INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

BAYERN MUNCHEN. Cazul „Neuer” e o bombă cu ceas! Jucătorii sunt nemulțumiți și vorbesc pe la colțuri

Manuel Neuer. foto: Guliver/Getty Images
Manuel Neuer. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 18 aprilie 2020 11:03

Vestiarul lui Bayern Munchen e un butoi cu pulbere gata să explodeze. Colegii portarului Manuel Neuer nu văd cu ochi buni decizia clubului de a-i aduce deja un înlocuitor pentru ca apoi să-i propună prelungirea contractului. Inclusiv salariile tot mai mari ale unor jucători reprezintă un subiect de bârfă.

Mai mulți jucători ai lui Bayern au fost surprinși deunăzi la "șuetă". Reporterii de la Bild Zeitung au aflat ulterior și despre ce anume discutau. Și nu e de bine pentru campioana Germaniei. Negocierile dintre club și portarul Manuel Neuer pentru prelungirea contractului i-au pus pe jar, întrucât ei consideră total lipsită de fair-play maniera în care șefii au înțeles să procedeze tocmai cu căpitanul echipei. 

24 de milioane de euro salariu 

Bayern i-a adus mai întâi înlocuitor lui Neuer, în persoana lui Alexander Nuebel (Schalke), pentru ca abia apoi să demareze și cu el discuții pe marginea acordului scadent în 2021. Gruparea bavareză i-a propus doi ani în plus, până-n 2023, în condițiile în care lui Nuebel, 23 de ani, i-a garantat contractual un număr de 15 apariții în Bundesliga pe stagiune. 

Neuer și-a exprimat nemulțumirea de la bun început, "eu nu sunt statistician, ci protagonist", iar în replică a venit cu pretenții exagerate: încă 5 ani de contract, deși are 34 de ani, și 24 de milioane de euro salariu!

 Coechipierii sunt de partea căpitanului, pe care-l apreciază în mod deosebit, și-l compătimesc pe Ulreich, portarul de rezervă, care se vede pus în situația de a-și face bagajele fără ca nimeni să-i fi zis un cuvânt. 

Prea mult pentru cam puțin 

Un alt subiect care a transformat vestiarul într-un butoi cu pulbere sunt salariile nou veniților. Lucas Hernandez, adus în vară de la Atletico, primește 24 de milioane de euro pe sezon, Coutinho ia 20 de milioane. Iar Nuebel, cu doar 40 de apariții în Bundesliga, a primit un contract pe 5 ani și un salariu de 9 milioane de euro brut pe sezon, adică undeva în jurul a 5 milioane net. 

Niciunul nu justifică aceste salarii prin evoluții de top, iar mulți dintre veteranii lui Bayern consideră că fac mai mult pentru echipă în condiții financiare mult mai modeste.

756,58 de milioane de euroe valoarea de piață a lotului lui Bayern pe transfermarkt.de

Suporterii protestează 

Nu doar jucătorii le dau bătăi de cap șefilor campioanei. Suporterii s-au exprimat împotriva reluării campionatului fără spectatori, în plină epidemie de coronavirus: „E o mare prostie, în condițiile date. Probabilitatea ca jucătorii să se infecteze e foarte mare, cu toate măsurile de securitate sanitară ce se vor lua".

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Cristi Chivu, șocat de ce a găsit când a intrat prima dată în casa Adelinei: „Știam povestea și am văzut că avea și ea” + Ce făcea cu Ibrahimovic la Ajax: „Devenisem supraponderal”

Grealish, Modric și Coutinho, pe lista unor posibile transferuri la Newcastle

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
vlad.dracul.
vlad.dracul.  •  18 Aprilie 2020, 14:43

E "München" şi "Nübel", băi ***. Dacă nu aveţi "u" cu umlaut pe tastatură, hai să vă înveţe Ăl Bătrân cum să faceţi: ţineţi apăsată tasta ALT şi "formaţi" 0252. Bănuiesc că aveţi tastatură cu... hai să mă exprim pe înţelesul vostru, tastatură cu numere în partea dreaptă, nu? Sau scrieţi articolele "dă pă" telefon, ca barosanii "dă" Dâmboviţa? München, Völler, Matthäus, învăţati-vă odată să scrieţi corect numele fotbaliştilor, cluburilor şi oraşelor, vorba regretatului Dinică, "Fii profesionist, ce dracu'!". Eu înţeleg că *** vostru n-are litere cu umlaut în nume, dar... ü, băi ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează