INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN - FREIBURG 3-1

BAYERN MUNCHEN. Cel mai letal lunetist străin » Lewandowski a intrat în istoria Bundesligii

Robert Lewandowski a intrat în istoria Bundesligii cu
Robert Lewandowski a intrat în istoria Bundesligii cu "dubla" de sâmbătă, 3-1 cu Freiburg, ajungând la 33 de goluri. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 21 iunie 2020 12:27 / Actualizat duminica, 21 iunie 2020 12:27

Robert Lewandowski a intrat în istoria Bundesligii cu "dubla" de sâmbătă, 3-1 cu Freiburg, ajungând la 33 de goluri. Polonezul lui Bayern Munchen l-a depăşit pe Aubameyang, 31 în 31 de meciuri în 2016-2017 la Dortmund.

Bayern a câştigat sâmbătă primul meci din postura de campioană reconfirmată a Germaniei - al optulea titlu consecutiv în Bundesliga -, stabilind alte recorduri. Robert Lewandowski a devenit, cu noua "dublă" semnată în 13 minute, cel mai bun marcator străin într-un campionat. Polonezul are 33 de goluri în 30 de jocuri (plus 4 assisturi) şi a întrecut performanţa lui Aubameyang de la Dortmund, 31 de goluri în 31 de partide în 2016-'17! Numai doi alţi "bombardieri" au mai atins acest prag formidabil în istoria campionatului: Dieter Müller, 34 în 1976-'77, şi Gerd Müller, 36 în 1972-'73, 38 în 1969-'70 şi 40 în 1971-'72, ultimul fiind imposibil de ajuns de Lewa în runda finală de la Wolfsburg.

Flick, egalul lui Pep

Şi antrenorul bavarezilor îl secondează. Hansi Flick a legat al 24-lea meci fără eşec, egalând seria pozitivă a unui antrenor la debutul pe banca lui Bayern, deţinut de Pep Guardiola. "Nu mă interesează cifrele şi nu pun mare preţ pe statistici, important e doar să câştigăm", a declarat modest succesorul lui Niko Kovaci. Care i-a oferit cu Freiburg şansa lui Jamal Musiala de a deveni cel mai tânăr debutant în Bundeliga în istoria grupării müncheneze, la doar 17 ani şi 115 zile. L-a depăşit cu 136 de zile pe anteriorul puşti, Pierre-Emile Hojbjerg! 

"Dublă" şi pentru Håland

Nici Erling Håland nu s-a lăsat mai prejos sâmbătă. Norvegianul-minune i-a asigurat matematic locul secund lui Dortmund, care s-a impus pe terenul rivalei Leipzig (2-0) cu "dubla" sa. Atacantul, ce va împlini 20 de ani peste o lună, a ajuns la 13 reuşite în Bundesliga (42 în total în acest sezon), cu una mai puţin în 2020 decât Lewandowski. Cei doi sunt cei mai prolifici în actualul an în Top 5 campionate ale Europei! Graţie lui Håland, Borussia a stabilit un record ofensiv al clubului: 84 de goluri în 33 de etape. Îl poate ameliora cu Hoffenheim. 

Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri din Bundesliga:

BAYERN - FREIBURG 3-1 // Flick l-a egalat pe Guardiola » Lewandowski e la un gol de record!

Dat afară de Bayern Munchen, Niko Kovac a primit tot salariul și prima de titlu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează