INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Barcelona se mută de pe Camp Nou! Anunțul conducerii despre noua casă: „E un privilegiu să jucăm aici”

Barcelona se mută pe Stadionul Olimpic „Lluís Companys” +6   FOTO
Barcelona se mută pe Stadionul Olimpic „Lluís Companys”

Articol de GSP - Publicat marti, 21 iunie 2022 17:43 / Actualizat marti, 21 iunie 2022 18:24

Barcelona nu va evolua pe Camp Nou în sezonul următor. Legendarul stadion al catalanilor va trece printr-un amplu proces de modernizare, astfel că formația blaugrana se va muta, timp de un an, pe Stadionul Olimpic din oraș. 

Barcelona încearcă să se reinventeze pe toate planurile, iar modernizarea stadionului se numără printre prioritățile catalanilor. Astfel, timp de un sezon, formația antrenată de Xavi nu-și va disputa meciurile pe Camp Nou, ci pe Stadionul Olimpic „Lluís Companys” din Barcelona, o arenă multifuncțională cu o capacitate de 56.000 de locuri. 

Anunțul a fost făcut de președintele Joan Laporta, cel care a dezvăluit și că o sumă importantă de bani va fi destinată unor îmbunătățiri de care Stadionul Olimpic din Barcelona, inactiv în ultimii ani, are nevoie pentru a corespunde standardelor. În total, Barcelona va cheltui între 15 și 20 de milioane de euro pe închirierea stadionului. 

Construit în 1927, stadionul Olimpic din Barcelona a fost renovat în 1989, înaintea ediției din 1992 a Jocurilor Olimpice.

Barcelona se mută de pe Camp Nou pe Stadionul Olimpic

„Vă mulțumim că ne-ați lăsat să împărtășim spiritul olimpic al orașului Barcelona. Este o onoare, un privilegiu și o sursă de mândrie. Vom juca aici în timpul lucrărilor de la stadionul Camp Nou, pe care le vom începe vara aceasta. Vom fi aici când vom face lucrările majore. 

Avem cuvinte enorme de recunoștință pentru facilitățile pe care ni le-ați oferit. Ne-am angajat să adaptăm facilitățile olimpice pentru a asigura confortul în ziua meciurilor și vom moderniza unele spații și servicii, precum standul de presă, vestiarele și o zonă de parcare interioară. Insă condițiile sunt foarte bune. 

Va trebui să facilităm accesul a 55.000 de persoane, așa că va trebui să consolidăm transportul în comun cu un plan de mobilitate”, a spus președintele Laporta, conform Marca

Când va fi gata stadionul Camp Nou

Modernizările Camp Nou ar trebui să fie gata până la finalul anului 2025. Lucrările fac parte din proiectul „Espai Barca”, unul care valorează în total 1,4 miliarde de euro.

„Vor fi costuri mai mari, mai ales pentru că urmează să avem un stadion de ultimă generație”, precizau catalanii la finalul anului trecut.

„Espai Barca” presupune și renovarea Palau Blaugrana (sala destinată mai multor sporturi) și a arenei pe care evoluează Barcelona B: Estadi Johan Cruyff.

Principalele modificări pentru Camp Nou:

  • Primul nivel nu va fi modificat. Se impun în schimb ajustări masive la nivelul 3;
  • Locuri noi și spații pentru membri;
  • Cu planul revizuit, capacitatea de 105.000 de locuri este menținută;
  • Acoperiș nou. Va fi un sistem geotermic, „District Heating & Cooling”, iar acoperișul va fi acoperit cu 30.000 m2 de panouri solare pentru a genera energie fotovoltaică;
  • Încorporarea unui ecran de 360º în interiorul „arenei”;
  • Termenul pentru lucrare va fi redus. Dacă membrii aprobă noua finanțare, la începutul anului 2022 ar fi disponibilă aprobarea proiectului și lucrările ar putea începe în vara aceluiași an, cu scopul de a finaliza totul până la sfârșitul anului 2025.
+2 FOTO

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Un fost jucător de la Real Madrid, dezvăluiri uluitoare: „Făceam baie în parfum ca să nu miros a alcool la antrenament”

Lecția de viață a lui Jose Mourinho. Care e cheia succesului său: „Să nu te saturi niciodată, indiferent de vârstă!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
Cronos666
Cronos666  •  21 Iunie 2022, 22:20
Postat de bucovina7 pe 21 Iunie 2022, 20:12

La fel precum madrid los papalomos.. acelasi stadion cu coperta noua! Bleah!

Bine ca aveti voi stadion.

bucovina7
bucovina7  •  21 Iunie 2022, 20:12

La fel precum madrid los papalomos.. acelasi stadion cu coperta noua! Bleah!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close