INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CE 2020

BELGIA - SAN MARINO 9-0 // „Dracii" s-au calificat deja la Euro 2020, iar Lukaku a scris istorie!

Articol de - Publicat vineri, 11 octombrie 2019 12:59

Belgia are punctaj maxim şi devine prima calificată din actualele preliminarii, după recitalul de joi, cu San Marino, scor 9-0. Cu „dubla" de la Bruxelles, Romelu Lukaku (26 de ani) e primul din naţionala sa ce depăşeşte 50 de goluri.

Belgia şi-a continuat defilarea în grupa în care doar Rusia îi mai ţine pasul şi după şapte meciuri s-a calificat deja la Euro 2020.

E prima din aceste preliminarii, în care are 21 de puncte din 21 şi golaveraj impresionant, 28-1! Pe care şi l-a rotunjit prin demolarea sărmanei San Marino (9-0), care n-a rezistat decât 27 de minute. 

Un gol la 97 de minute 

Medaliata cu bronz la ultimul Mondial i-a oferit lui Romelu Lukaku şansa de a scrie istorie. Atacantul lui Inter a devenit joi primul belgian ce atinge bariera de 50 de goluri la naţională şi o şi depăşeşte.

Graţie „dublei" de la Bruxelles din prima repriză, are şase goluri marcate în grupă, fiind şi cel mai prolific realizator al selecţionatei lui Roberto Martínez. 

Mai înscrisese de două ori cu Scoţia şi a ajuns la 51 în 83 de jocuri pentru „Dracii Roşii".  

În medie, uriaşul belgian de 26 de ani a înscris la echipa reprezentativă o dată la fiecare 97,5 minute jucate.

Dar pentru Verschaeren 

A fost şi o seară specială pentru puştiul Yari Verschaeren. Ales cel mai bun tânăr din Jupiler League în ediţia trecută, mijlocaşul ofensiv de 18 ani (aflat la a treia selecţie) a marcat primul său gol la naţionala mare. I l-a oferit, practic, Carrasco, ce trebuia să execute penaltyul scos de talentul lui Anderlecht, dar i-a oferit mingea.

14 „duble" şi două hattrick-uria reuşit Romelu Lukaku pentru naţionala Belgiei. Primele goluri, două, le-a dat acum nouă ani contra Rusiei (2-0), într-un amical în deplasare

„Am vrut să batem recordul de goluri într-un meci, dar nu am reuşit. Oricum, 9-0 e un rezultat bun, am arătat calitate şi intensitate, mai ales că a fost şi aniversarea mamei mele. Cred că ea este cea mai fericită"  - Romelu Lukaku, atacant Belgia

VEZI ȘI:

Gică Popescu, declarații tranșante în presa din Spania: „Messi e cel mai bun din istorie! Nici Romario, nici Ronaldo n-au atins nivelul lui”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
vlad.dracul
vlad.dracul  •  11 Octombrie 2019, 14:59

Lu'Cacu!!!! :-D

tavalug2
tavalug2  •  11 Octombrie 2019, 14:11

Unii vor trece prea usor peste stirea asta, dar asta se intampla cand 2 decenii la rand se merge pe promovarea tinerilor in fotbal. Cine nu stie dupa Mondialul din 1998 federatia belgiana a luat niste masuri importante pentru promovarea tinerilor. Au ratat si 5 turnee finale intre Euro 2004 si Euro 2012, pentru ca nimic nu se face peste noapte, dar uite unde sunt acum.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează