INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RANGERS

Anchetă UEFA după ultimul meci al lui Ianis Hagi în Europa » Acuzații de rasism!

UEFA a deschis o anchetă după Sparta Praga - Rangers 1-0, Europa League. Ianis Hagi a intrat pe teren în minutul 38 la scoțieni.
UEFA a deschis o anchetă după Sparta Praga - Rangers 1-0, Europa League. Ianis Hagi a intrat pe teren în minutul 38 la scoțieni.

Articol de GSP - Publicat marti, 05 octombrie 2021 21:15 / Actualizat marti, 05 octombrie 2021 21:17

UEFA a deschis o anchetă după Sparta Praga - Rangers 1-0, Europa League. Ianis Hagi a intrat pe teren în minutul 38 la scoțieni.

  • CONTEXT: Circa 10.000 de copii, cu vârste până-n 14 ani, acceptați pe un stadion închis tocmai din cauza unui caz de rasism petrecut în preliminariile Ligii Campionilor, l-au abuzat rasial pe colegul lui Ianis, Glen Kamara.

Conform Sky Sports, UEFA a declanșat o procedură de investigație pentru „potențiale incidente discriminatorii” în timpul meciului disputat joia trecută.

„Informațiile cu privire la aceast caz vor fi puse la dispoziție în timp util”, anunță forul european.

Rasismul nu are vârstă » Incidente în Sparta Praga - Rangers

Florin Niță a câștigat, joi seară, duelul cu Ianis Hagi, scor 1-0, însă fanii Spartei Praga și-au dat din nou în petic. Marea surpriză, cu atât mai neplăcută, e că vizați sunt niște copii! Este vorba de aproximativ 10.000, cu vârste de până la 14 ani, care l-au abuzat rasial pe mijlocașul de culoare al lui Glasgow Rangers, Glen Kamara. Au fost huiduiți și alți jucători de culoare, precum Kemar Roofe, Fashion Sakala sau Joe Aribo. 

Kamara i-a luat apărarea, public, lui Aurelien Tchouameni, alt fotbalist de culoare abuzat rasial tot la Praga, în august, în meciul disputat de Sparta contra lui AS Monaco (0-2), în preliminariile Ligii Campionilor. 

UEFA a decis atunci ca echipa lui Florin Niță să dispute un meci fără spectatori, însă cehii au făcut apel și forul european a fost de acord cu ideea ca la meciul cu Rangers să fie în tribună până la 10.000 de copii sub 14 ani. 

Tocmai ei l-au huiduit neîntrerupt pe Kamara, la fiecare atingere de balon, iar acesta a fost vizibil afectat. În repriza secundă a fost chiar eliminat, după ce a văzut un al doilea „galben" (74), iar managerul Steven Gerrard s-a arătat extrem de afectat la final. 

„Faptul că îl vizau pe Glen este deosebit de dezamăgitor. În tribune erau mulți copii, iar motivul pentru care au fost doar copii este că aici s-a întâmplat deja un incident similar. Sunt foarte supărat, dar nu surprins. E nevoie de mai multă acțiune. Nu doar din partea mea, ci de la oamenii din întreaga lume. Ar trebui cerut mai mult, rasismul ar trebui pedepsit mai aspru. Trebuie eradicat. Este important ca liderii să ia mai multe măsuri. Până când acest lucru nu se va întâmpla, ne vom confrunta cu cazuri similare pentru o perioadă foarte lungă de timp”, a comentat Steven Gerrard.

Anchetă UEFA după ultimul meci al lui Ianis Hagi în Europa » Acuzații de rasism!
Copiii din Sparta Praga - Rangers 1-0, Sursă foto: Twitter @ACSparta_CZ

Model preluat de la Craiova

Ideea copiilor în tribună la un meci cu porțile închise aparține Craiovei. În august 2019, Universitatea a fost amendată de UEFA cu 60.000 de euro și a primit o suspendare de trei meciuri cu porțile închise ca urmare a incidentelor petrecute la partida din preliminariile Europa League, cu Honved. Dar a propus să dispute următorul meci acasă, împotriva lui AEK Atena, cu peste 10.000 de copii în tribună, iar forul continental și-a dat acordul.

Glen Kamara a suferit din cauza rasismului și în primăvară

Tot Glen Kamara a mai avut de suferit din cauza rasismului și în primăvară. Culmea, tot împotriva unei echipe din Cehia. La acel moment, mijlocașul lui Rangers a făcut plângere la poliție împotriva lui Ondrej Kudela, pentru ce i-a spus jucătorul Slaviei Praga în timpul meciului de Europa League de la Glasgow.

Citește și: 

„A fost la fel de periculos ca de obicei” » Ce notă i-au dat scoțienii lui Ianis Hagi, după înfrângerea lui Rangers cu Sparta Praga

Panică la Paris! Hotelul în care locuiește Leo Messi, jefuit » Daune de sute de mii de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dobrin
dobrin  •  05 Octombrie 2021, 22:50

Tot chinul asta de articol ca sa pomentiti numele lui Ianis Hagi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează