INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGUE 1

Cum îl va integra PSG pe Messi financiar și sportiv: „Vine să ridice Turnul Eiffel"

Lionel Messi, 34 de ani, este tot mai aproape de PSG
Lionel Messi, 34 de ani, este tot mai aproape de PSG

Articol de - Publicat marti, 10 august 2021 12:59 / Actualizat marti, 10 august 2021 13:10

Argentinianul Lionel Messi, 34 de ani, este jucătorul lui PSG, a anunțat L'Equipe. Astăzi vine la Paris și face vizita medicală, mâine va fi prezentat într-o conferință de presă. Clubul roș-albastru îl poate include în lot, profitând că regulile financiare nu sunt acum atât de aspre nici în Ligue 1, nici în cupele europene. Iar sportiv, Messi este încă la mare înălțime și poate juca în absolut orice sistem. 

În ultimele zile, Chelsea, Tottenham și Man. United ar fi încercat imposibilul. Să-l atragă pe Leo Messi. Nu au reușit. A apărut zvonul că Barcelona ar fi avut o tentativă de întoarcere, o ofertă făcută de noul CEO Ferran Reverter, negată însă de cei din jurul argentinianului. Destinația sa este Parisul. „MesSI", a titrat Olé. S-au rezolvat și ultimele detalii legate de drepturile de imagine. Avionul e pregătit. Leo vine azi la Paris pentru vizita medicală, iar mâine va fi prezentat într-o conferință de presă. 

Mulți se întreabă, și în Franța, și peste tot în lume, cum poate PSG să-l includă pe „Pulga" în lot. Financiar și sportiv. L'Équipe a explicat în ultimele zile.

Cum de-l semnează PSG pe Messi? Limită maximă 70% la masa salarială peste 2 ani în Ligue 1

Dacă la Barcelona nu mai putea fi înregistrat contractul său - cu el, masa salarială ar fi atins 110% din venituri (fără, 95%), iar limita maximă e 70% -, clubul parizian poate, cel puțin momentan. În Ligue 1, acel procent, de 70%, se va aplica de-abia peste doi ani, începând cu sezonul 2023-2024. 

Deocamdată, nu există acel prag. Potrivit cotidianului francez, totalul salariilor pe "Parc des Princes" s-ar apropia de 100% din cifra de afaceri. Trebuie să se reducă serios în următoarele stagiuni.

PSG beneficiază acum și de faptul că UEFA nu mai impune în acest sezon reguli atât de stricte pentru fair-play-ul financiar (FFP), dorind să ajute cluburile în perioada pandemiei. Forul continental nu permite în mod normal grupărilor participante în cupele europene să cheltuiască mai mult decât câștigă.

Cum îl va integra PSG pe Messi financiar și sportiv: „Vine să ridice Turnul Eiffel
Avocații Barcelonei încearcă să blocheze transferul lui Messi la PSG

„Lionel Messi profită de cel mai mic spațiu"

La nivel sportiv, nimeni nu se îndoiește că Messi e încă foarte sus și poate rezista fizic chiar și la 34 de ani. Sezonul precedent, a influențat 52 de goluri pentru Barcelona în toate competițiile.

Mouctar Diakhaby, fundașul francez al Valenciei, l-a descris pe Leo pentru L'Équipe: „Nu mai este la fel de rapid ca în trecut, nu, asta e sigur. Vezi și mai puține curse individuale. Dar tehnic, din punct de vedere al inteligenței de joc, este la fel de impresionant. În orice clipă, datorită viziunii sale, poate face diferența. E fantastic". 

Și a mai spus: „Se menajează, merge enorm pe teren. Nu-l poți pierde însă nicio secundă din ochi. Dintr-o dată, profită de cel mai mic spațiu".

Messi. Magie și lăcomie
editorial cătălin striblea
Messi. Magie și lăcomie

38 de goluriși 14 assisturi a reușit "puricele" sezonul trecut pentru Barça în toate competițiile (47 de meciuri)

„Fizic, Messi a fost incredibil"

În același timp, fostul atacant spaniol „Lobo" Carrasco, ex-Barcelona, jucând și în finala CCE din 1986 pierdută în fața Stelei, a observat cât de bine este pregătit Messi. „Ați văzut Copa América? Fizic, a fost incredibil", a declarat acesta.

„Leo crește de la an la an, oferă mereu ceva nou jocului său și fotbalului. Dacă întrebați antrenorii, jucătorii, ei vor afirma toți că el este și acum cel mai bun". Și-a amintit ce a zis Messi la ultima conferință, că vrea să depășească recordul de trofee al lui Dani Alves (are 35, brazilianul 42), și a glumit: "Vine să ridice Turnul Eiffel".

3 aniva fi durata contractului lui Leo Messi la Paris Saint-Germain (două sezoane fixe, plus unul opțional)

40 de milioanear fi salariul anual al argentinianului, care primește și 30 de milioane ca bonus la semnătură

Messi poate juca în orice sistem la PSG

Jurnaliștii francezi au făcut mai multe simulări. Cum l-ar putea integra antrenorul Pochettino pe Messi la PSG? Răspunsul: argentinianul poate juca în orice sistem. Și în 4-2-3-1, în spatele vârfului, cu tridentul Di María - Mbappé - Neymar în față. Și în 4-3-3, aripă dreaptă, lângă Mbappé și Neymar. Și în 3-4-1-2, vârf alături de Mbappé (susținuți de Neymar). Iar dacă Mbappé s-ar transfera la Real, știe să intre perfect în rolul vârfului fals.

„Messi este cel mai tare jucător al lumii. Sunt fericit și nerăbdător să joc cu el în aceeași echipă" 
- Gianluigi Donnarumma, portar PSG

Citește și alte știri despre Lionel Messi:

Suma imensă pe care o pierde Barça din cauza plecării lui Messi

FOTO Barcelona are un nou căpitan! Decizia catalanilor după despărțirea de Messi

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
aberescu
aberescu  •  10 August 2021, 15:28

Messi n-a aflat probabil că la nivelul său salarial impozitul in Franța e 70%. D-aia s-a cărat și Zlatan in MLS.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează