video Puștiul liberian născut într-o tabără de refugiați continuă ascensiunea: „Nu lăsa pe nimeni să îți spună că visurile tale nu au nicio legătură cu realitatea”

Alphonso Davies a acuzat o accidentare muscularş dupş meciul cu Hertha, dar și-a revenit. FOTO: Imago Images
Alphonso Davies a acuzat o accidentare muscularş dupş meciul cu Hertha, dar și-a revenit. FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 14 noiembrie 2022 15:00 / Actualizat luni, 14 noiembrie 2022 16:34

Alphonso Davies (22 de ani), născut în 2000 în Ghana, într-o tabără de refugiați de război, a fost ales de selecționerul John Herdman să reprezinte Canada la Campionatul Mondial din Qatar.

Nu, nu e o surpriză, însă reprezintă un țel la care un puști fără niciun viitor nu visa la începutul acestui secol. Alphonso Davies a aflat duminică seară că va juca la CM 2022 pentru țara care l-a adoptat și i-a oferit o speranță de mai bine. 

Ultimele licăriri ale stadionului Farul » Imagini dezolante cu arena pe care România bătea Olanda în urmă cu 15 ani
STADION
Ultimele licăriri ale stadionului Farul » Imagini dezolante cu arena pe care România bătea Olanda în urmă cu 15 ani

Mesajul lui postat pe Twitter, la puțin timp după aflarea veștii, i-a emoționat pe colegi și a creat un val de aprecieri pozitive și încurajări la adresa jucătorului de la Bayern Munchen.

Alphonso Davies: „Nu înceta să visezi!”

„Un copil născut într-un câmp de refugiați nu se presupunea că va obține cândva ceva de la viață. Dar iată-ne pregătindu-ne pentru Mondiale. Nu lăsa pe nimeni și niciodată să îți spună că visurile tale nu au nicio legătură cu realitatea. Tu continuă să visezi, continuă să-ți atingi obiectivele!”, a scris pe rețelele de socializare tânărul ocrotit de soartă. 

Canada nu s-a mai calificat tocmai din 1986 la un turneu final de asemenea anvergură. Și acum pare să aibă mai mulți jucători de valoare mondială, cu care să facă o figură frumosasă la Campionatul Mondial din Qatar. 

Și vorbim despre Jonathan David (Lille), Milan Borjan (Steaua Roșie), Stephen Eustaquio (FC Porto), căpitanul Atiba Hutchinson (Beșiktaș), Junior Hoilett (Reading) și Liam Millar (Basel).

Alphonso Davies, vânătorul de recorduri

Departe de Monrovia, capitala Liberiei zguduită de al doilea război civil și de unde familia sa cu șase copii a plecat spre o viața mai bună, micuțul Alphonso și-a construit, cărămidă cu cărămidă, drumul spre fotbalul care contează

La doar 17 ani a ajuns la selecționata „Frunzei de arțar” și a doborât destule recorduri: cel mai tânăr jucător într-un meci de MLS, la Vancouver Whitecaps, cel mai tânăr debutant pentru Canada și marcatorul cu cea mai mică vârstă într-un meci de CONCACAF Gold Cup.

Bayern l-a luat înainte de majorat pe Alphonso Davies

În 2021 a fost ales jucătorul anului de către CONCACAF și primul fotbalist, întâiul canadian, care a devenit ambasador Al Națiunilor Unite pentru agenția de refugiați UNHCR. Și a continuat să lupte pentru drepturile lui, primind în 2017 și cetățenia canadiană. 

A atras atenția scouterilor de la Bayern și în vara lui 2018, când încă nu împlinise majoratul, a venit și transferul de 22 de milioane $ cu tot cu bonusuri, record pentru MLS. 

Bavarezii au știut pe ce pepită au pus mâna și în 2020 i-au prelungit contractul până în 2025 și i-au acordat credit să joace, nu numai în campionat, dar și în Champions League. Davies a crescut și valorează pe transfermarkt.de 70 de milioane de euro. Încă o afacere pentru bavarezi.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cum au ales fanii să protesteze împotriva Campionatului Mondial din Qatar

Scandalul Qatar » Mondialul întunecat de bani, putere și corupție!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
mihneailie030
mihneailie030  •  14 Noiembrie 2022, 15:57

Asta da fotbalist... SI ca să vezi.... nu e,, perla,,... Formidabil.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close