INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Curtea a decis azi! Acuzat de viol și tentativă de viol, campionul mondial francez a aflat verdictul din al doilea proces

Benjamin Mendy a fost achitat în două procese la tribunalul din Chester. Foto: Getty Images
Benjamin Mendy a fost achitat în două procese la tribunalul din Chester. Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 14 iulie 2023 18:19 / Actualizat vineri, 14 iulie 2023 18:56

Benjamin Mendy, 28 de ani, arestat în august 2021 și având 10 capete de acuzare de viol, agresiune sexuală și tentativă de viol, a fost achitat în două procese la tribunalul din Chester. Francezul își caută acum echipă, după despărțirea de Manchester City.

În august 2021, Benjamin Mendy a pus punct carierei de fotbalist. Campion mondial în 2018 cu naționala Franței, fundașul stânga mai avea doi ani contract cu Manchester City.

Dar, din momentul în care poliția l-a luat în cătușe de acasă și a fost acuzat, clubul l-a suspendat. Și, pe 30 iunie 2023, nu a mai prelungit acordul cu el. În vârstă de 28 de ani, a rămas fără echipă.

Plan EXPLOZIV » O singură echipă în Craiova! Strategia prin care Mititelu ar fi scos din joc
FCU CRAIOVA
Plan EXPLOZIV » O singură echipă în Craiova! Strategia prin care Mititelu ar fi scos din joc

În 11 luni, Benjamin Mendy a scăpat de zece acuzații

Totuși, francezul a câștigat bătăliile date la tribunal. A fost ținut după gratii șase luni, fiind eliberat pe cauțiune în ianuarie 2022. În același an, pe 10 august, a început procesul la Curtea din Chester. Avea împotriva lui zece capete de acuzare: 8 violuri, o tentativă de viol și o agresiune sexuală.

Pe 13 ianuarie 2023, cei 14 jurați l-au achitat pentru 8 capete de acuzare. Nu au ajuns la nicio concluzie pentru ultimele două și judecătorii au decis că va urma un alt proces pentru o acuzație de viol și alta de tentativă de viol. Atacuri care ar fi avut loc între 2018 și 2020 în vila sa de 4,7 milioane de euro.

Benjamin Mendy a plâns când a aflat sentința: achitat

Pe 26 iunie, Curtea din Chester a început și al doilea proces. Astăzi, nici trei săptămâni mai târziu, jurații l-au găsit nevinovat și pentru ultimele două capete de acuzare. Potrivit Daily Mail, Mendy a izbucnit în plâns când s-a anunțat că e achitat, după trei ore de deliberări.

Jucătorul cu 10 selecți la naționala Franței caută acum un club unde să își poată continua cariera.

Citește și:

Bayern transferă un nume important de la Manchester City

Olimpiu Moruțan, ofertat din „paradisul financiar”! Cum a reacționat Galatasaray

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (6)
bl0catu
bl0catu  •  15 Iulie 2023, 09:18
Postat de rocky3 pe 14 Iulie 2023, 22:03

Asta ar trebui să ne explice judecătorii ce după 2 ani l-au scos basma curata!

este imposibil ca el sa fie vinovat si sa fie achitat la toate capetele de acuzare! e ciudat insa si ca sunt atatea capete de acuzare! ce s-a intamplat, de fapt? e Mendy un zgarcit care nu a cheltuit banii cu respectivele domnisoare si au vrut sa se razbune? este, din contra, atat de bogat si de convingator incat le-a cumparat tuturor tacerea?

rocky3
rocky3  •  14 Iulie 2023, 22:03
Postat de demostene1 pe 14 Iulie 2023, 19:10

deci daca a fost gasit nevinovat inseamna ca a fost acuzat fara sa se faca vinovat de ceva. eu daca acuz pe cineva ca mi-a furat bani sau m-a batut si se dovedeste ca mint o sa am probleme legale. femeile care l-au acuzat de viol o sa pateasca ceva? cati bani a pierdut mendy in 2 ani? cat e de usor sa acuzi pe cineva de viol si dupa sa ii distrugi cariera si viata iar in caz ca femeia e prinsa nevinovata nu pateste absolut nimic.

Asta ar trebui să ne explice judecătorii ce după 2 ani l-au scos basma curata!

VardyParty
VardyParty  •  14 Iulie 2023, 20:59

Il ia Sucu la ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează