INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA - FRANȚA

FOTO Belgia - Franța 2-3 » Semifinală de poveste în Nations League! Campionii mondiali au revenit uluitor și vor înfrunta Spania pe Giuseppe Meazza

Belgia și Franța se întâlnesc astăzi, de la ora 21:45, în a doua semifinal din Nations League. Partida poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport 1. +15   FOTO
Belgia și Franța se întâlnesc astăzi, de la ora 21:45, în a doua semifinal din Nations League. Partida poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport 1.

Articol de GSP - Publicat joi, 07 octombrie 2021 23:39 / Actualizat joi, 07 octombrie 2021 23:41

Franța a învins Belgia, scor 3-2, și s-a calificat în finala Ligii Națiunilor. Acolo o așteaptă Spania. 

  • Prima finalistă este Spania. „Furia Roja” a trecut miercuri de Italia, scor 2-1
  • Marea finală se joacă duminică.

Belgia și Franța s-au întâlnit într-o nouă semifinală, după cea de la Mondialul din 2018. Naționala „Cocoșului Galic” mergea atunci mai departe cu un „zgârcit” 1-0. Astăzi era clar că lucrurile vor sta altfel. Miza mai mică a dus la etalarea a două formule extrem de ofensive. Belgienii au atacat cu Eden Hazard, De Bruyne și Lukaku, iar Deschamps a replicat cu Griezmann, Mbappe și Benzema. 

Belgia - Franța, semifinală cu scenariu incredibil

Primul gol s-a lăsat așteptat până în minutul 37. Carrasco, mijlocașul de bandă al lui Atletico, a șutat la colțul scurt, a beneficiat de o mică deviere și l-a păcălit pe Lloris. Francezii nu au apucat să se dezmeticească. De Bruyne a găsit pasa filtrantă pentru Lukaku, vârful lui Chelsea a lăsat șmecherește mingea să curgă și a tras cu dreptul, tare, dintr-un unghi închis. 

+11 FOTO

„Dracii roșii” au cedat inițiativa după pauză și au fost pedepsiți. În minutul 62, Mbappe s-a distrat cu defensiva lui Martinez, apoi i-a pasat lui Benzema. Starul lui Real a pivotat cu doi oameni în spate și a șutat din cădere, la colțul lung. 

La a treia tentativă, după două căderi teatrale, Griezmann a obținut până la urmă un penalty, profitând de neglijența lui Tielemans. Mbappe a tras perfect. 

Dramatism total în Liga Națiunilor

Secvențele de final au fost uluitoare. Lukaku a trimis mingea în plasă în minutul 87, dar reușita a fost anulată pentru ofsaid, după analiza VAR. La acțiunea imediat următoare, Pogba a zguduit bara transversală dintr-o lovitură liberă. 

Ca povestea să fie perfectă, Franța a obținut victoria datorită reușitei lui Theo Hernandez. Mingea a trecut linia când cronometrul arăta fix minutul 90:00. 

Franța va înfrunta Spania în marea finală, duminică, de la 21:45, pe Giuseppe Meazza. Belgienii rămân la Torino pentru a lupta pentru „bronz”, contra gazdelor.

FINAL » Belgia - Franța 2-3

  • Au marcat: Carrasco '37, Lukaku 41 / Benzema '62, Mbappe '69 (pen.), T. Hernandez 90

Belgia - Franța, echipe de start

Belgia: Courtois - Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Castagne, Witsel, Tielemans, Carrasco - De Bruyne, Lukaku, E. Hazard 
Selecționer: Roberto Martinez 

Franța: Lloris - Kounde, Varane, L. Hernandez - Pavard, Pogba, Rabiot, T. Hernandez - Griezmann - Benzema, Mbappe 
Selecționer: Didier Deschamps

Stadion: Juventus, Torino 
Arbitru: Daniel Siebert, Asistenți: Jan Seidal, Eduard Beitinger (toți din Germania)

Spania, prima finalistă din Nations League

Spania este prima finalistă din Liga Națiunilor și poate păstra trofeul în Peninsula Iberică. Portugalia lui Cristiano Ronaldo este campioana en-titre, câștigătoare a ediției inaugurale.

„Furia Roja” a reușit să răzbune eliminarea din semifinalele Euro 2020, la exact 3 luni distanță. Luis Enrique a început partida fără vreun vârf autentic, dar cu trei oameni rapizi în ofensivă, Sarabia, Oyarzabal și Ferran Torres.

Ultimii doi s-au sincronizat perfect la reușita de 1-0, în minutul 17. Centrare ideală, cu mult efect, prin spatele fundașilor italieni, și execuție improvizată a lui Torres, lângă bară. Bonucci a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben, iar Oyarzabal l-a găsit din nou pe Torres pentru 2-0, la ultima acțiune a reprizei.

Chiellini a respins cu capul o centrare a oaspeților, Pino a simțit răsuflarea lui Chiesa și a pasat greșit în spate. Extrema lui Juventus a sprintat pe lângă toți adversarii și ajuns la marginea careului de 6 metri, de unde a trimis către Pellegrini. Colegul de la AS Roma fusese singurul care a ținut pasul. Asta a fost însă tot

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Italia - Spania 1-2. Comparat cu Xavi! Toată Spania vorbește depre puștiul-minune Gavi: „E un caz neobișnuit, joacă precum în curtea casei sale”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
bazinga
bazinga  •  08 Octombrie 2021, 19:19
Postat de patratel2019 pe 08 Octombrie 2021, 00:38

Rezultat norocos al francezilor! ***

Esti amuzant....cel putin !

bazinga
bazinga  •  08 Octombrie 2021, 19:19

Pentru noi, acest gen de fotbal este Science Fiction ! Geluitii si tatuatii nostri, sunt antitalent in stare pura! Numai figuranti de doi bani !

patratel2019
patratel2019  •  08 Octombrie 2021, 00:38

Rezultat norocos al francezilor! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close