INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

16 leziuni musculare, 5 la genunchi în 2023-2024 la Bayern: au identificat un vinovat surprinzător

Bayern, în piuneze / Foto: Imago
Bayern, în piuneze / Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 17 februarie 2024 13:29 / Actualizat sambata, 17 februarie 2024 14:28

Antrenorul lui Bayern, Thomas Tuchel, s-a confruntat în 2023 - 2024 cu numeroase accidentări, iar șefii clubului suspectează că de vină ar putea fi gazonul hibrid instalat atât pe Allianz Arena, cât și pe terenurile de antrenament.

Bayern are un sezon de uitat. Cel puțin, până acum. E a doua în campionat, la 5 puncte de liderul Bayer Leverkusen, în Liga Campionilor a fost învinsă de Lazio, în prima manșă a optimilor (0-1), iar de la Cupa Germaniei și-a luat „la revedere” încă din toamna trecută.

Scandal monstru cu Adrian Mititelu! A bătut un avocat: poliția confirmă incidentul
FCU CRAIOVA
Scandal monstru cu Adrian Mititelu! A bătut un avocat: poliția confirmă incidentul

Accidentări pe bandă rulantă la Bayern în 2023 - 2024

Un factor important care le-a influențat parcursul bavarezilor l-a constituit accidentările. Foarte multe la număr, de la începutul sezonului, și pe termen lung, majoritatea.

Tabloidul Bild le-a trecut pe toate în revistă și a ajuns la niște cifre surprinzătoare. Nu mai puțin de 16 au fost leziuni musculare, alte 5 au vizat genunchi, iar încă 5 „din alte cauze”.

Șefii lui Bayern suspectează gazonul hibrid de pe Allianz Arena și de pe terenurile de antrenament

Chiar dacă pot fi suspectate și alimentația sau pregătirea fizică, mai ales în cazul celor musculare, șefii lui Bayern arată cu degetul spre tipul de gazon hibrid instalat atât pe stadionul Allianz Arena, cât și pe terenurile de la baza de antrenament a clubului.

Covoarele de iarbă au fost montate înaintea debutului stagiunii de Peter Sauer, un specialist în materie adus de la VfL Wolfsburg și distins de Liga germană (DFL) cu premiul „Pitch of the Year” în 2023.

Au mai fost suspiciuni în privința gazonului și în perioada Pep Guardiola

Numai că munchenezii au mai avut suspiciuni în legătură cu acest timp de gazon. La sfârșitul mandatului lui Pep Guardiola (2013 - 2016), gazonul hibrid a fost mai întâi îndepărtat de pe terenul de antrenament și apoi de la stadion.

Motivul? Exista suspiciunea că numeroasele leziuni musculare de la acea vreme proveneau probabil și de la alergarea pe fibrele sintetice! În club, suprafața a fost uneori percepută ca „prea tare”.

 Pe de altă parte, scrie Bild, „o problemă este și programul încărcat al internaționalilor lui Bayern, cu Mondialul din decembrie 2022, Liga Națiunilor din iunie 2023, Cupa Asiei și Africii, în ianuarie 2024”.

VIDEO Leroy Sane a spart o cameră după ce echipa sa a primit al treilea gol al meciului

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Mai puteți citi:

Neubert, antrenamente extreme la FCSB: „Inuman! Mulți colegi au vomitat”

Un fost coleg de celulă l-a turnat pe Dani Alves » Ce plan își făcuse brazilianul pus sub acuzare pentru viol

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează