INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYER - WERDER 5-0

FOTO + VIDEO Bucurie fără margini la Leverkusen! Fanii au intrat pe teren în timpul meciului » Xabi Alonso a adus în stil mare primul TITLU din istoria de 120 de ani a clubului

Sărbătoarea fanilor lui Bayer Leverkusen +38   FOTO
Sărbătoarea fanilor lui Bayer Leverkusen

Articol de - Publicat duminica, 14 aprilie 2024 20:24 / Actualizat duminica, 14 aprilie 2024 21:32

Bayer Leverkusen a învins-o pe Werder, scor 5-0, în runda cu numărul #29 din Bundesliga, câștigând matematic titlul de campioană cu 5 etape înainte de finalul sezonului. Echipa lui Xabi Alonso s-a încoronat neînvinsă!

Programul complet al etapei #29 în Bundesliga

După 5-0 cu Werder, Bayer Leverkusen a devenit prima echipă din istorie care nu pierde în primele 29 de etape de campionat (25 de victorii, 4 egaluri). Precedentul record era împărțit cu Bayern Munchen, care nu pierduse în 28 de runde în sezonul 2013/2014.

GALERIE FOTO. Bucurie imensă la Leverkusen, după primul titlu din istoria clubului

Leverkusen - Werder, bucurie imensă la primul titlu din istoria „farmaciștilor”. foto: Getty Images
Leverkusen - Werder, bucurie imensă la primul titlu din istoria „farmaciștilor”. foto: Getty Images
Leverkusen - Werder, bucurie imensă la primul titlu din istoria „farmaciștilor”. foto: Getty Images
Leverkusen - Werder, bucurie imensă la primul titlu din istoria „farmaciștilor”. foto: Getty Images
Leverkusen - Werder, bucurie imensă la primul titlu din istoria „farmaciștilor”. foto: Getty Images
+34 FOTO

În fața celor aproximativ 30.000 de spectatori care sărbătoreau deja primul titlu din istoria de 120 de ani a clubului, „farmaciștii” și-au creat prima mare ocazie de gol după 9 minute de joc. Hincapie a primit o pasă excelentă chiar pe linia careului mic, dar ecuadorianul nu a reușit să îl învingă pe Zetterer.

Victor Boniface avea să marcheze golul care a dat startul petrecerii la Leverkusen. Golgheterul lui Bayer a transformat penalty-ul provocat de neatenția lui Julian Malatini.

Zece minute mai târziu, Tella a trimis o diagonală de toată frumusețea pentru Adli, care a preluat în careu, dar șutul acestuia a izbit transversala. Granit Xhaka a înscris pentru 2-0 în minutul 60. Boniface a reușit o acțiune frumoasă, a driblat doi adversari, apoi i-a pasat lui Xhaka care aștepta la 25 de metri de poartă. Fostul căpitan de la Arsenal a șutat puternic din prima, fără să-i dea vreo șansă lui Zetterer.

Întreg stadionul a „explodat” în momentul în care mingea a intrat în poartă. Intrat imediat după pauză, Florian Wirtz a prins o „torpilă” din afara careului. Chiar dacă mingea s-a dus pe centrul porții, Zetterer nu a avut reacție, spre bucuria celor 30.000 de fani care au dat dar startul fiestei, după încă un meci perfect reușit de favoriți.

Wirtz a marcat pentru 4-0 în minutul 84, după o acțiune de toată frumusețea. A fost momentul în care fanii nu s-au putut abține și au dat buzna pe gazon. După rugămințile fotbaliștilor, aceștia s-au întors în tribune pentru a urmări finalul meciului.

Câteva minute mai târziu, puștiul minune al „farmaciștilor” a reușit „hattrick-ul”. Fanii au năpustit din nou în teren pentru a sărbători alături de jucători imediat după fluierul de final.

VIDEO. Imagini senzaționale cu suporterii lui Leverkusen invadând terenul după ce Xabi Alonso le aduce primul titlu din istorie

Xabi Alonso a fost ovaționat pe tot parcursul partidei. Spaniolul este antrenorul care aduce primul titlu din istoria de 120 de ani a „farmaciștilor”, punând capăt hegemoniei bavareze. Cei de la Bayern câștigaseră ultimele 11 titluri de campioni.

Bayer a dominat autoritar un campionat pe care l-a adjudecat cu 5 etape înainte de final. Performanța este una de-a dreptul impresionantă: Leverkusen este singura echipă din Europa neînvinsă până în acest moment. În cele 43 de meciuri, a adunat 38 de victorii și 5 remize în toate competițiile.

De asemenea, Bayer este prima echipa din TOP 5 campionate care își adjudecă titlul în acest sezon.

Xabi Alonso nu vrea să se oprească aici, poate realiza o „triplă” de senzație: Bayer este calificată în finala Cupei Germaniei, unde o va întâlni pe Kaiserslautern. Bayer poate cunoaște gloria și pe plan european. Este în „sferturile” Europa League și o alteaptă returul cu West Ham, unde nemții pleacă net favoriți, după victoria cu 2-0 obținută pe teren propriu.

FINAL. Bayer Leverkusen - Werder 5-0

  • Pentru statistici, click AICI
  • Florian Wirtz, vedeta celor de la Bayer, cu 8 goluri și 10 pase decisive în acest sezon, începe meciul, în mod surprinzător, pe banca de rezerve.
  • Au marcat: Boniface (pen.) '25, Xhaka '60, Wirtz '68, '84, '90

Bayer Leverkusen - Werder, echipele de start

Leverkusen (3-4-2-1): Hradecky - Kossounou, Tah, Tapsoba - Tella, Andrich, Xhaka, Hincapie - Hofmann, Adli - Boniface
Rezerve: Kovar, Arthur, Frimpong, Grimaldo, Palacios, Puerta, Schick, Stanisic, Wirtz
Antrenor: Xabi Alonso

Werder (3-3-2-2): Zetterer - Malatini, Gross, Veljkovic - Weiser, Lynen, Agu - Schmid, Bittencourt - Woltemade, Ducksch
Rezerve: Dudu, Deman, Hansen, Imasuen, Kownacki, Opitz, Rocker
Antrenor: Ole Werner

Stadion: BayArena

Fanii lui Bayer s-au strâns în fața stadionului înaintea meciului, unde au așteptat ca autocarul favoriților să își facă apariția. Aceștia au „explodat” în momentul în care fotbaliștii au ajuns la stadion. Au cântat și au aprins torțe, sărbătorind deja primul titlu din istoria clubului.

GALERIE FOTO. Fanii lui Leverkusen au făcut spectacol în fața stadionului

+4 FOTO

Clasamentul actualizat din Bundesliga

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Mai puteți citi:

Lionel Messi a făcut-o din nou! Reușită de senzație în MLS » Luis Suarez a marcat golul victoriei

Fotbalistul român din Israel: „Nu mi-e frică de nimic! Armata e puternică” » Concluzii după 3 luni în țara atacată noaptea asta de Iran

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
Vvvvvv
Vvvvvv  •  15 Aprilie 2024, 07:54

Urmeaza FC FCSB Mogosoaia sa sarbatoreasca primul titlu din istoria de 21 de ani! :) :) :)

cris4co
cris4co  •  14 Aprilie 2024, 21:34

Asa ceva in cazul Rapidului ducea la pierderea meciului cu 3-o...pentru ca echipa adversa era deja in autocar in minutul 84...iar jandarmii nostri ,,bravi” aveau treaba...Halal Country-Ai ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andreizam
andreizam  •  14 Aprilie 2024, 21:14

Bravo. Ma bucura Xabi Alonso, ptr acesta Echipa mica, Care anul trecut era la prapastia eliminari. Aici putem invata Si noi: ori Cat de mic esti , luptand poti SA realizezi + Norocului ( ultimile Minute in Care prin ingaduinta cerului a castigat multe meciuri)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează