INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIILE FIFA

BARCELONA // Scandal URIAȘ în fotbalul mondial » S-au schimbat voturile pentru ca Messi să câștige trofeul „The Best”? FIFA demontează fiecare acuzație

Articol de - Publicat joi, 26 septembrie 2019 18:58

BARCELONA // Polemică imensă în fotbalul mondial după ce legendarul Lionel Messi a fost desemnat în ancheta FIFA cel mai bun jucător din 2019. Au apăut informații potrivit cărora un căpitan și un selecționer nu l-ar fi inclus în opțiunile lor pe căpitanul Barcelonei, deși Lionel Messi a apărut în ambele cazuri primul pe listele FIFA.

Pentru prima oară în carieră, Leo Messi a cucerit premiul The Best, oferit pentru cel mai bun jucător al anului în ancheta FIFA. Dar mai multe voci protestează.  

Un ziarist de la BBC Africa, Usher Komugisha, a dezvăluit că selecționerul Sudanului (Zdravko Lugarusic) nu l-a votat pe argentinian, deși așa a apărut pe lista forului mondial. Primul era Salah în opțiunea sa, iar căpitanul Barcelonei nu intra în Top 3.  

Afirmația jurnalistului BBC a fost contrazisă însă. Conform unor surse, Zdravko Lugarusic, selecționerul Sudanului, ar fi afirmat că voturile sale au fost conforme cu numele anunțate de FIFA. 

FIFA demontează acuzațiile

Seria acuzațiilor a continuat. Căpitanul naționalei din Nicaragua (Juan Barrera) a dezmințit că l-a votat pe Messi (și în cazul său, căpitanul Barcelonei a ieșit primul pe lista FIFA). Imediat, FIFA a emis un comunicat prin care a încercat să elucideze misterul în ceea ce privește situația voturilor venite dinspre Federația din Nicaragua: Am verifcat documentele depuse de Federația din Nicaragua, toate sunt semnate și confirmate cu ștampila oficială a Federației!"

Și egiptenii au fost nemulțumiți, acuzând oficialii de la Zurich că nu au publicat voturile căpitanului și selecționerului „faraonilor". În aceeași zi, FIFA a lămurit și misterul care plana în jurul voturilor venite dinspre Egipt. Reprezentanții forului au declarat că au anulat voturile din cauza faptului că au fost scrise cu majuscule, considerând totodată că acestea „nu au fost autentice”.

Irepetabilul Lionel Messi i-a învins în cursa pentru trofeul „The Best” pe Virgil van Dijk (28 de ani, fundaș central) și Cristiano Ronaldo (34 de ani, atacant).

CELE MAI FRUMOASE GOLURI ALE LUI MESSI ÎN UCL

VEZI ȘI:

OFICIAL Lionel Messi a primit diagnosticul medicilor: întindere la mușchii aductori de la piciorul stâng » Cât va lipsi de pe teren

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (18)
m1ha123
m1ha123  •  27 Septembrie 2019, 10:32

Messi si Ronaldo sunt jucatori fabulosi,ar trebui sa ne bucuram ca suntem contemporani cu ei. Greu sa mai apara jucatori la nivelul asta (Mpappe si Neymar sunt inca departe). Din punctul meu de vedere Ronaldo pe unde a fost a castigat cam tot, indiferent de echipa, tara, stil de joc,etc. Comparatii nu se prea pot face, fiecare cu favoritul lui. Pentru mine Ronaldo este pe primul loc. La toate echipele pe unde a jucat a fost numarul 1 .Mi-as fi dorit sa il vad si pe Messi jucand in alte campionate, cu mai multe echipe tari care sa se bata la titlu, cu alte stiluri de joc, cu alte arbitraje, cu jocul lasat mai liber gen Anglia. In campionatul Spaniei poti sa dai o caruta de goluri in special ultimelor clasate.

wisebit
wisebit  •  27 Septembrie 2019, 01:11
Postat de Clau Alex Berdei pe 26 Septembrie 2019, 22:31

Mamma mia!Te-ai gandit mult,sa debitezi aberatia asta?Cum sa compari tenisul si fotbalul?offff...

Nu fi ***t ca tara geme! Ia ce sport de echipa vrei tu. Vei constata ca 99% din titlurile "jucatorul anului" se acorda in urma unui trofeu important câștigat (Jocurile Olimpice, Campionat Mondial, Champions League). Anul acesta valoarea lui Messi s-a vazut pe Anfield. La 3-0 pentru cormorani n-a avut nici o reactie. Cand a avut reactie a castigat pe merit Baloanele se Aur. Dar nu anul asta. Get it? In meciurile care conteaza se deosebesc mieii de lei.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

wisebit
wisebit  •  27 Septembrie 2019, 01:05
Postat de alexyulyan pe 26 Septembrie 2019, 21:24

sport individual , n-are nici o legatura cu fotbalul

Ok. Atunci fa-ma sa inteleg ce rost mai au trofeele in fotbal? Care e criteriul dupa care a iesit Messi cel mai bun??? Ca a dat cele mai multe goluri? Pai au fost ani in care (este doar un exemplu recent) Ronaldo dadea mai multe si tot Messi a câștigat Balonul de Aur! Ghici de ce....pt ca a castigat ChAmpions League! La cum pui problema pari mare, mare fan Messi! Si eu sunt fanul lui, poate mai mare fan decat esti tu, dar garantat nu el merita anul acesta. N-are cel mai important argument. Trofeul suprem. Certificarea valorii unui sezon exceptional ti-o da trofeul Champions League. restul e cancan man. Really

Vezi toate comentariile (18)
Comentează