INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATENTAT LA BRUXELLES

Teroristul tunisian avea un alt plan diabolic: voia să omoare un jucător

Teroristul care a ucis doi suporteri suedezi luni seară la Bruxelles. Foto: Captură @Het Laatste Nieuws
Teroristul care a ucis doi suporteri suedezi luni seară la Bruxelles. Foto: Captură @Het Laatste Nieuws

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 12:20 / Actualizat marti, 17 octombrie 2023 12:23

Abdesalem Lassoued (45 de ani), autorul atacului terorist de aseară din Bruxelles, își fixase ca țintă un fotbalist, pentru un impact și mai mare al atentatului, conform unor surse din presa belgiană.

Tragedia înregistrată luni seară, la Bruxelles, unde doi suporteri suedezi au fost uciși cu focuri de armă automată, pe străzile din centrul orașului, putea avea o amploare mai mare. Conform unor surse din presa belgiană, Abdesalem Lassoued avea de gând să împuște suedezi, dar nu suporteri. 

Planul teroristului tunisian ar fi fost să ajungă până la stadion și să omoare un fotbalist suedez, unul dintre cei care urmau să intre pe teren la partida Belgia - Suedia, din cadrul grupei F a preliminariilor Euro 2024, abandonată la pauză, la scorul de 1-1.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional! » Filmul atacului terorist de la Bruxelles. Victimele n-au avut nicio șansă
BELGIA - SUEDIA
Atenție, imagini cu puternic impact emoțional! » Filmul atacului terorist de la Bruxelles. Victimele n-au avut nicio șansă

Teroristul tunisian, împușcat de polițiștii belgieni, avea un alt plan diabolic! » „Poți fi în pericol la orice moment”

Jucătorii protagoniști ai duelului de pe stadionul „Roi Baudouin” s-au înțeles după prima repriză să nu mai revină de la vestiare în teren. Aflaseră despre atentat și nu se mai puteau concentra la fotbal, atâta vreme cât doi fani ai naționalei scandinave fuseseră executați cu sânge rece cu un ceas și jumătate înaintea startului partidei din preliminariile Euro 2024.

„A fost una din acele seri în care te confrunți cu realitatea crudă. Poți fi în pericol la orice moment. Intri pe stadion cu gândul de a relata despre o partidă de fotbal și brusc vezi că te confrunți cu suferința și drama altor oameni, veniți să asiste la o întâlnire sportivă”, a comentat Peter Vandenbempt, ziarist al agenției Sporza, profund marcat de evenimentul tragic.

Atac terorist înainte de Belgia - Suedia! Meci abandonat la pauză: „Fotbalul devenise neimportant”

Și suporterii aflați pe stadion au reacționat în timpul în care au fost blocați și li s-a interzis să părăsească tribunele. „Când s-a anunțat că meciul e anulat, fanii suedezi au aplaudat, iar cei belgieni au răspuns activând lanternele telefoanelor mobile. Apoi scandinavii au reacționat cu alte aplauze", a scris Het Nieuwsblad, jurnal belgian.

Emoțional era imposibil să continuăm să jucăm. E îngrozitor să fii ucis pe stradă purtând tricoul Suediei. Din păcate, sunt prea multe arme peste tot. 

- Victor Lindelof, căpitanul Suediei

Gazet van Antwerpen a conchis că „ceea ce trebuia să fie o sărbătoare sportivă s-a transformat într-un coșmar. Fotbalul a rămas complet neimportant. Pe stadion, atmosfera era ireală, unii fani au început să plângă, alții au urlat și frica s-a instaurat deodată între suporterii galben-albaștrilor ce s-au gândit că puteau fi în locul celor doi susținători asasinați în centrul capitalei belgiene”.

Grupurile de suporteri au rămas pe stadion până după miezul nopții, în momentul în care au primit asigurări că pot fi evacuați în siguranță, și au părăsit arena cântând emoționant: „Toți împreună!”

Toți împreună împotriva terorismului și a tunisianului de 45 de ani care se afla ilegal în Belgia și solicitase azil în anul 2019, cererea fiindu-i respinsă de autorități.

E tragic și ne gândim la cei afectați și la rudele lor. N-am știut nimic înainte de meci! Nu am mai fi jucat în asemenea condiții! Am vorbit la pauză și am oprit meciul, belgienii au fost total de acord. 

- Janne Andersson, selecționerul Suediei

Citește și:

Ies la iveală noi detalii » Teroristul care a ucis doi suporteri suedezi luni seară la Bruxelles a fost împușcat în momentul în care a fost capturat

Antrenorul-revelație din Franța, blocat pe stadion » Descrie ce s-a întâmplat în arenă după atacul terorist de la Bruxelles

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
andrade
andrade  •  17 Octombrie 2023, 15:02

„Se conturează un imens pericol și este foarte greu să fii optimist. S-ar putea să ne aflăm în faza finală a islamizării Europei. Acesta nu este numai un pericol actual și transparent pentru însuși viitorul Europei, ci un pericol pentru America și pentru întreaga supraviețuire a Vestului. Statele Unite constituie ultimul bastion al civilizației apusene care ar înfrunta o Europă islamică”. (Geert Wilders – presedintele Partidului Libertatii din Olanda)

r9nazario
r9nazario  •  17 Octombrie 2023, 13:49

"E îngrozitor să fii ucis pe stradă purtând tricoul Suediei. Din păcate, sunt prea multe arme peste tot." - Victor Lindelof, căpitanul Suediei. GENIAL BAIATUL ASTA :))))))

Draconian
Draconian  •  17 Octombrie 2023, 13:29
Postat de tomaescu pe 17 Octombrie 2023, 13:03

E plina Europa de mizerii cu barba

Da... cer bani, beau de rup, au gagici, masini, vile... mincinosi la care vin oamenii sa le pupe mîna .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează