INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona TREMURĂ! Parchetul a denunțat-o pentru plățile către șeful arbitrilor: „Corupție în formă continuată”

Joan Laporta, președintele de la Bareclona // foto: Guliver/gettyimages
Joan Laporta, președintele de la Bareclona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 07 martie 2023 18:54 / Actualizat marti, 07 martie 2023 19:14

Parchetul din Spania a decis să o denunțe pe Barcelona pentru corupție în formă continuată în cazul „Negreira”. Între 2001 și 2018, clubul blaugrana a făcut plăți de 7 milioane de euro către Jose Maria Enriquez Negreira, fostul vicepreședinte al Comisiei de Arbitri spanioli.

Parchetul din Spania ia măsuri concrete în „cazul Negreira”, pentru plățile pe care Barcelona le-a făcut timp de 17 ani către societatea Dasnil SL, fondată în 1995 de Enriquez Negreira, fost vicepreședinte al Comisiei de Arbitri spanioli.

Barcelona este acuzată de către Parchetul General de corupție în afaceri în formă continuată, întrucât plățile au fost făcute pe o perioadă îndelungată. Infracțiunea de „corupție în afaceri” a intrat în vigoare în Spania în 2010, cu ocazia reformei penale de la acea vreme, și include fraudele din sport.

S-a încheiat ședința Comisiei de Recurs! Decizia anunțată în disputa dintre Sepsi și FCU Craiova
SEPSI - FCU CRAIOVA
S-a încheiat ședința Comisiei de Recurs! Decizia anunțată în disputa dintre Sepsi și FCU Craiova

Barcelona TREMURĂ! Parchetul a denunțat-o în pentru plățile către șeful arbitrilor

Parchetul a depus o plângere împotriva Barcelonei ca persoană juridică, scrie cotidianul Marca, care citează El Pais. Vizați direct sunt beneficiarul plăților, Enriquez Negreira, și unul dintre foștii președinți ai clubului catalan, Josep Maria Bartomeu. 

Nu și ceilalți președinți ai Barcelonei din perioada colaborării cu firma lui Negreira, Joan Gaspart, Joan Laporta și Sandro Rosell, întrucât faptele acestora s-au prescris.

Plângerea va fi trimisă la un tribunal din Barcelona, conform sursei citate. Acolo vor fi prezentate toate concluziile la care a ajuns Poliția în timpul anchetei.

Ce riscă Barcelona

  • Fiind încadrată în dosar ca persoană juridică, Barcelona riscă o amendă grea, potrivit Diario AS. Există și un precedent: în 2016, când Barcelona a fost judecată tot ca persoană juridică pentru nereguli fiscale la transferul lui Neymar, a primit tot o amendă, atunci în valoare de 5,5 milioane de euro.
  • Probleme pentru Barcelona la nivel sportiv ar putea apărea dinspre UEFA și FIFA. Organizația continentală așteaptă o decizie finală și, în cazul în care Barcelona ar fi găsită vinovată, atunci ar putea fi exclusă din competițiile europene. FIFA are o putere mai mare, poate interveni peste organizațiile fotbalistice din Spania și să impună retrogradarea clubului.

Detalii incredibile din „cazul Negreira”

Pe 3 decembrie 2018, Enriquez Negreira, fost vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor spanioli, a trimis Barcelonei un burofax în care solicita clubului catalan plata datorilor și amintea de „o relație atât de lungă, în care am avut atât de multe secrete împărtășite”.

Acesta a atras atenția că nu a fost plătit în perioada iulie - decembrie 2018, în valoare totală de 267.047 euro.

„Sper că a fost cauzată doar de o eroare administrativă”, a scris Negreira, cerând Barcelonei să își achite datoriile „după o relație de atât de lungă, în care v-am făcut atâtea favoruri și am avut atât de multe secrete împărtășite”.

În acel mesaj, se amintea că „societatea Dasnil 95 a prestat servicii de consiliere tehnică pentru președinții Laporta, Rosell și Bartomeu”.

Negreira o amenințase pe Barcelona!

Încă o precizare care aruncă gruparea blaugrana în corzi: „Din 2003, compania a fost adaptată la nevoile Barcelonei, angajând personal și pregătindu-l pentru necesitățile clubului, care a cerut exclusivitate, pentru a nu presta servicii și unei alte părți”.

El Mundo a prezentat și alt burofax trimis ulterior de Negreira, în care amenința Barcelona că, dacă va refuza să-l mai plătească, va scoate la lumină toate „neregulile” făcute împreună.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Marele atu al Realului în cursa pentru Kvaratskhelia » Idolul georgianului îl așteaptă la Madrid: „Îi dau tricoul meu!”

Incredibil unde a ajuns Radja Nainggolan, fostul star al lui Inter: „Joc pe «alune»”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (5)
procter
procter  •  08 Martie 2023, 03:31

Toti am văzut cum Barcelona a fost mereu împinsă de la spate de arbitri. Și in ultima etapa , arbitru nu i a dat Valenciei penalty clar. Vor fi retrogradați la fel ca și Juventus. Astea se întâmpla ptr ca nu mai au bani…..

bicaridica
bicaridica  •  07 Martie 2023, 19:42

Bai ***, ***, tot cu majuscula. Vrei sa faci “valuri” cu aceste titluri “sforăitoare”? Barcelona si Real Madrid sunt doua echipe dopate financiar. La fiecare deceniu, ca prin miracol, guvernul spaniol elimina din bilanțul lor pasiv datorii de sute de milioane €, asa incat sunt experti in evaziuni fiscale.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dino
Dino  •  07 Martie 2023, 19:35

Asta cu prescrierea crrd ca e o stupizenie. Ok depinde si gravitatea dar totusi pentru mita nu pare ok sa existe.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează