INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

UPDATE Leo Messi, la Paris » Cum a decurs vizita medicală + Când are loc conferința de presă

Lionel Messi a ajuns la Paris. Foto: Mundo Deportivo +12   FOTO
Lionel Messi a ajuns la Paris. Foto: Mundo Deportivo

Articol de GSP - Publicat marti, 10 august 2021 15:44 / Actualizat marti, 10 august 2021 23:58

La 34 de ani, Messi s-a despărțit de Barcelona și a fost prezentat astăzi de PSG, noua sa echipă.

UPDATE 23:00 » Messi, prezentat de PSG

E OFICIAL! Leo Messi a semnat cu PSG și a fost deja prezentat pe Parc des Princes de vicecampioana Franței. Argentinianul de 34 de ani nu a acceptat numărul 10 de la Neymar și va evolua cu 30 pe spate. (Detalii AICI)

UPDATE 22:15 » Lionel Messi salută fanii

De la balconul hotelului în care el și familia lui sunt cazați, Lionel Messi a salutat fanii și jurnaliști veniți pentru a-l întâmpina.

UPDATE 20:15 » Lionel Messi a trecut de vizita medicală

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, Lionel Messi a trecut cu brio de vizita medicală de la Paris și va fi anunțat în curând drept noul jucător al celor de la PSG. Messi va oferi declarații miercuri, în cadrul conferinței de presă programată la ora 12:00 în România.

UPDATE 17:45 » Conferință de presă miercuri, 11 august

PSG anunță că o conferință de presă va avea loc miercuri, 11 august, în auditoriul stadionului Parc des Princes. Evenimentul va începe la ora 11:00, 12:00 în România.

Se știa dinaintea alegerilor că este greu ca Messi să rămână. Nu și-a luat rămas bun în felul în care merita. 

-Toni Freixa, fost candidat la președinția Barcelonei, pentru Radio MARCA

UPDATE 16:55 » Messi a ajuns la Paris! 

În urmă cu scurt timp, „Puricele Atomic” și-a făcut apariția la Paris. I-a salutat larg pe jurnaliști, de la balcon, afișând un tricou pe care era imprimat mesajul „Ici c'est Paris”, motto-ul parizienilor.

UPDATE 16:45 » PSG anunță transferul lui Lionel Messi

Clubul francez a postat pe rețelele sociale un scurt videoclip, de 13 secunde, prin care lasă de înțeles că transferul lui Messi este rezolvat. Printre altele, în videoclip apare un cadru cu Messi în tricoul Argentinei, deși fața nu îi este arătată, steagul Argentinei, dar și cele 6 Baloane de Aur ale fotbalistului.

UPDATE 16:30 » Messi urmează să aterizeze la Paris

Lionel Messi se află acum în drum spre Paris, unde ar urma să aterizeze în jurul orei 16:45. O armată de jurnaliști îl așteaptă pe argentinian pe aeroportul Le Bourget.

UPDATE 15:20 » Mesajul soției lui Messi

Antonela, soția lui Messi, a postat pe Instagram o fotografie cu ea și Messi, în avion, înainte de decolarea spre Paris.

„Împreună, spre o nouă aventură”, a fost mesajul acesteia.

Leo Messi, la Paris » Cum a decurs vizita medicală + Când are loc conferința de presă

UPDATE 14:30 » Messi pleacă spre Paris

Leo Messi a ajuns la aeroportul El Prat, din Barcelona, alături de soție și cei trei copii. Acesta va decola spre Paris pentru a semna cu PSG.

UPDATE 12:45 » L'Equipe anunță: Messi, acord cu PSG

Presa din Franța anunță că „Leo Messi a ajuns la un acord cu PSG. Acesta ar urma să ajungă în această după amiază la Paris”.

Francezii scriu că va efectua vizita medicală. Leo ar urma să semneze un contract pe doi ani, iar miercuri ar avea loc o conferință de presă la stadionul Parc des Princes.

UPDATE ora 11:00, Barcelona nu l-a mai ofertat pe Messi

Deși a preluat inițial știrea oferită de postul catalan Beteve, Mundo Deportivo a revenit asupra informației și scrie că Barcelona nu a mai făcut nicio altă ofertă pentru Messi.

UPDATE ora 9:00. Leo Messi pleacă la PSG

Lionel Messi este încă în Barcelona și studiază oferta celor de la PSG, fiind mai multe detalii de pus la punct. 

Messi. Magie și lăcomie
editorial cătălin striblea
Messi. Magie și lăcomie

Între timp, catalanii pregătesc o nouă ofertă pentru Leo. Deși argentinianul și-a luat la revedere de la colegi și a susținut o conferință de presă în care a spus că nu va mai continua, presa din Spania scrie că Barcelona nu a renunțat la ideea de a-l păstra.

UPDATE ora 8:00. Barcelona, o nouă ofertă pentru Messi?!

Jurnaliștii spanioli scriu că CEO-ul clubului, Ferran Reveter, va fi cel care va discuta cu Messi pentru a-i prezenta noua propunere, negocierile urmând a fi purtate în această dimineață.

Catalanii speră să reușească o minune pe ultima sută de metri, sperând ca Messi să accepte noul contract, iar liga să-și dea acordul.

+8 FOTO

Barcelona pierde 137 de milioane fără Messi

Pe de-o parte, Barcelona a câștigat salariul lui Messi. Pe de alta, va pierde fără argentinian nu mai puțin de 11% din valoarea brandului, estimat acum la 1,26 de miliarde de euro, potrivit Brand Finance. 

În absența lui Leo, venitul comercial se va reduce cu 77 de milioane, vânzarea tricourilor și altor produse de marketing se va diminua cu 43 de milioane, plecarea lui urmând să se simtă și în zilele de meci, la bilete: alte 17 milioane. În total, Barça va rămâne fără 137 de milioane de euro. 

„Lionel Messi era patrimoniul Barcelonei"

Jaume Llopis și-a dat demisia de la club. Oficialul catalan, membru al Comisiei Espai Barça (se ocupă de proiectul de transformare a întregului complex blaugrana, incluzând renovarea „Camp Nou" și construirea unei noi săli), nu a acceptat modul cum s-a despărțit Laporta de Messi: 

„Era patrimoniul Barcelonei. Nu s-a dorit cu adevărat o negociere pentru păstrarea lui Messi". Și un mesaj pentru Laporta: „Vei rămâne președintele care l-a îndepărtat pe cel mai bun fotbalist al istoriei noastre".

VIDEO Cele mai tari goluri marcate de Leo Messi în La Liga

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Străzile Parisului freamătă » Fanii lui PSG îl așteaptă pe Leo Messi la aeroport!

Barcelona are un nou căpitan! Decizia catalanilor după despărțirea de Messi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (48)
talpaiadului
talpaiadului  •  11 August 2021, 04:47
Postat de dinu pe 10 August 2021, 18:28

fair play-ul financiar zice sa nu cheltui mai mult decat produci...chiar daca ai lua toti 11 jucatori liberi de contrat ai putea depasi cat produci si astfel incalci fair play-ul ;)

Pai la cat petrol produce PSG-ul, ar putea cumpara toti fotbalistii din lume, nu are nevoie sa aduca liberi de contract :)

talpaiadului
talpaiadului  •  11 August 2021, 04:42
Postat de jean_valjean pe 10 August 2021, 18:11

Donnaruma, Ramos, Marquinhos,Hakimi,Veratti, Di maria,Neymar, Mbbape, MESSI...Dumnezeule !

Pacat ca o asemenea echipa joaca in campionatul Frantei.

bodystyle74
bodystyle74  •  10 August 2021, 20:20
Postat de jean_valjean pe 10 August 2021, 18:11

Donnaruma, Ramos, Marquinhos,Hakimi,Veratti, Di maria,Neymar, Mbbape, MESSI...Dumnezeule !

Lipseste Cristiano.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează
Close