INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona pregătește o mutare-surpriză » Vrea să aducă un jucător din China!

Oscar// Foto-IMAGO / ChinaImages
Oscar// Foto-IMAGO / ChinaImages

Articol de GSP - Publicat marti, 11 ianuarie 2022 11:41 / Actualizat marti, 11 ianuarie 2022 13:15

Oscar (30 de ani) ar putea fi protagonistul unei reveniri de senzație în fotbalul din Europa. Barcelona este interesată de mijlocașul brazilian al celor de la Shanghai Port.

Barcelona pregătește o mutare surpriză în această perioadă de mercato. Conform spaniolilor de la AS, Oscar ar putea ajunge pe Camp Nou în această iarnă. Fostul mijlocaș al lui Chelsea este considerat înlocuitorul perfect pentru Philippe Coutinho, împrumutat la Aston Villa.

Oscar a fost adus de Shanghai Port în 2017 de la Chelsea, în schimbul a 60 de milioane de euro. Brazilianul a impresionat la formația chineză, unde a reușit 50 de goluri și 93 de pase decisive în 150 de meciuri.

Barcelona a reușit să înregistreze transferul lui Ferran Torres. Totul se datorează lui Umtiti!
Barcelona a reușit să înregistreze transferul lui Ferran Torres. Totul se datorează lui Umtiti!

Salariul lui Oscar, decisiv pentru o mutare la Barcelona

Oscar mai are contract cu Shanghai Port până în 2024, astfel că un transfer pe Camp Nou în această iarnă nu va fi ușor de realizat. Totuși, directorul sportiv Mateu Alemany ar fi pus la cale o strategie pentru ca Oscar să ajungă la formația „blaugrana” în această iarnă.

18milioane de euro este cota de piață a lui Oscar, conform transfermarkt

Mijlocașului i-a fost redus semnificativ salariul în 2020, din cauza plafonului salarial impus în China, de la 24 de milioane de euro pe sezon la 2,5 milioane, salariu pe care îl poate asigura și Barcelona. Catalanii discută deja cu reprezentanții jucătorului.

O nouă mutare de tip Paulinho?

Barcelona nu ar fi la prima mutare de acest fel. În august 2017, catalanii anunțau transferul lui Paulinho (33 de ani), alt mijlocaș brazilian care evolua în China. Barcelona plătea atunci 40 de milioane de euro celor de la Guangzhou FC în schimbul său, spre surprinderea fanilor și a oamenilor de fotbal.

203meciuri a jucat Oscar pentru Chelsea, unde a marcat 38 de goluri și a oferit 37 de pase decisive

Mijlocașul a avut evoluții apreciate la Barcelona, unde a evoluat până în ianuarie 2019. Paulinho a bifat 49 de meciuri în tricoul „blaugrana”, în care a reușit 9 goluri și 3 pase decisive. În prezent, Paulinho evoluează pentru Corinthians, în prima ligă din Brazilia.

  • Articol de Damian Neamţu

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Barcelona a reușit să înregistreze transferul lui Ferran Torres! Totul se datorează lui Umtiti!

Ceartă Pique - Unai Emery! „Să fie corect și să nu mai păcălească oamenii”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează