INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Catalanii nu se dezmint » Ce intenții au șefii Barcelonei cu Lewandowski la nici un an de la transfer

Lewandowski pare să își ia rămas bun de la suporterii Barcelonei // Foto: Imago
Lewandowski pare să își ia rămas bun de la suporterii Barcelonei // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 18 aprilie 2023 16:35 / Actualizat marti, 18 aprilie 2023 18:31

El Nacional anunță că șefii clubului catalan nu sunt mulțumiți de evoluțiile din 2023 ale lui Robert Lewandowski (34 de ani) și, dată fiind vârsta și salariul mare, se gândesc să-l pună pe lista neagră.

Vara trecută, Barcelona a făcut mari eforturi ca să-l aducă pe Robert Lewandowski de la Bayern. În ciuda datoriilor mari cu care se confruntă, gruparea catalană a acceptat să le plătească nemților 45 de milioane de euro, o sumă care cu bonusuri cu tot poate ajunge la 50 de milioane. Iar lui i-a oferit un contract pe 4 sezoane și un salariu de 25 de milioane de euro pe an.

Dar, mai nou, șefii grupării blaugrana și-ar fi reconsiderat poziția față de golgheterul polonez. Potrivit cotidianului catalan El Nacional, citat de Forbes și de Tageszeitung, aceștia sunt tot mai nemulțumiți de evoluțiile lui „Lewa” și iau în calcul ca la vară să-l vândă în cazul unei oferte decente.

Lewandowski a jucat foarte bine în prima parte a sezonului, însă în 2023 n-a înscris decât două goluri. Prea puțin pentru președintele Joan Laporta și pentru antrenorul Xavi Hernandez.

Astfel că, ținând cont și de vârstă, 34 de ani, dar și de faptul că până-n 2026 ar trebui să-i plătească 50 de milioane de euro numai salariul, per total, ei se gândesc că o despărțire în vară trebuie luată în calcul dacă Lewandowski continuă pe linia evoluțiilor modeste.

Xavi ar avea deja în vedere alți atacanți. El Nacional scrie de Dusan Vlahovic, Goncalo Ramos, Vitor Roque și Randal Kolo Muani.

Barcelona a procedat la fel și cu alți atacanți pe care i-a adus în ultima perioadă: exemplele cele mai concrete fiind Pierre-Emerick Aubameyang și Memphis Depay

Eu sunt mulțumit cu transferul la Barcelona. A venit la momentul oportun. Rolul meu la Barcelona este mai complex decât cel avut la Bayern. Ar trebui să ajut la dezvoltarea echipei, să conduc jucătorii tineri, să aduc mai multă mentalitate

- Robert Lewandowski, atacant Barcelona

27de goluri și 7 assist-uri are Lewandowski în 37 de meciuri oficiale disputate în tricoul Barcelonei, în 2022-2023

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

E la mare distanță de Barcelona, dar afirmă: „Suntem numărul 1 în Europa. Putem câștiga titlul!”

Pep Guardiola vrea un superfundaș la Manchester City » L-a ales tocmai de la adversara din Liga Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează