INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona - Valencia 5-2 // VIDEO Ansu Fati, tânărul care uluiește Spania: „De pe ce planetă vii?” » Bate record după record și e preferatul lui Messi!

Articol de - Publicat duminica, 15 septembrie 2019 13:40

Adolescentul Ansu Fati, născut în Guineea-Bissau, tocmai a devenit cel mai tânăr jucător cu gol și assist într-un meci din LaLiga.

Ce atacanți are Barça! Messi, Suárez, Griezmann, Dembélé. Și totuși, eroul acestor zile este el, adolescentul Ansu Fati, de care puțini aflaseră în urmă cu câteva luni.

A pierdut un an după o fractură de tibie și peroneu

Puștiul în vârstă de 16 ani și 10 luni, născut în Guineea-Bissau și sosit în Spania în 2008, după ce fratele său mai mare Braima semnase cu Sevilla, se pregătea în primele zile ale acestui sezon cu echipa U19 blaugrana. 

Atacantul care a pierdut aproape un an în 2015 din cauza unei fracturi de tibie și peroneu era bucuros că a semnat, pe 24 iulie, primul contract de profesionist, dar nu își imagina povestea frumoasă trăită acum.

L-au aplaudat în picioare

În august, a fost chemat la antrenamentele primei formații și, pentru că Ernesto Valverde avea atâția accidentați, a ieșit el la lumină. Pe 25 august, la 5-2 cu Betis, a devenit cel mai tânăr debutant la catalani din ultimii 78 de ani și al doilea din istoria Barcelonei. Avea 16 ani și 298 de zile. Șase zile mai târziu, a înscris la 2-2 cu Osasuna, fiind cel mai tânăr marcator all-time. Iar sâmbătă, 14 septembrie, a mai depășit o barieră: cel mai tânăr jucător cu gol și assist într-o partidă din LaLiga. 16 ani, 10 luni și 13 zile. În fața lui, Valencia n-a avut nicio șansă (5-2). După o oră, când a fost înlocuit, peste 80.000 de fani îl aplaudau în picioare pe copilul din Guineea-Bissau.

"Totul e un vis"

Messi l-a îmbrățișat cu căldură după fiecare meci. Îl adoră pe Ansu. La fel, Valverde. "Nu e normal ca la prima minge să marcheze, la a doua să dea o pasă decisivă, iar la a treia să fie atât de aproape de vinclu", afirmă tehnicianul. E vrăjit. Cotidianul catalan Sport a titrat pe copertă: "Ansu, de pe ce planetă vii?".

Băiatul a spus doar atât: "Totul e un vis". Visul său transformat în realitate.

4stele a primit Ansu Fati în Mundo Deportivo pentru jocul cu Valencia, la fel ca De Jong și Suárez

3ani este durata contractului încheiat de Barcelona cu Fati (opțiune pentru încă două sezoane)

100 de milioane de euroeste clauza de reziliere a înțelegerii lui Fati cu gruparea catalană

Selecționerul naționalei mari insistă pentru el

Ansu Fati nu are nici 17 ani împliniți, însă spaniolii îl vor deja la națională. Robert Moreno, cel care a învins la București și care are 18 puncte din 6 meciuri în preliminariile CE 2020, insistă pentru puștiul din Guineea-Bissau. Și selecționerul, și ceilalți oficiali din federație vor să-l naturalizeze cât mai repede. Fati ar putea juca pentru La Rojita la Mondialul U17 din această toamnă (26 octombrie - 17 noiembrie).

De Jong, strălucitor

După trei meciuri în care nu a impresionat, Frenkie de Jong a fost strălucitor sâmbătă, demonstrând de ce plătește Barcelona 75 de milioane de euro (plus bonusuri de 11 milioane). Gol și pasă decisivă. În prima repriză, nu a greșit nicio pasă. 42, toate corecte. Sută la sută.

vezi și:

VIDEO BARCELONA - VALENCIA 5-2 » Lecție pe Camp Nou! Fati, gol și pasă de gol la primul meci ca titular

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
lenroc
lenroc  •  15 Septembrie 2019, 15:32

100 de milioane cauză de reziliere??? E clar, deja e la PSG...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează