INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Două cluburi mari, cu ochii pe puștiul cu origini românești » Karim Adeyemi poate prinde transferul carierei

Karim Adeyemi // FOTO: Imago
Karim Adeyemi // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 octombrie 2021 08:20 / Actualizat miercuri, 06 octombrie 2021 09:11

Karim Adeyemi (19 ani), internaționalul german cu mamă româncă și tată nigerian, impresionează și în Austria, și în Champions League în tricoul lui Red Bull Salzburg.

După evoluțiile sale, marile cluburi au intrat deja în cursă pentru achiziționarea sa. Bayern și Liverpool insistă cel mai mult. Bayern Munchen și Liverpool sunt cu ochii pe Karim Adeyemi

Campioana Bundesligii are un avantaj: atacantul a jucat la juniorii clubului bavarez și ar vrea să evolueze pe „Allianz Arena".  Pe listă s-ar afla încă patru grupări, trei din Premier League, Manchester City, Chelsea și Arsenal, plus Barcelona.

În acest sezon, Karim Adeyemi are un start de sezon excelent. A jucat 16 partide și a marcat 11 goluri, oferind și două pase de gol. 

Salzburg a plătit 3,35 de milioane pentru Karim Adeyemi

În 2018, când a fost adus de la Unterhaching, RBS a plătit numai 3,35 de milioane de euro pentru el. Acum, valorează 10 milioane, potrivit transfermarkt.de, însă campioana Austriei îl va vinde sigur peste această sumă.

Sezonul trecut, primul la Salzburg, după ce a fost împrumutat la Liefering două stagiuni, a fost excelent, cu 9 goluri și 11 assisturi. Iar noul campionat a început și mai bine. 

20.000.000 de euroeste cota lui Karim Adeyemi, potrivit transfermarkt

Mamă româncă, tată nigerian, joacă pentru Germania

În trecut, FRF a încercat să-l atragă pe Adeyemi la naționalele noastre de juniori. Mama sa este româncă, iar tatăl nigerian. Tentativă eșuată. Născut la München, puștiul era prins în sistemul german. Nemții nu ar fi scăpat un asemenea talent și nici el nu ar fi vrut să renunțe la ideea de a evolua pentru Mannschaft.

Atacantul are șase selecții pentru Germania U16, șapte la U17 și jocul foarte bun de la Salzburg l-a propulsat direct la tineret! Stefan Kuntz l-a convocat în premieră la naționala U21 direct direct la eliminatoriile CE 2021. Și a devenit campion continental, fiind folosit și în "sferturi", și în semifinale, și în finală!

VIDEO  Karim Adeyemi, momente spectaculoase

Citește și: 

Anchetă UEFA după ultimul meci al lui Ianis Hagi în Europa » Acuzații de rasism!

Război total între PSG și Real Madrid pentru Mbappe: „Trebuie să se oprească, gata! Nu ne respectă”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
3243816075660731
Razvan Campean  •  06 Octombrie 2021, 10:46

Acum valoreaza 10 mil…20 de mil e cota pe transfermarkt. Deci 10 sau 20 ca e ceva diferenta

Vezi toate comentariile (1)
Comentează