INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona, refuzată! Motivul pentru care un club a spus pas superamicalului cu vedetele catalanilor

FC Barcelona și-a anulat amicalul de la Ierusalim, cu Beitar.
FC Barcelona și-a anulat amicalul de la Ierusalim, cu Beitar.

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 iulie 2021 10:43 / Actualizat vineri, 16 iulie 2021 11:37

Beitar Ierusalim a decis să anuleze amicalul cu FC Barcelona, care urma să se dispute în Israel.

Anunțul a fost făcut de patronul grupării israeliene, Moshe Hogg, care a declarat că nu poate accepta condițiile impuse de catalani. Barcelona nu voia ca meciul să se dispute la Ierusalim, pe terenul lui Beitar, din cauza conflictului dintre Israel și Palestina.

Cu regret trebuie să anulez meciul cu Barcelona după ce în contract a apărut condiția ca această partidă să nu aibă loc în Ierusalim, dar și alte cereri care nu mi-au plăcut. După ce am meditat, cu tristețe am hotărât să nu mai jucăm deoarece sunt un mândru evreu și cetățean israelian.

Am cumpărat acest club, Beitar Ierusalim, din dragoste pentru acest oraș sfânt. Am luptat mereu împotriva rasismului și așa voi face în continuare. Eu sunt un promotor al păcii și al coabitării.

Dar un meci cu Beitar trebuie să se desfășoare la Ierusalim, iar motivul pentru care nu se joacă cel cu Barcelona este unul politic. Pot să înțeleg asta, dar nu să și accept. Sunt un fan al Barcelonei și am visat la acest meci. Faptul că nu se joacă acest meci istoric îmi rupe inima. 

Dar nu pot trăda acest oraș, Ierusalim. Nu mă supăr pe Barcelona, sper ca relația să fie bună în continuare. Este o decizie grea, dar după ce m-am consultat și cu primarul orașului, cred că este cea corectă”, a spus patronul lui Beitar, potrivit The Times of Israel.

Decizia vine în urma presiunii federației palestiniene

Decizia catalanilor vine după ce autoritățile fotbalistice palestiniene au protestat față de clubul spaniol. 

„Dacă forul nostru respectă dreptul fiecărei echipe de a juca meciuri amicale cu orice club dorește, vrem să atragem atenția asupra faptului că, dacă va juca în Ierusalim, Barcelona încalcă prevederile federației noastre referitoare la activitățile desfășurate în partea ocupată a orașului.

 Asta deoarece Ierusalimul de est nu se află sub jurisdicția federației din Israel la care este afiliat clubul Beitar”, a fost mesajul oficialilor palestinieni.

Pentru Barcelona, meciul cu Beitar Ierusalim ar fi fost primul amical al verii. Gruparea blaugrana plănuise acest amical pe 4 august deoarece Beitar Ierusalim este o formație antrenată de fratele lui Ronald Koeman, Erwin.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Decizie fără precedent în fotbalul italian » Vor fi interzise echipamentele de culoare verde

Alex Băluță, interviu cu cărțile pe față în Budapesta: „În Ungaria sunt salarii mai mari decât în Liga 1! Nu m-aș întoarce acum acasă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
talpaiadului
talpaiadului  •  16 Iulie 2021, 14:30

Respect Beitar Ierusalim! Oricum Barcelona nu mai e ce-a fost, numai numele si fitzele au mai ramas de ea.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează