INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RASISM

VIDEO Un star de la Barcelona, acuzat de rasism: „Ce fețe urâte au! Nu ți-e rușine?!”

Ousmane Dembele (24 de ani), extrema Barcelonei și a naționalei Franței, este implicat într-o controversă de rasism, după ce un videoclip în care apare s-a viralizat pe rețelele de socializare.
Ousmane Dembele (24 de ani), extrema Barcelonei și a naționalei Franței, este implicat într-o controversă de rasism, după ce un videoclip în care apare s-a viralizat pe rețelele de socializare.

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 iulie 2021 19:15 / Actualizat duminica, 04 iulie 2021 17:24

Ousmane Dembele (24 de ani), extrema Barcelonei și a naționalei Franței, este implicat într-o controversă de rasism, după ce un videoclip mai vechi, în care jignește câteva persoane asiatice, s-a viralizat pe rețelele de socializare. 

În timpul unui cantonament al Barcelonei, Dembele și Antoine Griezmann, colegi la Barcelona din 2019, au vrut să se joace pe PlayStation. 

Din cauza unei defecțiuni tehnice a televizorului, o echipă de lucrători a sosit pentru a rezolva problema. Muncitorii, asiatici, au fost solicitați de Grizou.

Ousmane Dembele, în mijlocul unei controverse de rasism

„Toate aceste fețe urâte pentru a juca PES? Nu ți-e rușine?!”, i-a reproșat Dembele, amuzat, lui Griezmann. Antoine este auzit în timp ce râde, însă nu e clar ce cuvinte rostește pe parcursul momentului. 

Se pare că videoclipul este mai vechi și nu datează din timpul Campionatului European din această vară, deoarece look-ul lui Griezmann este diferit față de cel pe care atacantul l-a afișat la Euro 2020. 

Jurnaliștii din Olanda sugerează că înregistrarea este din vara lui 2019, în timpul cantonamentului desfășurat de Barcelona în Japonia.

Atât spaniolii de la AS, cât și britanicii de la Daily Mail, vorbesc despre o posibilă formă de rasism a lui Dembele, care ar putea fi sancționată în perioada următoare.

Dembele a venit la Barcelona în 2017, de la Borussia Dortmund, pentru o sumă care s-a ridicat, cu tot cu bonusuri, la 135 de milioane de euro. Adus în locul lui Neymar, Dembele a dezamăgit și a jucat doar 118 meciuri, fiind măcinat de accidentări.

Dembele, accidentare grea la Euro 2020

Titular în remiza cu Ungaria, Ousmane Dembele a părăsit terenul după doar 30 de minute. Fotbalistul Barcelonei a suferit o lovitură la tendonul genunchiului drept.

 Dembele a fost informat de staff-ul medical al naționalei Franței că nu va mai putea juca deloc la acest European. Nu doar problema la genunchi îi dă acestuia bătăi de cap, ci și o leziune musculară la coapsă care-l va scoate din circuit între una și două luni, notează Marca.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Kevin De Bruyne și-a explicat prestația cenușie cu Italia: „90 de minute, uimitor!”

A ieșit în lacrimi de pe teren, pe targă » Primul verdict e groaznic

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
buuuuuuuu
buuuuuuuu  •  04 Iulie 2021, 10:31

No amu' sa vedem pe aia cu politically corect ce vor sa spună.

leu.mr
leu.mr  •  04 Iulie 2021, 09:24

"posibilă formă de rasism" ???

tatageminy
tatageminy  •  03 Iulie 2021, 22:01

zero soc cand citesc aceste randuri. VASTA majoritate a atacurilor rasiste din SUA impotriva asiaticilor sunt comise de negri. este ceva sistemic. asians lives matter.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează