INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

La fel ca Pep! Cine îi poate lua locul lui Ronald Koeman la Barcelona

Xavi îi poate lua locul lui Ronald Koeman la Barcelona // sursa foto: Imago
Xavi îi poate lua locul lui Ronald Koeman la Barcelona // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 24 septembrie 2021 15:37 / Actualizat vineri, 24 septembrie 2021 16:29

Următorul antrenor al Barcelonei va fi aproape sigur Xavi, după ce Koeman va fi concediat. Președintele Laporta l-a numit și pe Guardiola, în 2008, deși nu l-a vrut inițial. Nici Xavi nu era favoritul lui, dar a fost convins de cei din jur că legenda blaugrana poate fi un nou Pep.

De la o competiție la alta, de la un meci la altul, de la o zi la alta, situația e tot mai îngrijorătoare în Catalunya.

„Unde e Messi?”

Barcelona are trei meciuri la rând fără victorie (0-3 cu Bayern, 1-1 cu Granada, 0-0 cu Cadiz), nu a învins încă pe nimeni în deplasare în campionat departe de „Camp Nou” (două remize), a pierdut deja șase puncte în cinci etape cu trei egaluri în LaLiga. Și a marcat doar 8 goluri, cum nu s-a mai întâmplat în ultimii 18 ani. 

Atât de rău a ajuns echipa blaugrana încât o ironizează și fanii lui Cadiz, care au scandat în timpul jocului „Unde e Messi?”.

„Nimeni nu mai crede în Koeman”

E posibil ca Ronald Koeman să nu mai stea pe banca Barcelonei. Eliminat joi seară pentru proteste, olandezul va fi suspendat minimum o etapă. Duminică, acasă, cu Levante, nu va fi lângă echipă. Dacă nici atunci nu câștigă, antrenorul va fi demis aproape sigur.

Deși, oficial, batavul e încă susținut la club, „nimeni nu mai crede în Koeman”, susține AS. Potrivit Mundo Deportivo, Xavi Hernandez ar fi gata să accepte oferta lui Joan Laporta. Nu mai are la Al-Sadd clauza potrivit căreia poate pleca oricând la Barcelona, dar qatarienii nu s-ar opune.

Ce e mai important, președintele Laporta a fost convins de cei din jurul său că Xavi ar fi o alegere foarte bună, susține Mundo Deportivo. Inițial, nu îl voia pe fostul campion mondial și european. Roberto Martínez, 48 de ani, catalanul selecționer al Belgiei, era favoritul său, însă acesta nu va părăsi în această toamnă naționala „dracilor roșii”. Vrea să fie lângă echipă în Final Four-ul Ligii Națiunilor (6-10 octombrie). Și n-ar rata nici Mondialul din Qatar, în 2022.

Begiristain a insistat pentru Guardiola

Așa a fost și în cazul Guardiola. În 2008, Laporta, și atunci președinte, a încercat să-l aducă pe Jose Mourinho, pentru că varianta Pep (care antrena Barcelona B, la 37 de ani) nu îl atrăgea. Dar Txiki Begiristain, fost jucător în Dream Team-ul lui Johan Cruyff, care devenise director sportiv la club, i-a deschis ochii. La insistența lui Txiki, Laporta a cedat și l-a numit pe Guardiola.

Xavi e ca Pep în 2008. O legendă a Barcelonei, crescut la Academia La Maiía, jucând cea mai importantă parte a carierei pe „Camp Nou”. Tânăr, 41 de ani, are experiență minimă ca antrenor, după două sezoane la Al-Sadd.

Guardiola a fost o carte câștigătoare, cu 14 trofee în patru ani (2008-2012). Și Xavi ar putea fi.

0victorii are Barcelona în ultimele trei meciuri împotriva lui Cadiz (0-0, 1-1, 1-2)

767 de meciuria jucat Xavi Hernández în 17 ani la Barcelona, cucerind 25 de trofee

În țara asta, ești eliminat pentru nimic. Și tot aici, dacă pierzi, clubul trebuie să caute un antrenor nou. Așa gândiți voi.
- Ronald Koeman, antrenor Barcelona

Nu port tricoul Barcelonei pentru a fi al doilea sau al treilea. Aici te lupți să câștigi trofee. Trebuie să alegem: fie continuăm să ne plângem, fie tragem toți în aceeași direcție.
- Gerard Pique, vicecăpitan Barcelona

Citește mai multe știri din fobalul internațional:

Chiar dacă se află în cădere liberă, Barcelona are viitor » Fotbalistul care deține un record incredibil

Vești bune pentru Klopp! Liverpool a recuperat doi jucători de bază

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  24 Septembrie 2021, 17:32

"Următorul ziarist al gsp voi fi aproape sigur eu, după ce jumate va fi concediat" ... !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează