a marcat iar un gol decisiv pe „Camp Nou”. Nu o mai făcuse de nouă luni, de la 1-0 cu Real Sociedad.

Au trecut trei luni de la startul sezonului, și Barcelona încă suferă, meci de meci. „Încă nu avem încredere în noi, în jocul nostru”, spune Ronald Koeman. A cincea victorie în 11 etape, în care a pierdut 16 puncte din 33. Locul 8, la șase puncte în spatele lui Real și la nouă de Atlético.

Messi, decisiv pentru Barcelona

Într-o perioadă critică la club, nici Messi nu se mai simte bine pe teren și nu mai ajută echipa ca înainte. Doar cinci goluri, toate pe ”Camp Nou”. În sfârșit, căpitanul blaugrana a fost decisiv în actualul campionat. Catalanii așteptau de nouă luni acest moment. Ultima oară fusese pe 7 martie, când marcase unicul gol împotriva lui Real Sociedad, 1-0 tot pe „Camp Nou”, în LaLiga.

16 lovituri liberea executat Messi în acest sezon, cele mai multe pentru un jucător în Top 5 Europa; și totuși, nu a înscris niciun gol din fază fixă

Într-un an dificil, cu puține motive de bucurie, Barça a sărbătorit reușita lui Messi pe Twitter: al 600-lea gol blaugrana înscris de Leo purtând numărul 10 pe tricou. Argentinianul a devenit decar la 21 de ani, de la începutul sezonului 2008-2009, după plecarea lui Ronaldinho la Milan. 

Koeman: „Cauza nu este extrasportivă în cazul Puig”

După ce ziariștii spanioli au dezvăluit că Ronald Koeman l-a acuzat pe Riqui Puig, de față cu toți coechipierii, că este „cârtița” vestiarului, antrenorul a negat că acesta este motivul pentru care nu-l folosește pe tânărul mijlocaș. „Cauza nu este extrasportivă. Știu că a apărut ceva în presă pe această temă. E un lucru care rămâne între jucători și antrenori, nimic mai mult”, a declarat antrenorul după 1-0 cu Levante. L-a trimis pe Puig la încălzire, dar nu l-a folosit deloc. 

Koeman s-a certat cu un jurnalist după Barcelona - Levante

Koeman s-a certat cu un jurnalist după meci, în timpul conferinței. Un reporter de la Onda Cero l-a întrebat de ce Barcelona nu mai poate proteja acum un rezultat prin posesie prelungită, ceea ce era parte din ADN-ul echipei înainte. Observând ironia, antrenorul a răspuns: „Aceasta este o întrebare făcută pentru a căuta nod în papură. În întreaga mea carieră, și de jucător, și de antrenor, când ai spre finalul partidei și adversarul atacă, trebuie să te aperi. Dacă nu înțelegi asta, mai bine lăsați-vă”. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

PSG - Lyon 0-1 » Neymar ar putea avea ruptură de ligamente! Tatăl protestează: „Până când victima va fi cea vinovată?”

JUVENTUS. Andrea Pirlo mizează din nou pe Radu Drăgușin! Debut și în Serie A

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează