INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Besiktas este campioana Turciei! Dramatism total în ultima etapă » Ce au făcut Galata și Fener + Ce echipe au retrogradat

Besiktas este campioana Turciei // foto: twitter.com/Besiktas
Besiktas este campioana Turciei // foto: twitter.com/Besiktas

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 mai 2021 22:08 / Actualizat sambata, 15 mai 2021 22:43

Besiktas este campioana Turciei pentru a 16-a oară! Victoria cu Goztepe, scor 2-1, le-a fost suficientă „vulturilor negri” pentru a ridica trofeul!

Înainte de ultima etapă, 3 echipe aveau șanse la titlu. Besiktas a început etapa ca lider, cu 81 de puncte, la fel ca Galatasaray, doar că „vulturii negri” aveau avantajul rezultatelor directe în fața Galatei. Pe 3, cu două puncte mai puțin, Fenerbahce.

În această ultimă rundă a sezonului, Galatasaray a înfruntat-o pe teren propriu pe Yeni Malatyaspor, Besiktas a jucat în deplasare cu Goztepe, iar Fenerbahce tot „afară”, cu Kayserispor. Toate au câștigat, Fener absolut dramatic cu Kayserispor, la care Denis Alibec a fost rezervă neutilizată. A fost 2-1 pentru echipa de pe „Sukru Saracoglu”, cu goluri în minutele 90, respectiv 90+9! 

Besiktas și Galatasaray, victorii în ultima etapă 

Besiktas și Galatasaray au obținut victorii în această seară, dar nu fără emoții. La pauză, Galata era condusă de Yeni Malatyaspor după golul lui Buyuk (minutul 39), dar „roș-galbenii” au întors rezultatul în partea a doua, grație reușitelor semnate de Dervisoglu (minutul 53), Ryan Babel (60) și Caglayan (90+3). Nu a fost suficient pentru Galata, care miza pe un pas greșit al lui Besiktas în deplasarea de la Izmir. 

Acesta nu a venit, deși Goztepe i-a ținut pe „vulturi” în șah timp de 45 de minute. Domagoj Vida a deschis scorul în minutul 10, Ozturk a egalat 14 minute mai târziu, iar golul izbăvitor a venit în minutul 69 și a fost reușit de Rachid Ghezzal, din penalty.

Deznodământ în Turcia

Besiktas este campioana Turciei! Dramatism total în ultima etapă » Ce au făcut Galata și Fener + Ce echipe au retrogradat

Besiktas și Galatasaray au încheiat sezonul la egalitate de puncte, 84, dar Besiktas este campioană datorită rezultatelor directe cu Galata: 2-0 și 1-3. Fener termină pe 3, cu 82 de puncte. Gaziantep, echipa pregătită de Marius Șumudică în prima parte a sezonului a încheiat stagiunea pe 9, iar Rizespor, cealaltă fostă echipă a lui Șumi, pe 13.

Besiktas câștigă astfel primul titlu după 4 ani, triumful din acest sezon fiind al 16-lea din vitrina clubului.

Retrogradate sunt Denizlispor, Ankaragucu, Genclerbirligi și Erzurum BB.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Juventus - Inter 3-2 » 5 goluri, două eliminări și o prestație horror a arbitrului pe „Allianz”

Chelsea - Leicester 0-1 » Finala Cupei Angliei, decisă de un gol formidabil! Record pe Wembley

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
kuba
kuba  •  16 Mai 2021, 09:36
Postat de hashtag_truth pe 16 Mai 2021, 01:42

De ce ne intereseaza ?

Pai o sa găsească gsp , ca și Stralucescu a contribuit indirect la victoria lui BJK

10210620254077487
Sorin Arotăriţei  •  16 Mai 2021, 09:10

Bravo BEŞIKTAŞ! Fener şi Galata au sperat într-o minune, au dat prime uriaşe gunoaielor de la Fatih Karagümrük ca să-i încurce pe "vulturii negri", însă s-a făcut dreptate la İzmir. Şi Göztepe a tras cât a putut pentru Cimbom, dar campioana a fost mai bună! Ruşine celor de la LOOK care au transmis LIVE Kayserispor-Fener, unde nu era nicio miză, în loc să dea pe BJK care juca cu titlul pe masă.

hashtag_truth
hashtag_truth  •  16 Mai 2021, 01:42

De ce ne intereseaza ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează