INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ronald Koeman și-a expus filosofia pe care o va aplica la Barcelona + Ce spune despre Messi

Ronald Koeman a fost numit antrenor la Barcelona // foto: Instagram +38   FOTO
Ronald Koeman a fost numit antrenor la Barcelona // foto: Instagram

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 august 2020 19:49 / Actualizat miercuri, 19 august 2020 20:04

Ronald Koeman (57 de ani) a susținut o conferință de presă după ce a fost numit antrenor la Barcelona. Antrenorul olandez a vorbit, printre altele, despre situația starului Lionel Messi (33 de ani).

Koeman și-a prezentat filosofia de joc, lăsând de înțeles că își va îndemna elevii să dezvolte un joc de posesie. 

„Olandezilor le place să aibă mingea, în loc să alerge după ea. Să avem mingea, să jucăm bine fotbal, să câștigăm meciuri, asta îmi doresc. Am destui ani ca antrenor și am învățat de la mulți, am experiență la multe echipe. Cred că sunt pregătit și îndreptățit să antrenez Barca. E o conexiune de mulți ani între Barca și Olanda. 

Olandezilor le place să fie la Barcelona, ne place mult să muncim. Fotbalul e pentru a te bucura de el, asta le voi spune jucătorilor, să se bucure de fotbal, să fie mândri că sunt la Barcelona. E un privilegiu să fie aici”, a declarat acesta.

Ronald Koeman: „Mă încântă că pot lucra cu Messi”

Chestionat despre situația lui Lionel Messi, starul argentinian despre care s-a vehiculat că înclină să plece de la Barcelona după rezultatele nemulțumitoare din ultimele sezoane, olandezul a spus: 

„Nu știu dacă trebuie să-l conving sau nu pe Messi să rămână. E cel mai bun jucător din lume și vreau să-l am în echipa mea. Mă încântă că pot lucra cu Messi, Messi îți poate câștiga meciuri. Mai are un an de contract, e jucător al Barcelonei. Voi vorbi cu el, e și căpitanul echipei. Sper ca Messi să mai continue mulți ani aici”.

Și spune că va miza pe orice jucător care va demonstra că are foame de performanță: „La 31-32 de ani, un fotbalist nu e terminat. E important câtă foame de performanță are, cât vrea să dea clubului. Sunt unii de 20 de ani cărora le lipsește dorința și ambiția. Noi trebuie să găsim cei mai buni jucători să facem echipa. Vreau să lucrez doar cu cei care vor să fie aici. Cine nu vrea, să meargă la conducere și să spună că își dorește să plece. Trebuie să-și dorească să dea totul pentru Barcelona ca să joace sub comanda mea”.

E complicat pentru un jucător să ajungă la Barca la vârsta la care a ajuns Frenkie de Jong. Dar partea bună e că a jucat destul de mult. Nu a evoluat pe același post pe care a jucat cu mine la națională. Va trebui să găsim pentru fiecare jucător poziția pe care se simte cel mai bine și pe care poate ajuta cel mai mult echipa - Ronald Koeman, antrenor Barcelona

Mai multe știri despre Barcelona și Ronald Koeman:

Dialogul incredibil dintre Giovanni Becali și Ronald Koeman: „L-am sunat și l-am convins să cumpere un stelist”

Marca dezvăluie 3 scenarii: de ce Messi insistă să plece de la Barcelona, în ciuda transferurilor pregătite de catalani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează