INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - MAN. CITY

Pep Guardiola vrea un superfundaș la Manchester City » L-a ales tocmai de la adversara din Liga Campionilor

Pep Guardiola îl vrea pe Alphonso Davies la Manchester City. Foto: Imago Images
Pep Guardiola îl vrea pe Alphonso Davies la Manchester City. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 18 aprilie 2023 12:53 / Actualizat marti, 18 aprilie 2023 13:10

Pep Guardiola (52 de ani), managerul lui Manchester City, încearcă să-l transfere pe Alphonso Davies (22), fundașul stânga canadian al lui Bayern. „Road Runner” este unul dintre cei mai rapizi jucători ai lumii. Echipa din Manchester o va întâlni pe Bayern din nou, mâine, în returul „sferturilor” Champions League. În prima manșă, „cetăţenii” au învins clar, 3-0.

Manchester City a zdrobit-o pe Bayern în turul „sferturilor”, 3-0, și are o șansă mare să se califice în semifinale, în ascensiune spre primul său trofeu de Champions League.

Man și Moruțan ar putea deveni colegi la vară » Scenariul prin care amândoi ajung în Serie A
ITALIA
Man și Moruțan ar putea deveni colegi la vară » Scenariul prin care amândoi ajung în Serie A

De ce îl vrea Manchester City pe Alphonso Davies

În același timp, Pep Guardiola pregătește și sezonul viitor. Momentan, managerul nu are la „cetățean” un fundaș stânga valoros. Singurele variante sunt Nathan Ake, dar olandezul e folosit mai mult stoper, și Sergio Gomez, spaniolul transferat vara trecută cu 13 milioane de euro de la Anderlecht, care a jucat doar 18 partide în toate competițiile, cu o medie de 39 de minute pe meci. 

Nu pare de nivelul lui City. La rândul său, Joao Cancelo se va întoarce la sfârșitul stagiunii pe Etihad, după împrumutul la Bayern, însă nu va rămâne. E în conflict cu Guardiola.

Alphonso Davies este unul dintre cei mai rapizi jucători ai lumii! Aleargă cu peste 36 km/h

Așa că managerul a trecut pe listă un nume, potrivit Sky Deutschland. Alphonso Davies, unul dintre cei mai bine cotați fundași stânga ai lumii. E chiar de la adversara din Liga Campionilor, Bayern.

În vârstă de 22 de ani, internaționalul canadian născut într-o tabără de refugiați în Ghana din părinți liberieni fugiți de război e la clubul bavarez din 2019 și s-a impus cu autoritate în prima echipă, având contract la Munchen până pe 30 iunie 2025.

Este considerat unul dintre cei mai rapizi jucători ai lumi. Viteza sa maximă, 36,5 km/h! De aceea a fost supranumit „Road Runner".

70 de milioaneeste cota internaționalului canadian, potrivit transfermarkt.de. În 2020, Davies valora 80 de milioane

Problemele lui Alphonso Davies! Miocardită și depresie

Davies a avut două sezoane mai dificile. În decembrie 2021, a fost diagnosticat cu miocardită și nu a mai evoluat trei luni, revenind de-abia la începutul lui aprilie.

De curând, canadianul a dat semne de depresie. Le-a vorbit fanilor, pe canalul său de Twitch, de problemele cu care se confruntă dincolo de teren. 

„Viața de fotbalist e formidabilă pentru a te relaxa și a te bucura de viață. Dar, după meciuri și antrenamente, nu mai am nimic de făcut. Mă simt singur, pentru că nu am o familie și prietena mea nu locuiește cu mine, e departe”, le-a spus Davies. „Am probabil numai cinci prieteni și e îngrijorător că nu prea pot să-mi umplu timpul, mai ales când amicii mei sunt la serviciu. Sunt un loser popular”.

3 goluriși 8 pase decisive are Alphonso Davies pentru Bayern în acest sezon în toate competițiile (36 de meciuri)

Și Real Madrid e cu ochii pe Alphonso Davies

Același Sky Deutschland susține că Alphonso Davies este curtat și de Real Madrid, nu doar de Manchester City. Oficialii clubului blanco încearcă să îl vândă pe Ferland Mendy, deseori accidentat, și îl vizează pe fundașul stânga canadian. 

Deocamdată, Carlo Ancelotti acoperă acea zonă cu Camavinga, care e mijlocaș, și cu Nacho, jucător de picior drept.

Citește și:

Primul transfer rezolvat de Bayern în era Tuchel: i-au suflat rivalei cel mai bun mijlocaș

Real Madrid, replică devastatoare pentru FC Barcelona: „Franco v-a șters în 3 rânduri datoriile, v-a salvat de la faliment”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
steauaefcsb
steauaefcsb  •  18 Aprilie 2023, 13:28

Cu inca ceva bani negri,e usor de realizat transferul!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close