INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

AVANCRONICA ETAPEI Bayern are deplasare dificilă la Freiburg, Leverkusen e favorită la Koln

Sezonul trecut, Bayern s-a impus la limită în deplsarea de la Freiburg
Sezonul trecut, Bayern s-a impus la limită în deplsarea de la Freiburg

Articol de - Publicat joi, 29 februarie 2024 15:41 / Actualizat vineri, 01 martie 2024 12:31

Bayern, 2-1 cu RB Leipzig, a stopat criza pe care o traversa, dar în etapa 24 merge pe terenul unei echipe care i-a pus mereu probleme. Liderul Bayer Leverkusen are o deplasare ușoară, la a 16-a clasată FC Koln.

Programul complet al etapei

Campioana Bayern a luat o gură mare de aer etapa trecută, la 2-1 cu Leipzig. A întrerupt o serie de două înfrângeri consecutive în campionat, trei dacă o punem la socoteală și pe aceea suferită în „optimile” Ligii, cu Lazio (0-1). Acum se deplasează la Freiburg, unde a avut mereu meciuri grele cu echipa lui Christian Streich.

Campioana se află la 8 puncte distanță de liderul Bayer Leverkusen, care închide etapa duminică, în derby-ul cu FC Koln, a16-a, din 18, în clasament. Gazeta analizează cele mai importante partide ale etapei.

Bayern a avut mereu viață grea la Freiburg

Statisticile o indică pe Bayern drept favorită în duelul de vineri, de la Freiburg. Nu doar că a câștigat în tur cu 3-0, dar are un bilanț general net favorabil în duelurile directe: 35 de victorii, 9 egaluri și doar 5 eșecuri.

Totuși, de-a lungul timpului, meciurile cu echipa lui Christian Streich, mai ales cele jucate la Freiburg, au fost întotdeauna dificile, pe muchie de cuțit. Iar acum, campioana nu traversează cea mai bună perioadă. Cu Leipzig a cîștigat, într-adevăr, dar jocul său n-a fost dintre cele mai bune.

Borussia Dortmund, obligată să puncteze la Berlin

După ce a pierdut acasă runda trecută, 2-3 cu Hoffenheim, Borussia Dortmund e obligată să puncteze la Berlin. Altfel riscă să părăsească locurile de Liga Campionilor. Aflată la un punct în urma sa, RB Leipzig are o deplasare ceva mai ușoară, la VfL Bochum.

Statisticile sunt de partea Borussiei. în întâlnirile directe cu Union, galben-negrii au înregistrat 7 victorii, o remiză și trei eșecuri. În tur, la Dortmund, a câștigat cu 4-2.

Trece VfB Stuttgart și de obstacolul Wolfsburg?

VfB Stuttgart pare că a prins „rădăcini” pe poziția a treia a podiumului. E la 6 puncte de Bayern și are tot atâtea în fața Borussiei Dortmund. La Wolfsburg o așteaptă însă o misiune dificilă.

Acasă, în tur, acâștigat cu 3-1, dar sezonul trecut, de pildă, a pierdut ambele dueluri cu „lupii”: 0-1 și 2-3. Inclusiv bilanțul întâlnirilor directe e echilibrat: 25 de victorii VfB, 8 remize și 22 de victorii Wolfsburg.

Leverkusen își poate îmbunătăți recordul de invincibilitate

Liderul, Bayer Leverkusen, joacă abia duminică, la Koln. Și își poate îmbunătăți recordul de invincibilitate, ajuns la 33 de partide oficiale fără eșec, în toate competițiile.

Are un bilanț favorabil în duelrile directe, 30 de victorii, 25 de remize și 19 eșecuri, iar FC Koln se află pe un trend descendent. În acest moment e pe loc de baraj, 16, în clasament. În tur, Bayer a câștigat cu 3-0, iar sezonul trecut, cele două și-au împărțit victoriile.

VIDEO. Fanii din Germania au dus protestele la un al nivel! Au trimis pe teren mașinuțe teleghidate

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Mai puteți citi:

Marcel Răducanu a auzit că Dortmund îl vrea pe Man și îl distruge pe Dennis: „Ce a făcut el până acum?”

Un star din Bundesliga a fugărit și a prins hoțul care-i furase unui coleg ceasul de 180.000 de euro!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează